Разкачен дебитомер ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Разкачен дебитомер ?
Колеги, имам колата от 5 месеца, но чак днес забелязах че дебитомера ми е разкачен, или поне така си мисля
.Има качена снимка в галерията, двигателя ми е м52. Може би аз не виждам че е закачен някъде другаде, но днес погледнах на един приятел 320ката(м50), и видях че кабела е закачен точно в тази букса, която при мен е празна
.Колата върви както трябва, не мени оборотите- аз поне не усещам проблем
Иначе при купуването на автомобила го закарах на диагностика естествено (при която нямаше проблеми), но има вариант в сервиза да са били хора на купувача, имайки предвид че купих колата от сравнително малък град.
Ще съм благодарен ако някои от компетентните колеги кажат какъв е случая при мен !
Стори ми се че тази снимка е достатъчна, но ако трябва да се качват още кажете колеги

Иначе при купуването на автомобила го закарах на диагностика естествено (при която нямаше проблеми), но има вариант в сервиза да са били хора на купувача, имайки предвид че купих колата от сравнително малък град.
Ще съм благодарен ако някои от компетентните колеги кажат какъв е случая при мен !
Стори ми се че тази снимка е достатъчна, но ако трябва да се качват още кажете колеги

- metodi80
- старши ентусиаст
-
IPI78 написа:Разкачен е ДА!Потърси буксата и я закачи,явно си в авариен режим.Как си с разхода?И като я закачиш отиди на диагностика да ти изчистят грешките.
Еми то е ясно - колата е в авариен режим , какъв да е разхода ... - голям, мощност няма .... ! А дебитомера е откачен с цел и това е ясно .... ! Зависи от диагностиакта но при повечето дебитомера не излиза като грешка.... !
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
потърси буксата някъде надолу и в сервиза. може и да не ти е работел и някои гении да го е откачил...
metodi80 написа:IPI78 написа:Разкачен е ДА!Потърси буксата и я закачи,явно си в авариен режим.Как си с разхода?И като я закачиш отиди на диагностика да ти изчистят грешките.
Еми то е ясно - колата е в авариен режим , какъв да е разхода ... - голям, мощност няма .... ! А дебитомера е откачен с цел и това е ясно .... ! Зависи от диагностиакта но при повечето дебитомера не излиза като грешка.... !
Е как да не излиза като грешка?!Повечето програми даже четат "живи" стоиности на кол. въздух и при разкачане дава грешка и трябва чистене на грешките,иначе остава в авариен режим.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Буксата е някъде там и трябва да я намериш и да я закачиш и виж как ще се държи колата със закачен дебитомер.
П.П.: Много "яко"/странно място са намерили да ти сложат баласта за ксенона.

П.П.: Много "яко"/странно място са намерили да ти сложат баласта за ксенона.

Последна промяна turbo на 27 Юли 2009, 23:01, променена общо 1 път
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, първо благодаря за бързите отговори
Относно разхода-еми с 13-14 литра минавам 100км като през повечето време на климатик, и то само градско, при това в познатия ни софийски трафик (като това е нормално каране с жега отвреме-навреме)
То това значи ли че след смяна на дебитомер ще ми харчи 11-12
За аварийния режим за който споменахте, по спомен нямаше ли ограничител на 5500 оборота
Между другото при мен прекъсвача е на 7000-явно трябва да е пипан софтуера според мен. Иначе вървежа на колата е може би малко по-слаб от нормалното- като замервахме с един приятел с 20ка(м50), моята по-бавна,макар и с малко. Иначе не усещам да е слаба, макар че то няма и мн как да усетя- това ми е първият личен автомобил
Иначе ясно че отивам тези дни на диагностика и доколкото разбирам от вас вероятно дебитомера не е в час и сигурно затова е разкачен преди да я взема. А има ли някаква по-неприятна причина да е разкачен, освен това че самият дебитомер е повреден
?
Поста стана дълъг и малко объркан за което съжалявам, ама все още съм некомпетентен,което ще се постарая да променя
Благодаря пак за помощта колеги

Относно разхода-еми с 13-14 литра минавам 100км като през повечето време на климатик, и то само градско, при това в познатия ни софийски трафик (като това е нормално каране с жега отвреме-навреме)

За аварийния режим за който споменахте, по спомен нямаше ли ограничител на 5500 оборота

Поста стана дълъг и малко объркан за което съжалявам, ама все още съм некомпетентен,което ще се постарая да променя

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
turbo написа:Буксата е някъде там и трябва да я намериш и да я закачиш и виж как ще се държи колата със закачен дебитомер.
П.П.: Много "яко"/странно място са намерили да ти сложат баласта за ксенона.![]()
![]()
А има ли вероятност по някакъв начин като го закача ако има проблем да прецакам нещо по-важно

Мда мястото на баласта наистина е страннно, не си първият,който ми го казва колега

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Ни6то няма да раzвали6, не се притеснявай. Слагай буксата и ако стане по zле бегай до някоя морга да пробва6 с друг. 

Macros написа: А има ли някаква по-неприятна причина да е разкачен, освен това че самият дебитомер е повреден
ами ако е само от дебитомера няма какво да се притесняваш - толкова коли на части има -все ще се намери нещо..................... а така като гледам тая снимка направо се чудя как работи нормално тая кола, щото на мойта като и махна тая букса и веднага гасне!
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Закачи си дебитомера и отиди на диагностика, но не само за чистене на грешки, а да се видят живи данни на колата. Възможно е дебитомера да е откачен ако е правено нещо по колата и да е забравен после, а не е задължително да е от развален дебитомер. Колата работи нормално, защото е влязла в авариен режим, наместили са се таблиците и затова. За тези които питат защо работи нормално, така е, като си откачите буксата работи не равномерно известно време и след това си немиства смесите.
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
Мисля че разбрах колеги-утре сутринта като излизам ще го закача и ще гледам да бягам към сервиз тези дни (като намеря читав и си запазя час) където правят добра диагностика.
Имам и последен въпрос-по същия начин ли се закача буксата както на м50, и изобщо май няма значение как ще я сложа
Имам и последен въпрос-по същия начин ли се закача буксата както на м50, и изобщо май няма значение как ще я сложа

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2