Ел. огледало с подгряване ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Ел. огледало с подгряване ?
Колеги счупиха ми шофьорското огледало .... сега ще търся такова втора ръка , но не съм отварял до сега да видя устройството му и възникна един въпрос. Моето огледало беше ел , с подгряване. Та въпроса ми е всички ел огледала ли са с подгряване или има вариянт да има само машинката за въртене на огледалото без да има подгряване? И ако има разлика в огледалата , какво трябва да гледам когато отида да купувам , за да съм сигурен ,че ще взема ел огледало с подгряване. На моето счупеното видях , че излизат четири кабел4ета към буксата (предполагам това са съответно захранването на моторчето и захранването на подгряването ). И има ли разлика в огледалата преди феиса и след (понеже моята кола е 97 г, след фейса). Аз гледах в Реал-а , но там не забелязах да има разлика и за това реших да попитам и тук ....
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Има и без подгряване (аз съм с такива
),това мисля че зависи дали е с зимния пакет.Тия с подгряването на задната си страна имат лентички като на задното стъкло,в същото време съм виждал и такива на който лентичките са отпред...
Най добре вземи старото и с него търси.

Най добре вземи старото и с него търси.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Благодаря колеги , горе долу се ориентирах .... надявам се още колеги да споделят , ако има нещо друго специфично по въпроса ....
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- metodi80
- старши ентусиаст
-
buny_boy11 написа:Нови няма ли?
Корпуса е 281лв в Дару , огледалото е 136лв. - общо 410 лв - НЕ БЛАГОДАРЯ за ново .....
Здравейте, колеги!
На мен ми откраднаха лявото огледало. Само огледалото на е36, седан, 96, фейс.
Сега ми предлагат огледало с подгряване, моето бе без подгряване.
Питам:
1) Ще пасне ли и как да свържа подгрева?
2) Има ли си изведени кабели до огледалото?
Или ще трябва да свалям и кората на вратата и от някъде да прекарвам нови жици?
В момента моето ел. огледало има букса с 4 извода.
3) Кога трябва да работи подгрева на огледалот? Когато включа този за задното стъкло?
На мен ми откраднаха лявото огледало. Само огледалото на е36, седан, 96, фейс.
Сега ми предлагат огледало с подгряване, моето бе без подгряване.
Питам:
1) Ще пасне ли и как да свържа подгрева?
2) Има ли си изведени кабели до огледалото?
Или ще трябва да свалям и кората на вратата и от някъде да прекарвам нови жици?
В момента моето ел. огледало има букса с 4 извода.
3) Кога трябва да работи подгрева на огледалот? Когато включа този за задното стъкло?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Ел. огледало с подгряване ?
metodi80 написа:Колеги счупиха ми шофьорското огледало .... сега ще търся такова втора ръка , но не съм отварял до сега да видя устройството му и възникна един въпрос. Моето огледало беше ел , с подгряване. Та въпроса ми е всички ел огледала ли са с подгряване или има вариянт да има само машинката за въртене на огледалото без да има подгряване? И ако има разлика в огледалата , какво трябва да гледам когато отида да купувам , за да съм сигурен ,че ще взема ел огледало с подгряване. На моето счупеното видях , че излизат четири кабел4ета към буксата (предполагам това са съответно захранването на моторчето и захранването на подгряването ). И има ли разлика в огледалата преди феиса и след (понеже моята кола е 97 г, след фейса). Аз гледах в Реал-а , но там не забелязах да има разлика и за това реших да попитам и тук ....
Кабелите за подгрева са общи с тия за задвижване на моторчето.
С други думи външно и по буксата неможеш да видиш дали има подгрев.
Като взимаш новото огледало махни му стъклото и виж дали има две жици които са включени в стъклото.
Ако няма - няма подгрев.
Като го вземеш монтираш и всичко ще сработи, ако не ти хареса как се движи моторчето можеш да си сложиш твоето моторче.
Не взимай оглдало от англичанка, защото е с друг ъгъл

Гледай да е от по-нова година кола 95-96+, че от тия първите 90% от моторчетата се чудят на къде да хванат, на ляво ли надясно ли, по диагонал ли.... и общо взето не помръдват на никъде

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
:)
Metodi80,прав е колегата vld за огледалата преди '95.Колата ми е '92 и огледалата се настройват малко кофти.Относно подгрева-нямам.Както каза vld,махаш стъклото и виждаш дали в него влизат кабелчетата.
Успех!
Успех!

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Сега носих мойте старите да ги продам на едно момче което се оказа със седан и съответно няма как да стане та му обяснявах че за седан и купе са различни и с него свалихме огледалата защото имах някаквъ спомен че са с подгряване а се оказа че няма такова нещо никакви кабели не влизат към стакълцето,сегашните ми М-огледала изглежда си бачкат с постоянно подгряване това не е ли лошо имам предвид по-бързо да се скапе подгряването да прегреят нещо:)))!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Nukem написа:Сега носих мойте старите да ги продам на едно момче което се оказа със седан и съответно няма как да стане та му обяснявах че за седан и купе са различни и с него свалихме огледалата защото имах някаквъ спомен че са с подгряване а се оказа че няма такова нещо никакви кабели не влизат към стакълцето,сегашните ми М-огледала изглежда си бачкат с постоянно подгряване това не е ли лошо имам предвид по-бързо да се скапе подгряването да прегреят нещо:)))!
Предишните ти огледала са нямали подгряване, а новите имат?
И само си ги свързал и подгрева работи?
В събота ще си разчястя огледалото и ще проверя при мен как е.
Да дам и аз малко инфо при мен едното огледало беше с подгряване (шофьорското) , а другото не обаче се наложи да си купя огледало от един колега от форума си взех, за 20лв и машинка за 10(която се оказа че не пасва на моя корпус). Та мисълта ми е машинките за задвижване са различни но огледалата са си стандартно с два извода за подгрева + и -, като при по старите като моята 91г. подгряването явно е постоянно включено жиците може и да не ги връзваш към задното стъкло фабрично са едната е + от кабелите на единия ел.мотор на машинката за регулиране на огледалото и - от другия по този начин постоянно се подава ток на огледалото и то нагрява от както съм взел колата така си карам и проблеми с подгрева няма. Хубавото е че като завали поглеждаш в огледалото и
то е сухо
. Така беше и на една Е32 от която свалих машинката за дясното ми огледало мисля, че няма да имаш проблеми с това.

http://www.clip4e.com/play.php?id=45143& -ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!
[url=http://forum-lines.ru/]
[/url]интересное

[/url]интересное
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Да старите нямат после си купих от форума М-ви реплики и като ги свързах беше миналата зима на сутринта тръгвам и гледам си се размразяват:),все пак буксата е с 4 кабела а моторчето за ел. използва само 2!Другите два са били свободни!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Моторчетата са две и използват 4-те жици едното мести огледалото нагоре и надолу другото на ляво и дясно съответно 2 жици за едното и 2 за другото идеята е като хванеш + от едното към подгрева и - от другото да върви ток постоянно иначе ако го свържеш към едното ще подгрява само когато местиш огледалото
, а на по новите огледала незнам как е и там са 2 моторчетата ама с подгрева 

http://www.clip4e.com/play.php?id=45143& -ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!
[/url]интересное

[/url]интересное
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2