Ел. огледало с подгряване ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Ел. огледало с подгряване ?

Мнение от metodi80 » 09 Фев 2009, 13:54

Колеги счупиха ми шофьорското огледало .... сега ще търся такова втора ръка , но не съм отварял до сега да видя устройството му и възникна един въпрос. Моето огледало беше ел , с подгряване. Та въпроса ми е всички ел огледала ли са с подгряване или има вариянт да има само машинката за въртене на огледалото без да има подгряване? И ако има разлика в огледалата , какво трябва да гледам когато отида да купувам , за да съм сигурен ,че ще взема ел огледало с подгряване. На моето счупеното видях , че излизат четири кабел4ета към буксата (предполагам това са съответно захранването на моторчето и захранването на подгряването ). И има ли разлика в огледалата преди феиса и след (понеже моята кола е 97 г, след фейса). Аз гледах в Реал-а , но там не забелязах да има разлика и за това реших да попитам и тук ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Фев 2009, 14:35

Гледай да има кабелчета за подгрева (влизат в стъклото). След фейса май са асферични ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 09 Фев 2009, 14:38

Има и без подгряване (аз съм с такива :( ),това мисля че зависи дали е с зимния пакет.Тия с подгряването на задната си страна имат лентички като на задното стъкло,в същото време съм виждал и такива на който лентичките са отпред...
Най добре вземи старото и с него търси.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Фев 2009, 19:40

Благодаря колеги , горе долу се ориентирах .... надявам се още колеги да споделят , ако има нещо друго специфично по въпроса ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 09 Фев 2009, 20:47

Нови няма ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Фев 2009, 21:00

buny_boy11 написа:Нови няма ли?

Корпуса е 281лв в Дару , огледалото е 136лв. - общо 410 лв - НЕ БЛАГОДАРЯ за ново .....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 28 Юли 2009, 8:55

Здравейте, колеги!
На мен ми откраднаха лявото огледало. Само огледалото на е36, седан, 96, фейс.
Сега ми предлагат огледало с подгряване, моето бе без подгряване.
Питам:
1) Ще пасне ли и как да свържа подгрева?
2) Има ли си изведени кабели до огледалото?
Или ще трябва да свалям и кората на вратата и от някъде да прекарвам нови жици?
В момента моето ел. огледало има букса с 4 извода.
3) Кога трябва да работи подгрева на огледалот? Когато включа този за задното стъкло?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Юли 2009, 9:00

1. Да
2. Не (ако фабрично нямаш, ще трябва да прекараш жици)
3. Фабрично на европейските (вкл. и италиански по дискусии във форума), подгрева работи постоянно. Ако ти ще правиш окабеляването, направи го когато включваш подгрева на задното стъкло.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Ел. огледало с подгряване ?

Мнение от vld » 28 Юли 2009, 9:58

metodi80 написа:Колеги счупиха ми шофьорското огледало .... сега ще търся такова втора ръка , но не съм отварял до сега да видя устройството му и възникна един въпрос. Моето огледало беше ел , с подгряване. Та въпроса ми е всички ел огледала ли са с подгряване или има вариянт да има само машинката за въртене на огледалото без да има подгряване? И ако има разлика в огледалата , какво трябва да гледам когато отида да купувам , за да съм сигурен ,че ще взема ел огледало с подгряване. На моето счупеното видях , че излизат четири кабел4ета към буксата (предполагам това са съответно захранването на моторчето и захранването на подгряването ). И има ли разлика в огледалата преди феиса и след (понеже моята кола е 97 г, след фейса). Аз гледах в Реал-а , но там не забелязах да има разлика и за това реших да попитам и тук ....

Кабелите за подгрева са общи с тия за задвижване на моторчето.
С други думи външно и по буксата неможеш да видиш дали има подгрев.
Като взимаш новото огледало махни му стъклото и виж дали има две жици които са включени в стъклото.
Ако няма - няма подгрев.
Като го вземеш монтираш и всичко ще сработи, ако не ти хареса как се движи моторчето можеш да си сложиш твоето моторче.
Не взимай оглдало от англичанка, защото е с друг ъгъл :idea:
Гледай да е от по-нова година кола 95-96+, че от тия първите 90% от моторчетата се чудят на къде да хванат, на ляво ли надясно ли, по диагонал ли.... и общо взето не помръдват на никъде :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

:)

Мнение от jbankov » 28 Юли 2009, 10:06

Metodi80,прав е колегата vld за огледалата преди '95.Колата ми е '92 и огледалата се настройват малко кофти.Относно подгрева-нямам.Както каза vld,махаш стъклото и виждаш дали в него влизат кабелчетата.
Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 28 Юли 2009, 10:34

Сега носих мойте старите да ги продам на едно момче което се оказа със седан и съответно няма как да стане та му обяснявах че за седан и купе са различни и с него свалихме огледалата защото имах някаквъ спомен че са с подгряване а се оказа че няма такова нещо никакви кабели не влизат към стакълцето,сегашните ми М-огледала изглежда си бачкат с постоянно подгряване това не е ли лошо имам предвид по-бързо да се скапе подгряването да прегреят нещо:)))!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 28 Юли 2009, 10:42

Nukem написа:Сега носих мойте старите да ги продам на едно момче което се оказа със седан и съответно няма как да стане та му обяснявах че за седан и купе са различни и с него свалихме огледалата защото имах някаквъ спомен че са с подгряване а се оказа че няма такова нещо никакви кабели не влизат към стакълцето,сегашните ми М-огледала изглежда си бачкат с постоянно подгряване това не е ли лошо имам предвид по-бързо да се скапе подгряването да прегреят нещо:)))!

Предишните ти огледала са нямали подгряване, а новите имат?
И само си ги свързал и подгрева работи?
В събота ще си разчястя огледалото и ще проверя при мен как е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от al3xx » 28 Юли 2009, 10:50

Да дам и аз малко инфо при мен едното огледало беше с подгряване (шофьорското) , а другото не обаче се наложи да си купя огледало от един колега от форума си взех, за 20лв и машинка за 10(която се оказа че не пасва на моя корпус). Та мисълта ми е машинките за задвижване са различни но огледалата са си стандартно с два извода за подгрева + и -, като при по старите като моята 91г. подгряването явно е постоянно включено жиците може и да не ги връзваш към задното стъкло фабрично са едната е + от кабелите на единия ел.мотор на машинката за регулиране на огледалото и - от другия по този начин постоянно се подава ток на огледалото и то нагрява от както съм взел колата така си карам и проблеми с подгрева няма. Хубавото е че като завали поглеждаш в огледалото и :shock: то е сухо :mhihi: . Така беше и на една Е32 от която свалих машинката за дясното ми огледало мисля, че няма да имаш проблеми с това.
http://www.clip4e.com/play.php?id=45143& -ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!

[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 28 Юли 2009, 10:50

Да старите нямат после си купих от форума М-ви реплики и като ги свързах беше миналата зима на сутринта тръгвам и гледам си се размразяват:),все пак буксата е с 4 кабела а моторчето за ел. използва само 2!Другите два са били свободни!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от al3xx » 28 Юли 2009, 11:08

Моторчетата са две и използват 4-те жици едното мести огледалото нагоре и надолу другото на ляво и дясно съответно 2 жици за едното и 2 за другото идеята е като хванеш + от едното към подгрева и - от другото да върви ток постоянно иначе ако го свържеш към едното ще подгрява само когато местиш огледалото :) , а на по новите огледала незнам как е и там са 2 моторчетата ама с подгрева :dunno:
http://www.clip4e.com/play.php?id=45143& -ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!

[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

Следваща

Назад към E36