Смяна Абс помпа?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Смяна Абс помпа?
Здравейте колеги.Скоро ми предстои смяна на Абс помпата че моита е заминала,та въпроса ми е някой сменял ли го е това чудо,дали ще мога да се справя и сам или трябва да вървя някъде по сервизите.Колата е 318тдс 96г.
На отговорилите благодаря предварително.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Смяна Абс помпа?
Gancho написа:Здравейте колеги.Скоро ми предстои смяна на Абс помпата че моита е заминала,та въпроса ми е някой сменял ли го е това чудо,дали ще мога да се справя и сам или трябва да вървя някъде по сервизите.Колата е 318тдс 96г.
Колега , въпроса ти е малко странен .... в смисъл , че ни питаш нас дали ти ще можеш да се справиш (това си го знаеш само ти ...).
Иначе ако питаш дали има нещо по особено , то според мен - няма ....Източваш спирачната течност , отвиваш тръбичките на АБС-а , които влизат в помпата , освобождаваш я от основата и (хваната е с два болта) и тя пада (барабар с казанчето...). После слагаш новата помпа , наливаш течност, обезвъздушаваш и готво....
- Gancho
- младши ентусиаст
-
Колега аз ще сменям самия абс модул(не помпата на спирачките с казанчето за нея),в които влизат мисля че 5 трабички.За разкачането няма проблем,но как да източа спирачната течност и как става номера с обезвъздушаването на цчлата система. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Gancho написа:Колега аз ще сменям самия абс модул(не помпата на спирачките с казанчето за нея),в които влизат мисля че 5 трабички.За разкачането няма проблем,но как да източа спирачната течност и как става номера с обезвъздушаването на цчлата система.
Ясно , ти ще сменяш самия АБС ...
Най добре източи течността от пробките на колелата ... отвиваш капачката на казанчето за спирачна течности и после отвиваш пробките на всички колела . След това завиваш пробките , наливаш течност в казанчето до мах. , лягаш/слизаш под колата и отвиваш пробката на задно- дясно колело (през това време някой ти помпа на педала , за да избутва въздуха от системата , а друг налива в казанчето ако е необходимо , като следни нивото в казанчето да е постоянно.) Взимаш едно маркуче и го надяваш на щуцера на пробката и поставяш маркучето в едно шише , като шишето го поставяш някак да седи изправено а маркучето да има лек наклон спрямо щуцера на пробката. Целта е да излиза въздуха и да не се загуби голямо количество течност докато се обезвъздушава.... Когато въздуха излезе (няма вече мехурчета , а тече само течност ...) затваряш пробката . След това отиваш на задно ляво колело и правиш същото , после на предно дясно и на края на предно ляво. Хубаво е и съединителя да се обезвъздуши , за да си сигурен , че всичко ти е 6 ( и той по същия начин...).
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Gancho
- младши ентусиаст
-
Само забравих да питам като налея спирачната течност и започна да помпя педала(обезвъздушавам),двигателя трябва ли да работи или не? 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
аз също сменях скоро. колегата по горе ти е обяснил много точно.
не е кои знае какво. озад са два тампона , а отпред е една гаика. Ще се ориентираш лесно. Самите трабички ще ги отвиеш и те си идват на местата.. няма начин да ги разместиш.... при новата помпа...
Желатено е да работи мотора като обезвъздушаваш и тн.
не е кои знае какво. озад са два тампона , а отпред е една гаика. Ще се ориентираш лесно. Самите трабички ще ги отвиеш и те си идват на местата.. няма начин да ги разместиш.... при новата помпа...
Желатено е да работи мотора като обезвъздушаваш и тн.
- changethegame
- младши ентусиаст
-
И аз сменях ABS помпа в началото на лятото, сменяха ми я в сервиз, но от това което видях, колегите много точно са обяснили как става, само да добавя, че като махнаха старата помпа, от вътре потекоха едни черни катрани и се наложи да прочистват цялата система, преди да налеят нова спирачна течност и да обезвъздушат. А как до този момента е имала колата спирачки, само тя си знае 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
changethegame написа: само да добавя, че като махнаха старата помпа, от вътре потекоха едни черни катрани и се наложи да прочистват цялата система, преди да налеят нова спирачна течност и да обезвъздушат.
Ами така става , когато спирачната течност не се сменя с години ...!!!! А няма да казвам колко уврежда цялата система точно този "катран" . Спирачната течност е много реактиен химичен компонент и е хубаво да се сменя "чат-пат" .... !
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Малко инфо за незнаещите относно спирачната течност,тя е хигроскопична(поема влагата от въздуха) и за това се препоръчва смяната и на всеки две години,а освен това и за профилактика и почистване на спирачната с-ма.Марките DOT3,DOT4,DOT5.1,не се пресичат при смесване,но това не е така при DOT5 която,мисля че е на синтетична основа.
- changethegame
- младши ентусиаст
-
неделчо янев написа:Малко инфо за незнаещите относно спирачната течност,тя е хигроскопична(поема влагата от въздуха) и за това се препоръчва смяната и на всеки две години,а освен това и за профилактика и почистване на спирачната с-ма.Марките DOT3,DOT4,DOT5.1,не се пресичат при смесване,но това не е така при DOT5 която,мисля че е на синтетична основа.
Таман това щях да питам, колега

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
преди да почнеш, да помпаш на педала..
развий всички пробки, да излезне малко течност на самотек!
ще си спестиш, доста напомпване!
развий всички пробки, да излезне малко течност на самотек!
ще си спестиш, доста напомпване!
- Gancho
- младши ентусиаст
-
13 мнения
• Страница 1 от 1