Кое е това кафе в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Юли 2009, 22:53

Ако ще взимаш заведение си го избери по следните критерии / мое мнение / : човекопоток, паркинг, поне 50 места + градина, да има кухня, да е лъскаво.....
Заведение с 4 маси неможе да ти плати наема. Градината е важен плюс но лятото е 3 месеца! Какво правиш през останалите 9 месеца?!
Трябва да има кухня, да взимаш банкети, сватби, партита, там са парите ;) Ако чакаш някой на по кафе и сокче да ти прави оборота... заеби го...
Също така не очаквай вечер да отидеш и да вземеш оборота и да си свиркаш - трябва да си там постоянно! Иначе работиш за сервитьорите :confused:
Абе труден бизнес е това, като всеки друг...

Успех!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 21 Юли 2009, 23:17

barty написа:Ако ще взимаш заведение си го избери по следните критерии / мое мнение / : човекопоток, паркинг, поне 50 места + градина, да има кухня, да е лъскаво.....
Заведение с 4 маси неможе да ти плати наема. Градината е важен плюс но лятото е 3 месеца! Какво правиш през останалите 9 месеца?!
Трябва да има кухня, да взимаш банкети, сватби, партита, там са парите ;) Ако чакаш някой на по кафе и сокче да ти прави оборота... заеби го...
Също така не очаквай вечер да отидеш и да вземеш оборота и да си свиркаш - трябва да си там постоянно! Иначе работиш за сервитьорите :confused:
Абе труден бизнес е това, като всеки друг...

Успех!

Това е за мен, най-истинското мнение по въпроса, а и доста професионално! Евала!

Колега ceno83, работя на 5-те кьошета и мога да мина да видя за какво става въпрос?

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 21 Юли 2009, 23:49

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 12:28, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 22 Юли 2009, 9:03

Държах едно време 2-3 кафета комбинирани с видеотеки/преди известно време беше процъфтяващ бизнес/
Та няколко съвета- трябва нон стоп да си там! Иначе жална ти майка- на такъв тип бизнес персонала пипа яко!
В единия ми обект персонала купуваше кафе и си го продава- а на мен ми казват -абе не пият кафе хората и наистина моето кафе си стои :shock:
Трябва да си изряден с документите защото ще си постоянен клиент на доста институции,които ще се изхранват на гърба ти!
Един милион тънкости има-примерно един килограм кафе ти изкарва средно 166 кафета-абе ужас....
И накрая- бече младите които са главната клиантела търсят нещо луксозно -а това заведение е малко тип трета възраст а те не са идеалните клиенти!
Отделно бул. Ботев не е точното място за такъв тип заведение-познавам собствениците на МАРКРИТ-а то е точно същия стил и да ти кажа там са зле нещата-само седят бабки и дядовци на по едно кафе по часове. И накрая-тая градина максимум 3-4 месеца ти върши работа- а през другото време?-помисли добре колега!
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 22 Юли 2009, 9:20

Да трябва да се мисли но като не го знам още кое е кафето... Аз за това го издирвам за да отида на място и да го видя... Не съм глупав , разбира се че първо ще го проуча.. :) Мерси за компетентните отговори! Много ми помагате!
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 22 Юли 2009, 10:45

Тези от агенцията може и да са ме излъгали за месторазположението . Така че някой ако го познае да пише убезателно ! :)

Мерси!
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Юли 2009, 11:06

Сине,вземи си направи аптека,трябва ти само един магистър фармацевт и това е

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 22 Юли 2009, 11:20

Да, това наистина е "Вестибюл" и не е на "Ботев", а е на пресечка на "Прага" - ул. "Бузлуджа", да не я обяснявам къде е, ще я намерите в bgmaps. По ирония на съдбата бях там вчера и кафенцето е доста сладко. Трябва да се отбележи, че вътре е много малко и местата са ограничени, за зимата най-много да живурка. Градината обаче е приятна, въпреки че е обградена отвсякъде със сгради, не е никак малка и има доста места, само един тип от масите не ми хареса, но почти няма какво да се прави, то си е готово. Като цяло мисля, че заведението е добро и има потенциал, всичко зависи от цената на наема, но все ми се струва, че за този сезон е късно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 22 Юли 2009, 12:01

valery написа:Да, това наистина е "Вестибюл" и не е на "Ботев", а е на пресечка на "Прага" - ул. "Бузлуджа", да не я обяснявам къде е, ще я намерите в bgmaps. По ирония на съдбата бях там вчера и кафенцето е доста сладко. Трябва да се отбележи, че вътре е много малко и местата са ограничени, за зимата най-много да живурка. Градината обаче е приятна, въпреки че е обградена отвсякъде със сгради, не е никак малка и има доста места, само един тип от масите не ми хареса, но почти няма какво да се прави, то си е готово. Като цяло мисля, че заведението е добро и има потенциал, всичко зависи от цената на наема, но все ми се струва, че за този сезон е късно.

650 евро е наема. Аз говорих с хората. Казах им че мисля да го остъкля зимата с газовите печки и те казаха че няма проблем...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 22 Юли 2009, 13:07

ceno83 написа:Тези от агенцията може и да са ме излъгали за месторазположението . Така че някой ако го познае да пише убезателно ! :)

Мерси!

Колега в предишната ми страница съм ти написал кое е заведението, сравнете му завесите - от твоята снимка и от тази снимка просто нямаше какво да правя вчера и написах в гоогле петте кьошета-кафе и се порових. убеден съм че е това
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 22 Юли 2009, 15:27

chegevara1 написа:колега нещо те мотаят
такова кафе в района не знам да има
от 8 години живея до целувката и не сам го срещал
нека поне някакав номер да ти дадат

Ако се движиш по Патриарх Евтимий, на Петте Кьошета завиваш на ляво по Прага, след което 1вата пресечка завиваш на дясно (веднага след спирката на тролея). След 10 метра ще го видиш от дясно (нова кооперация)
да поясня... ул. е Бузлуджа, кафето на пръв поглед е невзрачно, но градината е супер (често ходят майки с детски колички), паркиране - НЯМА, ако не ме лъже паметта имат богат избор на кафе (некомерсиални марки)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 22 Юли 2009, 16:27

Ако това ти е първият обект, трябва да му се "отдадеш" изцяло. Както казаха колегите, дистанционно няма да върви - поне за теб. Няколко съвета от мен:
1. Избери си качествени доставчици. Примерно - в момента Пепси имат бюджет и може да ти предоставят 600 - 1000 лв. на ръка/стока/реклама. Могат да ти направят менюта, престилки на момичетата/бармани, реклама светеща и други който хвърлят някой лев. Обаче колко хора пият Пепси? Кола във Варна са с по-ограничен бюджет, че много се опариха покрай летните заведения, но пък продукцията им е рекламирана и върви.

2. За да дойдат хората при теб трябва да правиш нещата добре. Най-лесно е с кафето. При монтажа на кафе-машината направи няколко проби и си поиграй с настройките. Аз предпочитам по-силно кафе и грамажа е 6 грама. Отделно марките кафе са хиляди. Нестле усилено налагат Буонди и имат бюджет. Въпросът е дали това е кафето?

3. Избери си читав персонал. Това е най-важното. Аз кола мога да пия в къщи за 2 лв. литъра, а не за 1,50 лв. 200 гр. :) Така че това е важно.

4. Наема ти е осново перо, но имаш още - ток (кафе - машина, фризери, хладилници, климатици, осветление и други консуматори); осигуровки и заплати; кражби, липси, актове, тротоарно право (във Варна е почти 24 лв./кв.м.!!!).

5. И един съвет, който може да издразни доста хора, но... Удържай от първата заплата известна сума - примерно 100 лв. Не забравяй, че работиш с нискоквалифициран персонал (някой даже нямат стаж и навици) и утре някой като не дойде на работа да знаеш (както и те) колко печелиш ти и колко могат да загубят те!

6. И последно че ще стане безкраен монолог - помисли в какъв ценови клас ще се стремиш да го насочиш и разработиш! Има кафе за 50 ст. има и за 2,00 лв.

Малко се отплеснах от темата, но дано съм бил полезен!
Селото се оказа точно във града

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 22 Юли 2009, 21:43

Ако се движиш по Патриарх Евтимий, на Петте Кьошета завиваш на ляво по Прага, след което 1вата пресечка завиваш на дясно (веднага след спирката на тролея). След 10 метра ще го видиш от дясно (нова кооперация)
да поясня... ул. е Бузлуджа, кафето на пръв поглед е невзрачно, но градината е супер (често ходят майки с детски колички), паркиране - НЯМА, ако не ме лъже паметта имат богат избор на кафе (некомерсиални марки)
Това е . Мястото е много приятно и е подходящо и за влюбени. Особено вечер, като запалят едни свещи.[/quote]
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 24 Юли 2009, 0:34

paxaH написа:Ако това ти е първият обект, трябва да му се "отдадеш" изцяло. Както казаха колегите, дистанционно няма да върви - поне за теб. Няколко съвета от мен:
1. Избери си качествени доставчици. Примерно - в момента Пепси имат бюджет и може да ти предоставят 600 - 1000 лв. на ръка/стока/реклама. Могат да ти направят менюта, престилки на момичетата/бармани, реклама светеща и други който хвърлят някой лев. Обаче колко хора пият Пепси? Кола във Варна са с по-ограничен бюджет, че много се опариха покрай летните заведения, но пък продукцията им е рекламирана и върви.

2. За да дойдат хората при теб трябва да правиш нещата добре. Най-лесно е с кафето. При монтажа на кафе-машината направи няколко проби и си поиграй с настройките. Аз предпочитам по-силно кафе и грамажа е 6 грама. Отделно марките кафе са хиляди. Нестле усилено налагат Буонди и имат бюджет. Въпросът е дали това е кафето?

3. Избери си читав персонал. Това е най-важното. Аз кола мога да пия в къщи за 2 лв. литъра, а не за 1,50 лв. 200 гр. :) Така че това е важно.

4. Наема ти е осново перо, но имаш още - ток (кафе - машина, фризери, хладилници, климатици, осветление и други консуматори); осигуровки и заплати; кражби, липси, актове, тротоарно право (във Варна е почти 24 лв./кв.м.!!!).

5. И един съвет, който може да издразни доста хора, но... Удържай от първата заплата известна сума - примерно 100 лв. Не забравяй, че работиш с нискоквалифициран персонал (някой даже нямат стаж и навици) и утре някой като не дойде на работа да знаеш (както и те) колко печелиш ти и колко могат да загубят те!

6. И последно че ще стане безкраен монолог - помисли в какъв ценови клас ще се стремиш да го насочиш и разработиш! Има кафе за 50 ст. има и за 2,00 лв.

Малко се отплеснах от темата, но дано съм бил полезен!

Колегам колко си прав само ако знаеш за ПЕПСИ! Масово в момента заведенията по морето е залято с фризери на ПЕПСИ... А към колегата за кафето - само ако знаеш в какви филми се вкарваш с тези изисквания от ХЕи-то и другите институции . Другото кофти е ,че няма паркинг и това с градината също е гадно .Приложимо за морето,но за София не е .. Хубаво два три месеца, а след това ? И най-важно го застраховай срещу някои недоброжелатели ,а колкото до персонала -там е най-трудно особено в момента :(( . И е хубаво да го вземеш с още някой примерно който е бил в сферата на заведенията поне да ти обясни как да си прави засичане и ревизия и най-вече неотлъчно да си до персонала иначе все едно работиш за тях!

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-POWER » 24 Юли 2009, 0:51

колега аз като барман по заведенията (обиколил съм достатъчно, за да придобия представа от това-онова) си мисля, че ще си доста вътре и колегата "лавиан" е прав.Особено в тази криза... :help: и да знаеш, че е много трудно да привикаш някъде клиенти, където вече са избягали 8) Преди 2 години си мислех само да имам пари и си отварям заведение защото капеше лев яко.... сега съм на мнение - далеч от този бизнес, но ти си решаваш ;)
Единственото по-хубаво нещо от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата