колата ми мирише на барут много силно след като съм я карал
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
колата ми мирише на барут много силно след като съм я карал
колеги защо колата ми като поработи и мирише като на кибрит ( барут) много силно при това !
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: колата ми мирише на барут много силно след като съм я ка
toni3d1 написа:колеги защо колата ми като поработи и мирише като на кибрит ( барут) много силно при това !
Катализатор имаш ли ? Ако имаш е на път или е вече запушен !
- Ivan_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
- Мечтае да кара: само BMW
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
и при мен се е слу4вало съм заблеязал като и давам много газ само 4е ми мирише на развалени яйца сякаш
възможно ли да е от катализатора?

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
darko1 написа:и при мен се е слу4вало съм заблеязал като и давам много газ само 4е ми мирише на развалени яйца сякашвъзможно ли да е от катализатора?
Щом има миризма на : барут , сяра , развалени яйца (най -вече) - все на катализатор "намирисва"

- darko1
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:darko1 написа:и при мен се е слу4вало съм заблеязал като и давам много газ само 4е ми мирише на развалени яйца сякашвъзможно ли да е от катализатора?
Щом има миризма на : барут , сяра , развалени яйца (най -вече) - все на катализатор "намирисва"

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- metodi80
- старши ентусиаст
-
darko1 написа:след туй какво следва колега? сменя ли се или?
Ами принципно щом мирише на яйца значи е запушен и е хубаво да го махнеш ( вече дали ще го смеинш с оригинален или ще го отрежеш и на негово място ще сложиш резонаторно или катализаторно гърне ,това ти ще си прецениш. Най-добре е пак да се сложи катализатор , но оригиналния е доста скъп , последно в дарукар беше към 1000лв. Колегата "liloff' ми каза на скоро , че имало някакви катализатори (не-оригинални) , които били за около 200-300лв. Ако решиш да сложиш резонаторно или по -добре катализаторно гърне може колата да стане по - шумна (но това е относително..). Има писано доста по въпроса , напиши в търсачката "запушен катализатор" и ще си отговориш на всички въпроси... Едно е сигурно щом мирише на развалени яйца значи е запушен и го режи по скоро , за да нямаш по -сериозни грижи ....
- darko1
- младши ентусиаст
-
Едно голямо мерси колега за бързия отговорmetodi80 написа:darko1 написа:след туй какво следва колега? сменя ли се или?
Ами принципно щом мирише на яйца значи е запушен и е хубаво да го махнеш ( вече дали ще го смеинш с оригинален или ще го отрежеш и на негово място ще сложиш резонаторно или катализаторно гърне ,това ти ще си прецениш. Най-добре е пак да се сложи катализатор , но оригиналния е доста скъп , последно в дарукар беше към 1000лв. Колегата "liloff' ми каза на скоро , че имало някакви катализатори (не-оригинални) , които били за около 200-300лв. Ако решиш да сложиш резонаторно или по -добре катализаторно гърне може колата да стане по - шумна (но това е относително..). Има писано доста по въпроса , напиши в търсачката "запушен катализатор" и ще си отговориш на всички въпроси... Едно е сигурно щом мирише на развалени яйца значи е запушен и го режи по скоро , за да нямаш по -сериозни грижи ....

да , имам катализатор и си мисля , че е запушен защото колата няма сила . пък и като дам рязко газ се изфорсирва , а като давам постепенно се натрупва наляане явно и все 1 ми спира въздуха на двигателя то сиг ще е от катализатора . иначе немирие на яица , не на развалени . мирише все 1 някой е драснал клечка кибирит .
- ImPoSsiBle
- Потребител
-
- Кара: s vratite
- Мечтае да кара: na tavan
- Детайли за колата: mazohist
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '95, 320i, Touring
И моята така миришеше... махнах катализатора и го смених с резонаторно гърне. Мислех, че ще се отпуши и ще започне повече да върви, но нищо не се промени. Само миризмата изчезна иначе никаква друга разлика. Тези в сервиза така и не можаха да ми кажат дали е бил запушен, само установиха, че питата е била здрава, тъй като при по издуханите започвала да се разпада на парчета.
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
avox76 написа:И моята така миришеше... махнах катализатора и го смених с резонаторно гърне. Мислех, че ще се отпуши и ще започне повече да върви, но нищо не се промени. Само миризмата изчезна иначе никаква друга разлика. Тези в сервиза така и не можаха да ми кажат дали е бил запушен, само установиха, че питата е била здрава, тъй като при по издуханите започвала да се разпада на парчета.
попринцип разликата е доста мъничка и полудефакто е невъзможно да я усетиш на по слабо моторче
то заводски показатели с катализатор и без катализатор има разлика от 1или 2 коня ако не се лъжа така че че има разлика има

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2