Проблем с климатроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- naidobrix55
- Потребител
-
Проблем с климатроника
Перката на климатроника се включва когато си поиска.Не минава въздух през въздухопроводите!!?? КАКВА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЧИНАТА? Вчера работеше, днес не ще и така е от 3 седмици.Един майстор ми каза,че трябвало да сменя нещо,което струвало 250лв. В интерес на истината преди седмица,ми махна жабката,аткачи таблото с бушоните намиращо се над нея и бъркайки някъде навътре успя да пусне климатроника да духа за 2 дни.После пак спря.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Колега така както опесваш нещата май става въпрос за проблема с таралежа ако разбирасе под перката имаш предвид вентилатора на купето. Ако от време на време ти спира да духа през въздуховодите и се пуска когато си поиска значи това е проблема. Този датчик не е 250 а към 140 лева без смяната тя е елементарна за 10 минути.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Оци таралежа ли е 140лв и смяна за 10мин ??? Ако е така да се мяткам и аз? Че в др тема днес си написах още 1 странно явление 

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
За да се смени таралежа при Е46 за 10 мин трябва отбор механици от F1, които са извършвали операцията поне 14000 пъти 

- naidobrix55
- Потребител
-
Да, говоря за вентилатора на купето явно - включва се когато си поиска,днес не работи. Значи става върос за датчик, който струва около 140лв.!? този таралеж не разбрах какъв е
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-Е46 320D
- Мечтае да кара: нова
- Детайли за колата: Е-46
Ако мога да се вместя и аз в този пост с един въпрост за климатроника,днес забелязях че като работи климатроникаргорните духалки духат студено,а долу в краката духа топло!Как се оправя това?
Автосервиз София кв.Хаджи Димитър бул.Първа Българска армия №159
- oci
- старши ентусиаст
-
Колега пробвай да намалиш градусите на 16-18 и виж тогава дали ще духа студено, ако пак е топло или трябва да се презареди климатика или имаш проблем с водния клапан или клапите на климатриника. Имаше подобна тема може да се разтърсиш с търсачката.
Иначе първо си провери количеството на фреона в системата и тогава търси някой от другите неща.
Иначе първо си провери количеството на фреона в системата и тогава търси някой от другите неща.
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-Е46 320D
- Мечтае да кара: нова
- Детайли за колата: Е-46
Колега,като го настроих на 16 градуса в краката духа хладно,но много слабо!има ли начин да се увеличи?
Автосервиз София кв.Хаджи Димитър бул.Първа Българска армия №159
- karolina
- Потребител
-
- Кара: e46 320d `00
Момчета да си кажа и аз болката за моя климатроник
Градско си работи без пролем, наложи ми се да пътувам до варна и хоп няма студено, когато спра и оставя колата да работи на място започва пак да духа студено, тръгна ли след известно време като покарам по магистралата пак спира да охлажда?
Градско си работи без пролем, наложи ми се да пътувам до варна и хоп няма студено, когато спра и оставя колата да работи на място започва пак да духа студено, тръгна ли след известно време като покарам по магистралата пак спира да охлажда?
Спирам на пешеходна пътека, а Вие?
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Да и при мен е така, хаха... Аз му хванах цаката обаче, щом спре да духа студено, спирам вентилатора за 1-2 минути, през които съм на "мексикански" климатик (прозореца демек
) и след това, като го пусна пак и си работи 

- oci
- старши ентусиаст
-
Колеги в 90% от проблемите който ми описвате са от количеството на фреон в системата, така че ако иската мога да ви проверя колите и ако е необходимо ще ги презаредим и всичко ще е нормално.
Щом духа на определени духалки по слабо значи изпарителя не се охлажда добре и най-вероятно от намалял фреон но все пак трябва да се види иначе така все едно сме врачки и хвърляма боб.
Поздрави
Щом духа на определени духалки по слабо значи изпарителя не се охлажда добре и най-вероятно от намалял фреон но все пак трябва да се види иначе така все едно сме врачки и хвърляма боб.
Поздрави
- karolina
- Потребител
-
- Кара: e46 320d `00
oci в моя случай възможно ли е да се размина само с допълване на фреон?
Спирам на пешеходна пътека, а Вие?
- oci
- старши ентусиаст
-
Възможно е защото когато караш извън градско се получава по добро обдухване и вседствие на което налягането в системата пада понеже фреона се охлажда и се свива и да речем ако не е в нормите за това нямаш добро охлаждане на изпарителя в купето.
Ако си от София или около пиши ми на ЛС или ми звънни да проверим системата и ще разберем какъв е проблема.
Ако си от София или около пиши ми на ЛС или ми звънни да проверим системата и ще разберем какъв е проблема.
- duspetobg1
- Потребител
-
karolina написа:Момчета да си кажа и аз болката за моя климатроник
И аз имам същия проблем и немога да разбера от какво е,имам фреон в системата,ако проблема е разрешен ми пиши.Благодаря предварително!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2