Колеги моля за съвет.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Колеги моля за съвет.

Последна промяна marto853. на 02 Юни 2012, 9:19, променена общо 1 път
новият ми номер: 0877787835
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
Re: колеги моля за савет
Нормално е колега.Повечето коли които нямат предпазен капак под капака на клапаните като отвориш капачката на маслото хвърля на вънка.А за пушека е нормално и маслото има изпарения.Ако не си сменял филтъра за твърди частици си го смени.
- marto853.
- ентусиаст
-
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
не е нормално колега - при работещ двигател и отваряне на капачката не трябва да хвърля грам масло! Дай малко повече информация защо питаш - предполагам имаш някакви съмнения и нещо те притеснява.
За дизели знам, че това трябва да се проверява като се купуват - дали хвърлят масло на работещ двигател. Отговорът - не трябва!!!
За дизели знам, че това трябва да се проверява като се купуват - дали хвърлят масло на работещ двигател. Отговорът - не трябва!!!
- marto853.
- ентусиаст
-
просто реших да проверя заштото и аз знам,че така се проверява а инече колата е супер карах я на диагностика на много места и при Ясен на Сточна гара и в Дару кар всеки вика,че е супер незнам дали е от маслото защото е около 1 сантиметар над максимума сложили са и 5л незнам колко и дават по каталог ама май и са множко а и маслото е 10/40 

Последна промяна marto853. на 02 Юни 2012, 9:22, променена общо 1 път
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Ако си дизел като мен (320д) 5 литра ти е точната порция масло.
Споко - и аз съм с 10в40 - за по-старички коли не е добре да се слага 5в40 защото е много редичко и го гори.
Ми щом са ти казали, че колата е добре - значи е добре.
Споко - и аз съм с 10в40 - за по-старички коли не е добре да се слага 5в40 защото е много редичко и го гори.
Ми щом са ти казали, че колата е добре - значи е добре.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Е.Димитров написа:ако хвърля от пръчката за маслото-тогава е кофти
Грешка, колега

Si non confectus, non reficiat.
- marto853.
- ентусиаст
-
Аз говоря само като отворя капачката за маслото, а инече от прьчката не духа и не пръска грам масло.
Последна промяна marto853. на 02 Юни 2012, 9:23, променена общо 3 пъти
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега,моето мнение е че когато подухва от капачката,а от долу няма предпазен капак(вътре под капачката) е нормално да хвърля малки пръски,защото се виждат кобилиците и те естесвено се движат,виждат се как се движат и е нормално да пръска леко,има и малко под-картерни газове и това е,ако има много под-картерни газове,означава че "духа" от главата и вече праска налягане в пръчката,издухал мотор,като му дадеш газ,може да ти изхвърли пръчката за маслото.
Карай и пей
Карай и пей
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
"Развийте тапата за наливане на масло в двигателя при работещ горещ двигател. Излизането на изгорели газове и пръски масло от там е признак за недобър двигател. "
Това са съвети на майстори при покупка на дизелов мотор. Не знам причините, но аз си държа на моето - не е добре да изпиза каквото и да е масалце от капачката при работещ мотор! Всеки майстор би го портърдил.
Марто, не искам да те шашкам нещо - не съм запознат, просто съм се интересувал при покупка какво трябва да се гледа. Питай някой майстор най-добре, че да не те шашкам напразно...
Това са съвети на майстори при покупка на дизелов мотор. Не знам причините, но аз си държа на моето - не е добре да изпиза каквото и да е масалце от капачката при работещ мотор! Всеки майстор би го портърдил.
Марто, не искам да те шашкам нещо - не съм запознат, просто съм се интересувал при покупка какво трябва да се гледа. Питай някой майстор най-добре, че да не те шашкам напразно...
- marto853.
- ентусиаст
-
ц ц ц ц вече незнам какво да правя и на кого да вярвам
,а колата си варви сурер нито харчи масло нито пуши незнам,та те се виждат кубилиците може ли да няма пръски от масло
моля някой колега с дизел 136кс да види неговата и да каже как е.

Последна промяна marto853. на 02 Юни 2012, 9:25, променена общо 1 път
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Марто не искам да те шашкам излишно - все пак 1 мнение не може да ти покаже всички страни. Аз лично моята като я взимах, веднага отворих капачката да проверя дали пръска масалце. Не пръскаше.
Ма в крайна сметка след като всичко ти е ток по колата кво ти дреме - карай си и тва е.
Аз спирам да пиша в темата ти - достатъчно мнения написах, а те дефакто са едни и същи.
Но все пак нито знам колко масло имаш в колата, нито знам за някакъв предпазен капак... така че вслушай се и в мнението на колегите. Жалко само че хората не взимат участие, за да получиш повече мнения по въпроса.
Успех.
Ма в крайна сметка след като всичко ти е ток по колата кво ти дреме - карай си и тва е.
Аз спирам да пиша в темата ти - достатъчно мнения написах, а те дефакто са едни и същи.
Но все пак нито знам колко масло имаш в колата, нито знам за някакъв предпазен капак... така че вслушай се и в мнението на колегите. Жалко само че хората не взимат участие, за да получиш повече мнения по въпроса.
Успех.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2