полиране на фейслифтов фар
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
полиране на фейслифтов фар
имаше такава тема,вчера я четох....естествено днес немога да я намеря
по същество. полиране на фар следвайки съветите тук http://www.nseconsulting.com/bmw/hpt.pdf постигнах желания резултат.
използвах водна шкурка 500,1000,1500,2000,2500 ,може и само до 2000
. За пастиране използвах една червена паста на turtle wax high gloss + една зелена пак на същата марка и една цветна(цвят син) купена от практиер - спокойно може и без последната
тоест само с 2 вида пасти.
ако имате 3м и сонакс още по-добре. машинка предполагам всички имат ,ако не в практикер ги има по 30лв
не казвам че става като нов ,но все пак ги няма тези дразнещи следи от камъчки по стъклата
изисква се нерви и търпение
шкурите както е описано нагоре надолу и наляво надясно
ето и снимки преди и след
качеството малко лошо ,но ще добиете представа

по същество. полиране на фар следвайки съветите тук http://www.nseconsulting.com/bmw/hpt.pdf постигнах желания резултат.
използвах водна шкурка 500,1000,1500,2000,2500 ,може и само до 2000

ако имате 3м и сонакс още по-добре. машинка предполагам всички имат ,ако не в практикер ги има по 30лв

изисква се нерви и търпение

шкурите както е описано нагоре надолу и наляво надясно

ето и снимки преди и след

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
не съм още
но и техния ред ще дойде ...
тях мисля да ги облепя със специално фолио което продават в ибей за лайсни

тях мисля да ги облепя със специално фолио което продават в ибей за лайсни

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Днес и аз си почистих стъклата,моите не са фейса но стъклата бяха много зле.След работата станаха като нови.Колега don_mimo мерси за линковете

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Ivo_Borisov написа:Днес и аз си почистих стъклата,моите не са фейса но стъклата бяха много зле.След работата станаха като нови.Колега don_mimo мерси за линковете![]()
здравей колега,
това ццфл ли са на фаровете или се бъркам?
ако са такива ще може ли да пратиш една снимка със светещи такива, за да добия представа, понеже искам да слагам
мерси !
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Браво колега
Но един съвет
Не е лошо, но се наранява най здравата част от повърхността. Разбираемо е, че всеки иска фаровете да са му перфектни, но след такава манипулация ги отслабваш. Първата повърхност е нещо като течна пластмаса и тя защитата именно от камъчетата. Но въпреки това няма лошо.
Най хубавото, така де....шкурка 400 машинно, след нея 1500 машинно водно, след това 3000 машинно водно и след това паста 3М, абразивна, след това 3М полираща.....постига се максимален резултат, стават като чисто нови.

Но един съвет

Не е лошо, но се наранява най здравата част от повърхността. Разбираемо е, че всеки иска фаровете да са му перфектни, но след такава манипулация ги отслабваш. Първата повърхност е нещо като течна пластмаса и тя защитата именно от камъчетата. Но въпреки това няма лошо.
Най хубавото, така де....шкурка 400 машинно, след нея 1500 машинно водно, след това 3000 машинно водно и след това паста 3М, абразивна, след това 3М полираща.....постига се максимален резултат, стават като чисто нови.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
да след полирането фаровете изглеждат доста по-добре, на един приятел фаровете му бяха много захабени и очукани от камъчета , става въпрос за хела феислифт, изтъкаги с шкурка доста едра докато изкара на нула язвичките от камъчетата ,полираги и след това ги занесе на бояджия да пръсне стъклата/ поликарбоната/ с авто лак. след това изглеждаха като нови 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
А и колеги вчера забравих да пиша нещо.Преди да полирам скъклата отварях фаровете за да слагам CCFL рингове.Та мисълта ми е че като ги разглобих вътре имаше доста прахоляк.Лупата беше станала матова.Не се виждаше прах но като прекарах пръста през нея се видя колко много прах има всъщност.След като почистих лупите цвета им стъна чист кристален.А рефлектора където ксеноновата крушка отразява най много беше матирало и мръсно.Аз се чудех защо имам ксенони пък не светят както си трябва.Почистих и рефлекторите и фаровете светят много силно и ярко.Та колеги препоръчвам ви да си почистите фаровете и отвътре и отвън.Ефекта е впечатляващ. 

12 мнения
• Страница 1 от 1