Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
ThE BeAsT написа:optimist е кажи им го ... писна ми да гледам такива теми с некви минимални разходи ... темата е за средни (разходи) или аз не съм разбрал
А ти с 330хд колко харчиш ... са кажи 6
Ми колко 6 бе

[
Що бе колега - кое не ти допада в този разход около 7 литра градско в София? Ако критерии за разход ти е посоченото в книжката... значи си много в грешка

.[/quote]
ХМ колега стига с абсурдите нали знаеш как правят тестовете за разхода почти невъзможно е да караш така а разход под каталожния в градски режим е недостижим

- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
С един резервоар минах 550 км извън градско и 350 в града (София в жега и само по задръстваня). Незнам колко събира резервоара .. Мисля че е 65 литра...
а един резервоар разбирам докато лампичката светне , което означава че има още 8 литра мисля
320Д 136к.с

320Д 136к.с
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
vavilon написа:Горе-доло 1 резорвар 44л. за 500км, някой път не ми стига и един резорвар. Много ме сърби кракъ на извънградско...
Само, че резервоара е 65 литра, така че хубаво си сметни пак

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
kriso85 написа:vavilon написа:Горе-доло 1 резорвар 44л. за 500км, някой път не ми стига и един резорвар. Много ме сърби кракъ на извънградско...
Аз съм сметнал много добре!!! Гледам колко сипвам в резорвара до горе. Незабравяй резервата или ти си караш колата докато спре и тогава зареждаш

Да колеги 8 ми арчи тук в Сф не се хваля... Само че я карам по околовръстното източна дъга 90/100/120км/ч. А там няма задръстване + всяка вечер след 20.00 по улици на Сф. Е 8 ми дава тва е. Преди ми даваше 10 когато работех на кв. хладилника. За да ми дава такъв разход има мног фактори и вие ги знаете. Различно каране различни арчове за гориво.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
vavilon написа:kriso85 написа:vavilon написа:Горе-доло 1 резорвар 44л. за 500км, някой път не ми стига и един резорвар. Много ме сърби кракъ на извънградско...
Аз съм сметнал много добре!!! Гледам колко сипвам в резорвара до горе. Незабравяй резервата или ти си караш колата докато спре и тогава зареждаш?
Да колеги 8 ми арчи тук в Сф не се хваля... Само че я карам по околовръстното източна дъга 90/100/120км/ч. А там няма задръстване + всяка вечер след 20.00 по улици на Сф. Е 8 ми дава тва е. Преди ми даваше 10 когато работех на кв. хладилника. За да ми дава такъв разход има мног фактори и вие ги знаете. Различно каране различни арчове за гориво.
Колега аз бензин за повече от 5.60 лв. не слагам

А лампата винаги ми свети щото ме кефи, допълва ми интериора

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
vavilon написа:kriso85 написа:vavilon написа:Горе-доло 1 резорвар 44л. за 500км, някой път не ми стига и един резорвар. Много ме сърби кракъ на извънградско...
Аз съм сметнал много добре!!! Гледам колко сипвам в резорвара до горе. Незабравяй резервата или ти си караш колата докато спре и тогава зареждаш?
Хубаво си го казал - незнам защо всички се палят, когато се каже, че на някой колата дава много малък разход... почват се едни глупости, майка плаче, щото на всички останали аналогичните автомобили им горят яко. А ако кажа какъв е абсолютният ми рекорд в София съм сигурен, че ще се намери някой, дето да пише до централата на БМВ в Мюнхен как може да такова нещо! Че и за Гинес ще има предложения сугурно

Si non confectus, non reficiat.
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
kriso85 написа:
А лампата винаги ми свети щото ме кефи, допълва ми интериора
това ми харесва като идея

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ceno83 написа:С един резервоар минах 550 км извън градско и 350 в града (София в жега и само по задръстваня). Незнам колко събира резервоара .. Мисля че е 65 литра...а един резервоар разбирам докато лампичката светне , което означава че има още 8 литра мисля
320Д 136к.с
колега това е невъзможно ония ден ходих до морето -отиване и връщане около 700 километра и резервара ми беше пълен,след прехода беше малко преди средата около 35 литра беше изгорила,карал съм на места с 190-200 зашото е магистрала но повечето с 150-160 ,незнам но не ми се вярва тва е много,гратско ми харчи 8.0-8.3 наи много като все сам на педала с гаста

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
unikalen88 написа:ceno83 написа:С един резервоар минах 550 км извън градско и 350 в града (София в жега и само по задръстваня). Незнам колко събира резервоара .. Мисля че е 65 литра...а един резервоар разбирам докато лампичката светне , което означава че има още 8 литра мисля
320Д 136к.с
колега това е невъзможно ония ден ходих до морето -отиване и връщане около 700 километра и резервара ми беше пълен,след прехода беше малко преди средата около 35 литра беше изгорила,карал съм на места с 190-200 зашото е магистрала но повечето с 150-160 ,незнам но не ми се вярва тва е много,гратско ми харчи 8.0-8.3 наи много като все сам на педала с гаста![]()
![]()
излиза че извън града ти гори 11 а в града 18
Вижда се, че те няма в сметките, на ceno83 си му е точен разхода и се пада по 6/100 извън и 9,5/100 в града (грубо казано) такъв е и моят разход все пак говориме за София където по-горе съм казал, че в час пик 10км са си 1ч мъки. А ти с твойте 5 на 100 с тва каране ... радвай им се, аз ако карам така извън град ми е 8 .... такаче ... Или да припомня нещо казано от др колега: Тя и мойта харчи 4/100 .... вода за чистачките обаче

П.С. Разход на гориво - извънградско 4.7 л.
Разход на гориво - градско 7.4 л.
Това е за нашите коли по спецификация ... не можете да ги достигнете... а вие твърдите, че сте с този разход ... не сме тука да се лъжеме. 5.5/100 извън и 8/100 в града да ... ама под тези граници не вярвам.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
абе колега кажи как ги сметна яяя че ми стана интерестно.раздели 65 литра на 550 километра и се получава 0,1181818 което означава средно 11 литра на 100.наобратно 11 литра по 550 е равно на 60 и нещо си така че като разделиш 6 литра на 550 километра се получава че резервара му е 33 литра,аре сметни ги и ме обори в това твардениеThE BeAsT написа:unikalen88 написа:ceno83 написа:С един резервоар минах 550 км извън градско и 350 в града (София в жега и само по задръстваня). Незнам колко събира резервоара .. Мисля че е 65 литра...а един резервоар разбирам докато лампичката светне , което означава че има още 8 литра мисля
320Д 136к.с
колега това е невъзможно ония ден ходих до морето -отиване и връщане около 700 километра и резервара ми беше пълен,след прехода беше малко преди средата около 35 литра беше изгорила,карал съм на места с 190-200 зашото е магистрала но повечето с 150-160 ,незнам но не ми се вярва тва е много,гратско ми харчи 8.0-8.3 наи много като все сам на педала с гаста![]()
![]()
излиза че извън града ти гори 11 а в града 18
Вижда се, че те няма в сметките, на ceno83 си му е точен разхода и се пада по 6/100 извън и 9,5/100 в града (грубо казано) такъв е и моят разход все пак говориме за София където по-горе съм казал, че в час пик 10км са си 1ч мъки. А ти с твойте 5 на 100 с тва каране ... радвай им се, аз ако карам така извън град ми е 8 .... такаче ... Или да припомня нещо казано от др колега: Тя и мойта харчи 4/100 .... вода за чистачките обаче![]()
П.С. Разход на гориво - извънградско 4.7 л.
Разход на гориво - градско 7.4 л.
Това е за нашите коли по спецификация ... не можете да ги достигнете... а вие твърдите, че сте с този разход ... не сме тука да се лъжеме. 5.5/100 извън и 8/100 в града да ... ама под тези граници не вярвам.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Веднага колега, ceno83 казва, че с 1 резервоар минава 550+350=900л и среден разход 7 ... точно като при мене това е цялата сметка ... не е сложна. А сега ти ме обори 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
колега аз ли несам разбрал тили незнам,аз разбирам че с един резеряоар минава извън града 550 а пак с друг резервоар градско 350 -това означава че аз съм прав и като прочетох това ми е мнението а вече ако казва че с един резервоар минава 350 в града и 550 извън града това да е само на едно зареждане си прав ти,така че .;;;