Защо не България?
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
///peter написа:Само последните мнения къртят![]()
1. Валутния борд определял заплатите![]()
2. Валутния борд определял пенсиите![]()
3. Пенсионните фандове са държавни![]()
4. Няма индивидуални партиди (да няма за хората преди родени 1960 година)![]()
5. На всеки се дават различни пенсии, явно колегата иска да каже как дойде.![]()
6. Парите от социалното осигуряване седят в банка
7. Делението на пенсионните фондове е на "Капиталистически" и "Комунистически"
1. Кой ги определя според теб / от кой се определя минималната заплата/
2. Пенсиите се определят от заплатата - пак от борда.
3. Къде отиват парите от задължителното осигуряване, в кой фонд? Не добровоното /което пак е задължително, но тва друг въпрос/.
..
7. И къде седят според теб, в мазето.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Заплати и пенсии се определят от правителствата, а не от валутния борд, не се и възпират от него. На кратко валутния борд е система за обезпечаване на националната валута със стабилна чужда такава.
Специално пенсиите, отпускани от НОЙ се определят от директора на НОЙ, но той ще, не ще е свързан с правителството.
Парите от задължителните осигуровки отиват както в НОЙ, така и в задължително-доброволните фондове.
Специално пенсиите, отпускани от НОЙ се определят от директора на НОЙ, но той ще, не ще е свързан с правителството.
Парите от задължителните осигуровки отиват както в НОЙ, така и в задължително-доброволните фондове.
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
flame написа:Вуйчо Ваньо написа:Баба ми и дядо ми са си внасяли вноските, какато споменах, така че тоя лаф го забрави.
Баба ти и дядо ти като са си внасяли вноските преди 20 години те са отивали за изплащане на пенсиите на тогавашните пенсионери. Това е основен принцип на осигурителните системи и на комунистическите, и на капиталистическите държави
Вуйчо Ваньо написа:Да, да помагаш е хубаво, но помощта е доброволен акт. За нещастие пенсионерите са осъдени на мизерия и се налага да им се помага за да живуркат някак. Е да де, обаче 200лв е доста под МИНИМУМА за нашата държава, а има хора, които взимат и доста по-малко.
Ти ся кво, чакаш да ти кажа, че 200 лева са много пари ли? При положение, че сметката за парно е повече! Ама тва е положението - не може ей така - щрак - и баба ми да взима пенсия 1000 лева, а аз да работя за 500. Пенсиите са напълно съпоставими размера на заплатите - жалкото е, че стандартът ни е много нисък
Ми тогава в какво ме убеждаваш, че всичко ни е в ред? Малко по-нагоре си написал, че човек трябва да се по грижи за себе си докато е млад. Сега ми обясни ако 1970г. съм бил млад и се пенсионирам 1998г. как примерно бих могъл да се погрижа. А това, че баба ми със своите вноски е плащала пенсията на нейната баба е малко бла, бла. Тогава къде са нейните пари

- Сондьора
- ентусиаст
-
///peter написа:Заплати и пенсии се определят от правителствата, а не от валутния борд, не се и възпират от него. На кратко валутния борд е система за обезпечаване на националната валута със стабилна чужда такава.
Петре, в наредбата да така пише, че се определя от Министерски съвет, да така е, но решението зависи от МВФ и това, че сме във валутен борд, понеже имаме валутна гаранция и т.н.....та те определят, какво ще определи министерски съвет за минимална заплата.....!
Та имаше нещо, непомня цифрите, че те са определили ръст на минималната да е 37% на година, доколкото помня, за да стигнем минималната в евро зоната към 2011-2, но дали така бяха цифрите точно незнам, та МВФак и тва, че сме в валутен борд спъва едно рязко увеличение, нищо не зависи от парламента.
А бе мизерийка!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Каква минимална в еврозоната 2011 бе човече??Уейк ап май френд.
Само социалната помощ в някои държави,ако преди това си работил на 8 часов работен ден с договор е от порядъка на 1080 евро за идните 6 месеца след като си останал без работа.Ти разбираш ли че с тези пари спокойно си плащаш и наема,продължаваш да си караш нормално колата,не се лишаваш от храна и дрехи и си търсиш спокойно друга работа половин година без да те притискат икономически съображения да започнеш да работиш какво да е.
И защо в България минималната заплата се определя на месец,а няма минимално заплащане на час,както в белите страни???????щот аз тая седмица може да се скатая и да работя 25 часа,ама може и да ми спукат гъза от работа,на мен ква ми е файдата като взимам едно и също?????
А МВФ и валутния борд не са божието наказание---с тях се води двустранен диалог и едно правителство ако може да обясни,ще си увеличава заплатите и пенсиите както намери за добре,стига да запазва макроикономическата рамка на страната.Само че както вече казах,в България тях управляващите ги представят като лошите чичковци,които ни държат в мизерията.
щот пари за заплати няма,ама иначе се натискаме за Олимпийски игри и за писти на Формула 1 в БГ.На гол гъз,кво беше там...........
Махни розовите очила и смени телевизионния канал който гледаш,много лошо те облъчват.
Само социалната помощ в някои държави,ако преди това си работил на 8 часов работен ден с договор е от порядъка на 1080 евро за идните 6 месеца след като си останал без работа.Ти разбираш ли че с тези пари спокойно си плащаш и наема,продължаваш да си караш нормално колата,не се лишаваш от храна и дрехи и си търсиш спокойно друга работа половин година без да те притискат икономически съображения да започнеш да работиш какво да е.
И защо в България минималната заплата се определя на месец,а няма минимално заплащане на час,както в белите страни???????щот аз тая седмица може да се скатая и да работя 25 часа,ама може и да ми спукат гъза от работа,на мен ква ми е файдата като взимам едно и също?????
А МВФ и валутния борд не са божието наказание---с тях се води двустранен диалог и едно правителство ако може да обясни,ще си увеличава заплатите и пенсиите както намери за добре,стига да запазва макроикономическата рамка на страната.Само че както вече казах,в България тях управляващите ги представят като лошите чичковци,които ни държат в мизерията.
щот пари за заплати няма,ама иначе се натискаме за Олимпийски игри и за писти на Формула 1 в БГ.На гол гъз,кво беше там...........
Махни розовите очила и смени телевизионния канал който гледаш,много лошо те облъчват.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Сондьора
- ентусиаст
-
jordanpar написа:Каква минимална в еврозоната 2011 бе човече??Уейк ап май френд.
Май Бра, аз ако съм разчитал на БГ да ми оправи живота, да съм като теб, вместо само да мрънкаш за всяко нещо, кат не става тук има на много места хляб. А после кат се понаучиш, земи се върни и тва се опитай да го направиш тук. По добре е за всички, щото добре, че има некъв /казвам некъв/ контрол от вън.
И не говори неща за 1080 евро, щото ако си примерно във франция нема да ти стигат за никъде, се едно тук да си на помощи от 120лв. Едно бързо папкане там ти е 20 евро.
И се замисли от кво повече се дразниш, от управляващите или от хората по улиците, сервитьорките, обслужване, услуги и т.н.
Ако бачкаш, навън те съветвам да не говориш на маса за политика и религия, по добре е.
///peter написа:Ох отказвам сеЩом си рекъл борда определя заплатите и пенсиите
И аз,

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ха ха ха,абе ти верно си дървен философ.
Точно преди седмица в Париж на 200 метра от Нотр Дам с още едно приятелче хапнахме доволно за по 8 евро на човек.
Та не ми говори за пари ,и че не ти стигали 1000 евро в европа повече отколкото 1000 лева в БГ.
И както аз не си позволявам да те квалифицирам до този си пост,така се очаква и от теб да изказваш мнения подплътенис факти,а не да атакуваш хората с епитети и определения,все пак нали си много в час с нещата ´´навън´´,нищо европейско като манталитет ли не научи.
Айде,да бегам да си пия бирата,че изстина.Със здраве и след 5-10 години евроживот като смениш колата поне с Е46,да се похвалиш.
Точно преди седмица в Париж на 200 метра от Нотр Дам с още едно приятелче хапнахме доволно за по 8 евро на човек.
Та не ми говори за пари ,и че не ти стигали 1000 евро в европа повече отколкото 1000 лева в БГ.
И както аз не си позволявам да те квалифицирам до този си пост,така се очаква и от теб да изказваш мнения подплътенис факти,а не да атакуваш хората с епитети и определения,все пак нали си много в час с нещата ´´навън´´,нищо европейско като манталитет ли не научи.
Айде,да бегам да си пия бирата,че изстина.Със здраве и след 5-10 години евроживот като смениш колата поне с Е46,да се похвалиш.
Вуйчо Ваньо написа:Сега ми обясни ако 1970г. съм бил млад и се пенсионирам 1998г. как примерно бих могъл да се погрижа.
70-те години е бил друг строя, но мога да ти кажа какво можеш да направиш 2009-та година, за да си добре като се пенсионираш 2039-та година.

Вуйчо Ваньо написа:От целият източен блок ние сме най-зле. Това е обективна истина и не би могъл да го оспориш.
Е тва съм го пропуснал по новините като са го казали - че квото твърди Вуйчо Ваньо е обективна истина и никой не може да го оспори

Вуйчо Ваньо написа:Представи си обаче(в никакъв случай не ти го пожелавам), че недай боже нещо ти се случи и не си в състояние да работиш. Много кофти сценарии но се случва за нещактие. Тогава какво се случва с теб? Със семейството, на което ти толкова обичаш да помагаш? Кой ще ти подаде ръка, държавата?
Те тва и по радиоточката на село го споменават от време на време - че имало едни фирми - застрахователни компании им викали - дето ако станело нещо лошо плащали пари.

- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
flame написа:Сондьора написа:///peter написа:Ох отказвам сеЩом си рекъл борда определя заплатите и пенсиите
И аз,
И все пак си мисля, че това бяха най-конструктивните мнения по темата![]()
Е щом си рекъл

А къде правят доживотна застраховка живот и всички възможни болести

Викаш някъде на дъното на таблицата ама не точно,а

А къде съм казал, че чакам да ми падне отгоре нещо? Или и това по радио точката на село го съобщиха

Ма не ти е лесно и на тебе сигурно, това да измисляш безумни доводи сигурно е сложно

Вуйчо Ваньо написа:А къде правят доживотна застраховка живот и всички възможни болести![]()
![]()
![]()
Викаш някъде на дъното на таблицата ама не точно,а![]()
![]()
![]()
А къде съм казал, че чакам да ми падне отгоре нещо? Или и това по радио точката на село го съобщиха![]()
![]()
![]()
Ма не ти е лесно и на тебе сигурно, това да измисляш безумни доводи сигурно е сложно
Застраховките по принцип са година за година, но немаш грижи и за 100 години напред да си направиш

А сега де - я да видим къде съм казал, че чакаш да ти падне отгоре? Ми може и по радиоточката да са го казали, щото аз в тоя форум не съм го написал. Дадох го като пример, но да не би случайно да е станало гузен негонен бяга?

Ма верно не ми е лесно да оборвам хора, които смятат, че тяхната истина е единствената обективна и поради липса на доводи критикуват доводите на другите

- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
FLAME,ама ти нямаш никакви доводи
Ти си избираш по едно изречение и пускаш някакъв хаплив коментар от рода на:
Вуйчо Ваньо написа:
От целият източен блок ние сме най-зле. Това е обективна истина и не би могъл да го оспориш.
Flame:Е тва съм го пропуснал по новините като са го казали - че квото твърди Вуйчо Ваньо е обективна истина и никой не може да го оспори Според мен не сме най-зле, но сме там на дъното на ЕС.
Добре, ако не сме на 22 място а на 21 примерно, това променя ли същественно нещо?
Според цяла европа сме най-корумпираната държава с най-лоши икономически показатели. В какво всъщност се опитваш да ни убедиш, че всичко е на ред?
А относно застраховките, ти имаш ли за сто години напред?Аз имам 2(не за по сто години, разбира се) а и на всичките си работници правя(освен задължителните) и най-приятелски ти казвам, че да вземеш сериозно обезщетение е много ама много трудно. И знаеш ли защо? Защото същата тази държава, която толкова самоотвержено защитаваш, в качеството си на регулаторен орган и дреме на шапката. А като те порежат после може да ги съдиш ако не ти харесва
.
И за да няма недуразумения съм длъжен да попитам: за една и съща държава ли говорим? Да не живееш в Белгия и заради печатна грешка да спорим толкова

Вуйчо Ваньо написа:
От целият източен блок ние сме най-зле. Това е обективна истина и не би могъл да го оспориш.
Flame:Е тва съм го пропуснал по новините като са го казали - че квото твърди Вуйчо Ваньо е обективна истина и никой не може да го оспори Според мен не сме най-зле, но сме там на дъното на ЕС.
Добре, ако не сме на 22 място а на 21 примерно, това променя ли същественно нещо?

Според цяла европа сме най-корумпираната държава с най-лоши икономически показатели. В какво всъщност се опитваш да ни убедиш, че всичко е на ред?

А относно застраховките, ти имаш ли за сто години напред?Аз имам 2(не за по сто години, разбира се) а и на всичките си работници правя(освен задължителните) и най-приятелски ти казвам, че да вземеш сериозно обезщетение е много ама много трудно. И знаеш ли защо? Защото същата тази държава, която толкова самоотвержено защитаваш, в качеството си на регулаторен орган и дреме на шапката. А като те порежат после може да ги съдиш ако не ти харесва

И за да няма недуразумения съм длъжен да попитам: за една и съща държава ли говорим? Да не живееш в Белгия и заради печатна грешка да спорим толкова

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
До сега изтъквате все неща,заради които не трябва да останем да живеем в България. Ами аз пък ще контрирам автора и ще го попитам ''а защо трябва да останем '' -поне той да напише нещо хубаво заради което си струва да останем тук..