Защо не България?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Юли 2009, 17:36

jordanpar написа:не ми говори колко лесно е да тръгнеш от нулата и да успееш.
...
Сития на гладния не вярва
...
един български пенсионер прекарващ месеца със средата пенсия от около 220 лева

В университета влязох като си скъсах гъза от четене, а докато следвах се возех с градския транспорт и ядях в студентски стол.
Възхищавам се на млади хора, които активно търсят щаститето си, въпреки че нямат подкрепа от никъде.
И мисля, че един човек, който иска да води добър живот не следва да взема пенсионерите за база за сравнение.

И да, нашите родители са дали много на България, а сега получават смешни пари на фона на това, което са изградили за страната ни. И общо взето има два начина - да псуваш държавата, че не им осигурява достоен живот или да им помагаш, за да живеят добре. На мен лично ми се струва по-удачен втория вариант и съм се спрял на него.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Юли 2009, 17:38

Сондьора написа:на жените винаги им е било по лесно да се оправят, под каквато и да е форма ;)

Еее, най-после едно безпристрастно мнение :mhihi:
Ама тъй де, за къде сме без тях? :D

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 16 Юли 2009, 17:49

flame написа:И да, нашите родители са дали много на България, а сега получават смешни пари на фона на това, което са изградили за страната ни. И общо взето има два начина - да псуваш държавата, че не им осигурява достоен живот или да им помагаш, за да живеят добре. На мен лично ми се струва по-удачен втория вариант и съм се спрял на него.

За напредъка и стандарта на една държава се съди по това как се грижи за старите хора,болните и сираците.
Не ми говори как псуването на държавата не било правилно,защото когато тази държава ти взима данъците,таксите,акцизите и удръжките е добре,но когато трябва да те компенсира след определено време става зле.Никой не е длъжен да отглежда друг пълнолетен и трудоспособен гражданин на РБ,това че неволята ни е научила така,не означава че това е правилния метод.
А пенсионерите са чудесен пример за един млад човек,за да знае каква съдба го очаква.човек от пенсията си и смъртта не може да избяга,само може да ги отложи по един или друг начин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Юли 2009, 18:16

jordanpar написа:За напредъка и стандарта на една държава се съди по това как се грижи за старите хора,болните и сираците.

Това си е самата истина. Но просто стандартът ни е такъв и пари за по-високи пенсии няма - и да псуваш, и да не псуваш държавата.

Ако има повече богати хора, които плащат повече данъци, тогава и пенсионният бюджет ще е по-голям. Или прости думи - не трябва да мразиш и завиждаш на ония, които карат Е93 - колкото и големи лайна да са, пенсията на баба ти и дядо ти идва от техните данъци :!:

jordanpar написа:Никой не е длъжен да отглежда друг пълнолетен и трудоспособен гражданин на РБ,това че неволята ни е научила така,не означава че това е правилния метод.

Въпрос на гледна точка и аз въобще не съм съгласен с твоята! За мен е голяма радост да помагам и правя живота на моите родители по-лесен! Кой ако не най-близките хора трябва да се грижат за един човек?! Това, че наякои нямат възможност да помагат е друг въпрос.

А и какво всъщност е пенсионната система? Механизъм, предназначен да гарантира жизнения МИНИМУМ на хора, които са в напреднала възраст, не могат да работят, нямат доходи И НЕ СА СИ ОПРАВИЛИ ЖИВОТА ДОКАТО СА БИЛИ МЛАДИ :!: Изобщо - до-добпе да не чакаме някой друг да ни помогне, а да си помогнем сами.

Аватар

Мнение от jordanpar » 16 Юли 2009, 18:44

Ха ха,убеждавам се че гледаш неправилните филми.
В България точно хората които не си плащат данъците са богатите,затова не ми ги сочи като пример за източник на запълване на държавния бЮджет.
Далеч си от истината и че пенсията трябва да осигурява минималния социален бЮджет,тоест да не умреш от глад едва ли не.Факт е че България беше дестинация за многобройни западноевропейски туристи пенсионери,които прекарваха по цял месец по черноморието ни,без да почустват някакво финансово затруднение.Едва ли всички от тях са си подсигурили живота с банкови акции и облигации или кЮлчета злато за черни дни.Просто тяхната държава не ги е ощетила след преминаване на трудоспособна възраст.А тук нашите на 200 км от брега чакат на Масларова да им осигури предизборна почивка на море и то през септември и октомври.СРАМ и ПОЗОР.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 16 Юли 2009, 18:53

еи разберете го само в бг може с е36 да пердашиш студентки у европа ,че давите некои хипопотам та ум да ти заиде и там е като :тука немаш ли пари стари баби , имаш ли парички обичан си от всички ! знаем ги в ук и германия са ужас в чехия биват и то доста ма по заведенията на месец 1 е36 320 не ти мърда ако си решиш да се правиш на скромен играч затова я видех дома си е наи -добре ,там треа да работиш престижна работа, със средно или измислено висше дето нищо неотбираш нема стане

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Юли 2009, 18:58

X-citer написа::OT: Само мога да се радвам, че Милко (Тоо Cool) е със спрени права за писане и няма да вземе участие в тази тема, че щеше да стане страшно :mhihi:

Иначе България може да бъде както "лоша,мръсна,бедна...и тн. държава", така и прекрасна, с неограничени възможности и бляскава държава - зависи от къде я гледаш: през погледа на затънал в дългове кремиковски работник с неизплатени заплати и неясно бъдеще или през погледа на мастит бизнесмен отскочил до морския бряг за уикенда за да поразходи с яхтата си мацката от последната корица на "Плейбой"....
Просто зависи коя част на България и от коя страна я виждаш...

Точно - аз гледам да съм по средата , но когато опитам малко от оново дето е надолу , се опитвам да си мисля за нещата които са горе и как съм им се радвал :twisted: Аз много се успокоих когато отидох във Ирландия 2007 - тогава бяха за 3та или 4та година държавата със най-висок стандарт и дори те се оплакваха , че са им били малко парите - щом и те се оплкават , значи мрънкала ще има винаги,ако ще милиони да зимаме .

А иначе това е тема номер 123928329389283 за мрънкала , мързеливци , емигранти и тем подобни , които с радост ще се оплачат отново - но не можем да им се сърдим - това го могат най-добре ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Юли 2009, 19:31

Я малко да внесем красота:

http://vbox7.com/play:b2d7589c
http://www.vbox7.com/play:234067ee&start=436

Добре, че са чужденците да направят такъв уникално красив филм за България, че и това не можем.

Изгледайте и 5-те части, заслужава си!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Icko70 » 16 Юли 2009, 19:38

Сондьора написа:Я малко да внесем красота:

http://vbox7.com/play:b2d7589c
http://www.vbox7.com/play:234067ee&start=436

Добре, че са чужденците да направят такъв уникално красив филм за България, че и това не можем.

Изгледайте и 5-те части, заслужава си!

Много хубави клипчета , но защо трябва немците да ни ги правят мисле че можем и сами ....българската реч е далеч по-хубава от "строгата" и "заповедна" немска реч .... (макар че знам немски) мисля че едно такова клипче озвучено на български би било страхотно ... ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 16 Юли 2009, 19:58

айде стойте си на темата де.ясно е ,че имаме красива държава ама не става да се живее в нея
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 16 Юли 2009, 22:55

_65536_kb_sec_ написа:
Пилев написа:На нас все па управниците ни виновни.

защо да наливаме пари в почивки в околните държави а не тук, като в първите години като клиенти не натискаме просто разните управители на хотели и заведения за по добро обслужване и тн.

Значи миналата година като се прибрах от САЩ,реших да искарам едно море в България с приятели,защото не се бях виждал доста време с тях.Просто така се отвратих от нашето черноморие и на моменти съжалявах,че съм си хвълил парите,а можех преди да се прибера да си направя една хубава почивка,я в Флорида или Маями.Имах чуството,че съм се върна в 1997г,когато мутрите най-арогантно терореха народа.Отивам на плажа и идва някакъв здрав селяк и започва да ми държи сметка защо тук съм си опълнал хавлията,било частна собственост и не мога седя там.Кажи кой човек ще търпи това,сега за 600лв отиваш в Турция и те галят с перце в четири звезден хотел.Сега пък ми е кеф как нашите курорти лека-полека пропадат и свалят безумно цените,обаче българина си ходи по чужбина на почивка,защото си е пълна далавера

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Юли 2009, 9:45

flame написа:Това си е самата истина. Но просто стандартът ни е такъв и пари за по-високи пенсии няма - и да псуваш, и да не псуваш държавата.

Ако има повече богати хора, които плащат повече данъци, тогава и пенсионният бюджет ще е по-голям. Или прости думи - не трябва да мразиш и завиждаш на ония, които карат Е93 - колкото и големи лайна да са, пенсията на баба ти и дядо ти идва от техните данъци :!:

Ех децааа
Имаше горе долу един милиард и петстотин милиона излишък,с тоя милиард и половина пенсиите можеха да се вдигнат със около 1600 лева на пенсионер бре,а за период от 5 години ,същата тая сума щеше да гарантира пенсия от 750 лева на пенсионер,къде отидоха парите,Ъ???
За тея пари можеха да се построят 2 магистрали по 800 километра
нещо???
За тея пари можеше да няма бедни в тая държава!!!
За тея пари можеше да се построят :
10 ГОЛЕМИ болници,луксозни,
около 20 детски градини,
около 50 блока с фул обзавеждане за неимотните,
да се изградят 4 завода за рециклиране,
да се спаси кремиковци
да паднат цените на горивата
и още кой знае колко дребни проекта,и то само за милиард и половина!!!
е какво стана бре???
Баси ,ако знаеш колко позитивен човек съм и как се нервирам от подобна наивност....

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Юли 2009, 11:03

Е.Димитров написа:
flame написа:Това си е самата истина. Но просто стандартът ни е такъв и пари за по-високи пенсии няма - и да псуваш, и да не псуваш държавата.

Ех децааа
Имаше горе долу един милиард и петстотин милиона излишък,с тоя милиард и половина пенсиите можеха да се вдигнат със около 1600 лева на пенсионер бре,а за период от 5 години ,същата тая сума щеше да гарантира пенсия от 750 лева на пенсионер,къде отидоха парите,Ъ???
нещо???
около 20 детски градини,
да се спаси кремиковци
е какво стана бре???
Баси ,ако знаеш колко позитивен човек съм и как се нервирам от подобна наивност....

Еееех популизъм! :winky:

Баба ми и дядо ми като се пенсионираха бяха сметнали, че през целия си живот са спечелили повече от 1 милион лева от заплати. Ама ся вместо да са милионери имат малка къща на село ;) Що ли, а? :winky:

Много е лесно за 5 минути да измисли човек как да изхарчи няколко милиарда. Ама добре, че такива хора не управляват държавата щото щеше щедрият премиер да излезе по ТВ и да каже "Скъпи сънародници, свършихме патроните, остава да заврем пушката в ..." :dummy:

Аватар

Мнение от jordanpar » 17 Юли 2009, 12:12

Виждам че си добре информиран,образован и ерудиран.
Кажи ми тогава къде отиде тоя излишък?Навряха си го там,където ти пушката ли???И защо докато в други страни се наливат МИЛИАРДИ евро за намаляне ефектите от кризата,в нашата се ИЗТОчВАТ ,вярно по-малки суми но на фона на нашата икономика също така масивни??
Отговори ми конкретно как мислиш на тези въпроси,които са неоспорими факти,без да ми се измъкваш с нежни реплики и пак ще продължим темата.
Колегата по-горе е прав,даже и да не бяха построени всички тези неща,ами просто да ги върнат парите в тазгодишния бЮджет,да облекчат фирмената данъчна политика,да премахнат веднага акцизите върху автомобилите,да регулират временно цените на горивата,да се подпомогнат чрез разсрочване тези вече хиляди хора,чиито апартаменти са обявени от съдии изпълнители,а не да се оставят на улицата,всичко това с цел и в БГ да не се усети така кризата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Юли 2009, 12:32

flame написа:
Е.Димитров написа:

Ех децааа
нещо???
около 20 детски градини,
да се спаси кремиковци
е какво стана бре???

Еееех популизъм! :winky:

Баба ми и дядо ми като се пенсионираха бяха сметнали, че през целия си живот са спечелили повече от 1 милион лева от заплати. Ама ся вместо да са милионери имат малка къща на село ;) Що ли, а? :winky:

Много е лесно за 5 минути да измисли човек как да изхарчи няколко милиарда. Ама добре, че такива хора не управляват държавата щото щеше щедрият премиер да излезе по ТВ и да каже "Скъпи сънародници, свършихме патроните, остава да заврем пушката в ..." :dummy:

Ще си дам мнението за тебе,ще ме извиняваш че е лично...
Абе ти май си малко глуповатичък май,Ъ?
Къде отидоха тея пари бре,читателю,къде са тези пари за които говорим милиард и половина???
ех дечко

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата