2012 - Краят на света ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 15 Юли 2009, 20:53

Когато генератора е свързан към гумите.. щеш не щеш като се движиш ще произвежда енергия.
Грешиш! КЕРС във Ф1, а предполагам и системата на Волво е със съединител контролиран от компютър.Защото е безмислено да е включена повреме на ускорение нейната цел е да запазва чест от енергията, която попренцип се губи.
Ако системата е Електродвигател + трансмисия + генератор, който е постоянно зацепен едвали ще изминеш повече км отколкото без него.
Защото двигaтелят черпи Х енергия от батерията, а генератора взима Y от тази енергия и връща в батерията Y-загубите, следователно се явява консуматор за системата.Без него израсходваната енергия щеше да е X-Y

старши ентусиаст
Аватар

Ч

Мнение от eraziel » 15 Юли 2009, 20:58

kiro_320 написа:...

К'во беше... Тъп, но упорит ...

Динамото (генераторът) в твоя случай е прост ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ НА ЕНЕРГИЯ ОТ ЕДИН ВИД В ДРУГ -> Кинетична -> Електрическа. Всеки такъв процес е свързан с определено количество загуби. Енергията, задвижваща електромотора на твойта гениална система се хаби за:
1) движение на автомобила
2) въртенето на супер-дупер-мега-революционното динамо

Няма такова нещо като "Абе тоя вал така и така се върти, дай да му закачиме едно динамо, та да си върнеме енергията обратно"

НЯМА КАК ДИНАМОТО ДА ГЕНЕРИРА ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ ОТ МЕХАНИЧНАТА, ИЗХАБЕНА ЗА ЗАДВИЖВАНЕТО МУ, КОЯТО ПЪК НЯМА НИЩО ОБЩО С ЕНЕРГИЯТА, ИЗХАБЕНА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА АВТОМОБИЛА.

СЪОТВЕТНО ОСВЕН ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО СЕ ХАБИ ЗА ПРИДВИЖВАНЕ, ТИ РЕШАВАШ, ЧЕ Е СУПЕР ХИТРО ДА ВРЪТНЕМ НА ВЕЧЕ ГОТОВАТА, СКЛАДИРАНА ЕНЕРГИЯ 1-2 ПРЕОБРАЗУВАНИЯ, СЛЕД КОИТО ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ПРОТИВНО НА ВСИЧКИ ОБЩОПРИЕТИ И ПОЗНАТИ НА НАУКАТА ФАКТИ, НАКРАЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ СМЕ НАПРЕД С ЕНЕРГИЯТА?

Накрая, като стигнеш вкъщи, си оставяш колата да работи, включваш КЪМ нея къщата, и кеф ти телевизия, кеф ти бойлерче, кеф ти осветление...

Според мене си готов да поведеш човечеството НАПРЕД към следващата ера на СЪЗДАВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ ОТ НИЩОТО, ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА, САМО НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!!!

Всички останали, освен цитирания, да ме извинят за главните букви...
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 15 Юли 2009, 21:36

Знам какво е бе.. недей ми се кара, щото докато някой предлагат такива като тебе могат само да критикуват!! Защото ако беше прочел постовете до сега щеше да забележиш, че това което предлагам/х вече съществува под друга форма!!!
Разликата е, че генератора не е постоянно зацепен!!
НИКЪДЕ НЕ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГЕНЕРИРА ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ!!! 5 ПЪТИ ПОНЕ КАЗАХ!!
СЕГА СПЕЦИАЛНО И ЗА ТЕБ НЯМА ДА ПОВТАРЯМ! САМО ЩЕ ТИ КАЖА, ЧЕ ДА СЕ КРИТИКУВА Е МНОГО ЛЕСНО!!! "ТАЙ НЕ СТАВА", "ИНАК НЕ СТАВА" И КАК СТАВА, ИЗМЪКВАМЕ СЕ ПО ТЕРЛИЦИ.... ?!?!
НЕ БЕ... НЕ БЕ НИЕ ПАК НА + ЩЕ ИЗЛИЗАМЕ... ПРЕДНИЯ ПОСТ ГО НАПИСАХ!!!!! ГЕНЕРАТОРА ЩЕ Е НЕ ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ НА +, А ДА СЕ НАМАЛИ МИНУСА!!
Айде и аз малко да критикувам а ?? Виждам, че е лесно... кво викаш за ядренето нещо ?? 2-3 договора за урана като ти пастна и забрави твоя ядрен ситез и прочие.. за водорода кво викате ??? Аз чух, че имат проблем със съхранението ? Верно ли е ? Май верно.. да... бая опасно било!!
Повече на такива като тебе няма да отговарям, само другите 2-ма колеги ако имат какво да кажат, ще им отговоря... с някой поне може да се води нормален диалог.
TheDriver... това е интересно(тази система) сега четох за нея. Колкото до формулата която даде, тя е актуална към момента.. но всичко зависи къде и как е свързан генератора, какъв е генератора и за какъв мотор ще е генератора(ел или двг). То е ясно, че на + няма как да се отиде но трябва да се инвистира, за да може да се свали още минуса. Защото ако не се инвистира, шанс да стане няма...

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 15 Юли 2009, 21:41

Къв е тоя керс, бе? Нали ше идва края на света. А некой мож ли каза дата и час, евентуално.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 15 Юли 2009, 21:42

За да се намали минуса, можеш да закачиш генератора към гумите като допълнителна спирачка. Това, което прави KERS, всъщност. Моментът, който си пропуснал е, че не можеш да го правиш по друго време, освен по време на спиране - именно защото действа като спирачка. Така че тази система, макар и оползотворяваща част от енергията, която би се загубила иначе, не може да вдигне чувствително пробега на електрическите автомобили.
Иначе съм съгласен, че трябва да се развива техниката в насока по-чиста енергия... За съжаление, сроковете на ITER са доста дълги.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 15 Юли 2009, 21:57

Ядрения реактор беше подигравка, са ще се опитам да ти го кажа с едно изречение, щото явно като е по-дълго написано е по-сложно.

ГЕНЕРАТОРА, ЗАКАЧЕН КЪМ ЕЛЕКТРОДВИГАТЕЛЯ, В КОЙТО И ДА Е МОМЕНТ С НИЩО НЕ НАМАЛЯ РАЗХОДВАНАТА ЕНЕРГИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕ НА АВТОМОБИЛА!!!

Единствения подходящ вариант е въпросното динамо да се използва под формата на спирачно усилие когато такова е необходимо, по този начин е възможно възстановяване на ЧАСТ от енергията.

ПРИМЕР: Два автомобила се задвижват от електромотор до скорост 100км/ч. В който момент се преустановява подаването на енергия към електромотора, прекъсва се механичната връзка м/у ротора на електромотора и задвижващата ос. В тоя момент първата кола продължава да се движи по инерция. Във втората кола към задвижващата ос се закача динамо, което почва да генерира енергия, в следствие на което 2рата кола започва да спира осезаемо по-бързо отколкото първата... В един момент и двете коли вече са спрели, втората по-рано от първата, съответно е преминала по-къса дистанция. Енергията, необходима, за да се придвижи 2та кола, до позицията на първата е по-голяма от количеството енергия, генерирана от динамото по време на спиране.

Опитай се да обориш твърдението ми :)
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Icko70 » 15 Юли 2009, 21:57

Тука темата съвсем се измсети но много ми стана интересно за тези двигатели изобщо за работата на автомобила и молбата ми е ако някой има възможножост да пусне една такава тема ще съм много благодарен ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Юли 2009, 23:08

Icko70 написа:Тука темата съвсем се измсети но много ми стана интересно за тези двигатели изобщо за работата на автомобила и молбата ми е ако някой има възможножост да пусне една такава тема ще съм много благодарен ...

За кво ти е нова тема, ся ше стигнат до магнитния двигател и Перендев, и стана една голееема.

А аз мислех да заменям свещите с пиезо кристали :roll: :mhihi: /8ми клас/.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 15 Юли 2009, 23:19

:puke:

еми края, края ..... ко да прайм да се хвърляме от блоковете ли ?
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 16 Юли 2009, 0:17

оборотомера в лютеницата и ше бягаме
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Юли 2009, 0:18

TheDriver... това е интересно(тази система) сега четох за нея. Колкото до формулата която даде, тя е актуална към момента.. но всичко зависи къде и как е свързан генератора, какъв е генератора и за какъв мотор ще е генератора(ел или двг). То е ясно, че на + няма как да се отиде но трябва да се инвистира, за да може да се свали още минуса. Защото ако не се инвистира, шанс да стане няма...
Актуална е винаги, няма генератор, който да е свързан към електромотора при ускорение и да подобрява представянето, освен ако не генерира повече енергия отколкото дърпа, което е невъзможно.При ДВГ се явява консуматор на гориво, но генератор на електроенергия с цел подържане на батерия, но без да черпи от нея в същото време. Единственият вариант за полезен генератор са системи от типа на КЕРС, които акумулират иначе изгубената енергия (кинетчна, топлинна и т.н.) Има смисъл да се инвестира до момент в които електромобилите ще са еднакво удобни и практични с бензиновите си събратя.След това по-евтиният и по-екологичният вариант е просто да се зареждат от мрежата.

В системата КЕРС от Ф1 има голям потенциал за развитие в обикновенните автомобили.Ако високо технологичните батерии, които се зареждат и разреждат за секунди бъдат развити и силовото предаване на системата бъде усъвършенствано, това значително ще подобри електроавтомобилите, но този процес на развитие ще става бавно, тъй като докато има евтини бензинови алтернативи, никой няма да купува скъпи електроавтомобили и компаниите знаят това.Разбира се правителствата налагат все по-сурови ограничения и рано или късно производителите ще се принудят да развиват и тази технология.

ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от DiDi » 16 Юли 2009, 1:28

Не трбваше ли 2000 или 2001 да е краят на света? Какво стана тогава - посрещнахме си Нова Година и на 1-ви Януари - махмурлук. Това не е край на света. Ако това е край на света - някои хора ежедневно го преживяват.
Специално за въпросната комета или астероид съм чела и гледала много - изчислено е че 2036 година пътят на Земята и на въпросното космическо тяло се пресичат и тогава ще има евентуално сблъсък. Ако няма - късметлии сме. Това е единствената заплаха. А за планентите под стой - не е толкова страшно, според мен. Евентуално промяна в мирогледа.
2012 - краят на календара на Маите. Нещо не са го доичислили и как така 2012 като сами казват, че ние сме по един съвсем различен календар. За тях 2012 може да е след 3000 години.
Ванга - толкова много неща уж казани от нея, пък толкова противоречиви. Истината е една. Не вярвам на всичко написано в интернет. И аз мога да се напия и да изчисля, че ако от балкона ми хвърля камъче то ще падне от другата страна на блока.
Не е важно да можеш да играеш, а добре да блъфираш. Манипулация.
Дали ще дойде краят на света, и кога ще бъде, само времето ще покаже. Колкото и да го мислим и обсъждаме - няма да го измислим.
За 3-та всетовна война - не се и съмнявам. Само виждате как тази изкуствено създадена икономическа криза влияе върху хората - озлобени, мрачни, песимистични. Ние ще се избием помежду си - ето ги камъните и лъковете. Подръчни материали. Домакините със саксии. Странно е как един човек само със съзнанието си може да промени толкова много неща. Когато сами се настроим, че ще се случи нещо лошо - то се случва. Ако всеки един от нас стане малко по-добър може би много неща ще се променят. Най-малкото - ако приемем, че 2012 е краят на света, защо трябва да изживеем последните си години живот в страх? Защо не ги изживеем като за последно, та дори и да дойде да знаем, че сме живяли както сме искали?! Усмихвайте се, помагайте на ближния в беда (колкото и клиширано да звучи) и може би съществуването ни - колкото и жалко да е то - ще стане по-красиво и по-приятно. Когато дойде краят - какъвто и да е той - да е с усмивка.
Може би не съм права според много от вас, но аз така мисля. За жалост не мога да изкажа абсолютно всички мои гледни точки по въпроса, но в главата ми е каша и докато пиша едно мисля за друго и се сещам за трето.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Юли 2009, 11:23

Вуйчо Ваньо написа:
flame написа:
Вуйчо Ваньо написа:нашата цивилизация има принос единственно за съсипването на тая планета и това е факт
...
За краткото си съществуване сме успели да унищожим ресурси създавани милиони години, успели сме да затрием безвъзвратно стотици растителни и животински видове, повлияли сме доволно на климата, а в замяна поне една пустиня да бяхме превърнали в градина.

:nono: По тая логика най-добре щеше да е още да пасем кротко трева в каменната ера ;)

Някой открил огъня, за да му е топло и да му е по-вкусна храната? Не! Тоа дето го е открил е имал принос за съсипването на тая планета - щото огъня може да унищожи ресурси създавани милиони години, да затрие безвъзвратно стотици растителни и животински
видове, да повлияе на климата и да превърне плодородна земя в пустиня.

Някой изобретил колелото и след това автомобила и така е способствал за развитието на прогреса на цивилизацията? Не! Вижте само колко хора умират в катастрофи всеки ден! По-добре да яздехме камили и да стигахме от Пловдив до София за 4 дни отколкото да имаше автомобили!

Аз споделям факти, широкоизвестни, можещи да се проверят елементарно. Не е нужно да заживеем като в каменната ера, а просто да използваме разумно и ефективно ресурсите с които разполагаме.

Колега, всяко използване на ресурси - колкото и съвременно, икономично и с модерни технологии да става - води в малка или по-голяма степен до последиците, които ти си описал (замърсяване, пустини и т.н.).

Идеята ми беше, че не може да има прогрес без отрицателни последици за планетата - затова и дадох тези елементарни примери. С тях илюстрирам, че ако искахме вредните последици от прогреса да са 0% (т.е. въобще да няма вредни последици), то въобще не трябва да има прогрес. ;)

И мое лично мнение е, че всички тези отрицателни последици за планетата в резултат на човешкия прогрес са закономерни, в разумни граници и поне засега контролируеми. И аз лично предпочитам въздухът да ми е малко по-мръсен, но да се ползвам от най-високите постижения на човешкия прогрес ;)

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Re: 2012 - Краят на света ?

Мнение от BMW-X5 » 16 Юли 2009, 14:35

Toneloker написа:Повече бих повярвал, че ще напуснем земните си тела, отколкото, че Земята ще изчезне. :mhihi: Пък и Ванга казва:
Според нея след 200 години човекът щял да влезе в контакт с извънземните, много от които вече отдавна живеят на Земята.

Жалко няма да доживея. :( Беше ми интересно дали са като Асгардите в Старгате. :D

Само да не са като Гоаулдите или призраците, че тогава ще ядем сопата ... :mhihi: Абе дали има портал на земята ?

Ето и една друга гледна точка ... Календара на маите… не край, а еволюция!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Юли 2009, 14:47

Ми ако са като зерговете? :confused:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата