Бушон 39, климатик ПРОБЛЕМЪТ РЕШЕН :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Toyota Avensis T27 D-4D
Бушон 39, климатик ПРОБЛЕМЪТ РЕШЕН :)
Проблемът е следния: гори ми бушон на климатика 7,5 ампера N39 на тази схема http://img512.imageshack.us/i/e36bushoniprevod.jpg/ работи няколко дни и след това гори. Някой имал ли е подобен проблем? Колата е 318ис м42 ако това има значение.
Последна промяна cowboetz на 19 Авг 2009, 23:49, променена общо 2 пъти
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
И аз имам същия проблем, точно в момента и мисля да поразглобя електомагнитната шайба на компресоса и да видя кво е положението там. Тоя бушон подава ток на електромагнита и зацепва шайбата, та за това е такъв малък бушона, както и кабелите, щото няма голяма консумация.
Иначе за сега съм сложил 30А бушон и не гори, най-много да се подпаля
П.С.Като ревизирам шайбата ше драсна кво е станало, но тва ше е след 1-2 седмици
Иначе за сега съм сложил 30А бушон и не гори, най-много да се подпаля

П.С.Като ревизирам шайбата ше драсна кво е станало, но тва ше е след 1-2 седмици

- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
Да колега може да пробваш примерно да сложиш 10А бушон поне да не гори докато успееш да отидеш на сервиз..
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
нормалния ток е 3 ампера.. мах5 от там на горе магнита е поокасил някоя др намотка не е сложно да го преметите колко е тоя ток с един мултицет
варянтите ако е избил са 2
нов компресор 6тото никаде няма само ел магнита разтър6увал съм каде ли не .. и никои не се нави да ми го пренавие за6тотоне можели да го разкапсоловат аз го разкапсоловах.. искарах намотката ма така и о6те не съм го занесал да го пренавият
др варянт слагате едно съпротивление от парно на жигула последователно на кабел4ето на компресора и няма дертове
нов компресор 6тото никаде няма само ел магнита разтър6увал съм каде ли не .. и никои не се нави да ми го пренавие за6тотоне можели да го разкапсоловат аз го разкапсоловах.. искарах намотката ма така и о6те не съм го занесал да го пренавият
др варянт слагате едно съпротивление от парно на жигула последователно на кабел4ето на компресора и няма дертове
BMWm5 написа:нормалния ток е 3 ампера.. мах5 от там на горе магнита е поокасил някоя др намотка не е сложно да го преметите колко е тоя ток с един мултицет
В "Господари на ефира" изпозват една фраза която е най-подходяш коментар по повод твоето изказване-:А лелей майкоу!"........ Нищо лично колега но като не си наясно по-добре не се изказвай така!
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
Ето и развитие по въпроса. Вчера минах през един майстор и той каза че магнита е пробил и ми трябва нов. Като го сменя ще пиша 

- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
- a4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS Touring `96 г.
Здравейте колеги,
Извинявайте за късното включване. И аз имах същия проблем. След ходене по мъките в един сервиз ми смениха целия компресор комплект, пълнене с фреон и ремък за почти 500 лв. Въпреки това имам чуството, че не охлажда добре. Иначе ти отказват да ремонтират само ел. магнитния съединител, а ако сам го ремонтираш - не дават гаранция за работата на климатика.
Със здраве.
Извинявайте за късното включване. И аз имах същия проблем. След ходене по мъките в един сервиз ми смениха целия компресор комплект, пълнене с фреон и ремък за почти 500 лв. Въпреки това имам чуството, че не охлажда добре. Иначе ти отказват да ремонтират само ел. магнитния съединител, а ако сам го ремонтираш - не дават гаранция за работата на климатика.
Със здраве.
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
Ако някой друг продължава да се мъчи над това, ще кажа как го оправих аз. Както се разбра през този бушон минава тока за бубината на компресора. Няколко човека веднага ме пратиха да копувам нова бубина. И за малко да си купя. В крайна сметка с баща ми разглобихме шайбата, извадихме бубината, премерихме я, и се видя, че е здрава, и не идва ток до нея. Явно беше прекъснат кабела в тази част между бубината и буксата на компресора. Сменихме кабела и сега всичко си е наред, надявам се 

12 мнения
• Страница 1 от 1