Не се обаждайте!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Не се обаждайте!

Мнение от Alien » 14 Юли 2009, 10:00

Колеги,
мошениците за измислили нов вид телефона измама.

Незнаен мобилен номер от Италия ви звъни и затваря очаквайки вие да го наберете.
При набиране, IVR отсреща ви вдига автоматично и ви пуска запис на сигнал свободно. Тоест осъществява се разговор, за който вие не подозирате.
Добрата новина, ако може да се нарече така, е че номера не е VAS (с добавена стойност). За момента, мисля че не е възможно да се набере VAS номер в чужбина от мобилна мрежа в България.
Таксуването, е като стандартен изходящ разговор към страна в Европейския съюз.

Може да видите рейнджа от номера ТУК.

Бъдете внимателни, когато непознати международни номера ви звънят.
Приятен и успешен ден.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 14 Юли 2009, 10:02

Егати мошенниците немам думи :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Изображение

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 14 Юли 2009, 10:10

да, аз се хванах. ако някой ви клика от чужбина да знаете.

първите два пъти ми даваше свободно, а третия ми вдигна някаква централа.
virtue and tranquillity

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 14 Юли 2009, 10:10

Благодаря за инфото колега...
Изображение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alien » 14 Юли 2009, 10:26

Потвърждавам информацията, от мобилна мрежа в България не може да бъде набран VAS номер в чужбина.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 14 Юли 2009, 10:44

Е добре де, аз всеки път се чудя на хората дето връщат обаждането. Прости ли са???? :help:

Никой не те е задължавал да се обаждаш, ти по собствено решение набираш някъв номер от незнайно къде и после път мрънкаш че те били набутали със сметката. Тъпо ми се вижда.

Хората по чужбина си говорят по телефоните ей така без ограничения... никой не презвънява за да го набереш поради простата причина че и двете страни плащат за разговора

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alien » 14 Юли 2009, 10:50

Според мен малко прибързваш с определенията.

Двам ти пример: Говориш по телефона си и в това време на втора линия ти звъни въпросния номер, случката се развива в 23ч и ти имаш познати в Италия, който не си чувал скоро.

Нормално е да върнеш обаждането.
Ненормалното за мен е да се опитват да ни лъжат по този начин.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 14 Юли 2009, 10:56

Alien написа:Нормално е да върнеш обаждането.
Ненормалното за мен е да се опитват да ни лъжат по този начин.

Да бе съгласен съм че е голяма мизерия да те лъжат така, ама пак си казвам че все пак не си длъжен да връщаш обаждането.

И ако имаш познати някъде си в 90% от случаите им имаш телефона. Ако нямаш номера, винаги познатия ти отсреща ти звъни за да ти каже че това му е номера и т.н. Живял съм не малко по чужбина и продължавам да си говоря с приятели, ама няма такива на които да им нямам телефона.

Случвало ми се е да се обадя по погрешка на една приятелка Ана в Америка, вместо на Анито в България и лафихме 20 минути, ама това е друго.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 14 Юли 2009, 11:10

Аз пък звънях в БГ от Загреб и започна да ми отброява след първото свободно. Усетих се чак след 5-тото позвъняване, като затворих и си погледнах дисплея - вече се бе навъртяла 1 мин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 14 Юли 2009, 11:43

Преди месеци бях попаднала на статия по повода.
Цяла Европа е изревала...таксуват те 9 Евро, ако им вдигнеш.
Ето и статия по темата:

Стандарт

2009-02-09 07:54:41
18 лева на минута. С толкова "изгарят" жертвите на най-новата телефонна измама, която подлуди Европа. Доста нашенци също са ужилени от хитрите комбинатори. Новата мода в телефонните шмекерии е актуална у нас от началото на февруари. В ЕС пък пропищяха от наглеците още преди Коледа. Докато БГ измамници си търсят жертви предимно по домашния телефон, "колегите" им от Европа ловят шарани по GSM-a.

Каква е схемата?

GSM-ът ви звъни. Непознат номер - най-често с код от Италия, Норвегия, Германия, Англия или Либия. Измамниците затварят бързо - след едно или две позвънявания. "Ако все пак ги изпреварите, в слушалката не се чува нищо", разказват потърпевши. Приятна изненада очаква хората, решили да отговорят на "клипването". Най-често "18-годишна девойка" от топлите страни с меден глас и добър английски започва да описва перфектните си мерки, пъшкайки в слушалката. Друг път телефонна централа подканва "клиентите" да наберат 1 - за групов секс, 2 - за гей изпълнение, или 3 - за стандартна програма. Понякога измамниците не са толкова хард. И например заливат жертвата с оферти за ваканции в чужбина. Или пък ги баламосват, че са спечелили неочаквана награда.

Чуждоземските импулсни телефони ни цакат с тарифи между 1,5 паунда и 9 евро за час, разказват изгорелите. Това става ясно от следващата сметка.

Най-активни са измамниците, които "клипват" от италиански номера. "Спамерите" звънят по всяко време на денонощието - дори в 2-3 часа през нощта. Номерът обикновено изглежда така - +39319326000x, като последната цифра варира. След справка става ясно, че мобилният номер е в мрежата на Intermatica, a собственикът му живее в небеизвестното Апиано Джентиле. Там, на 35 км от Милано, е тренировъчната база на "Милан". Откъде точно са мошениците обаче, все още не е ясно. Според разследвания в европейската преса измамата е свързана с компании в Барбадос, Нигерия, Сомалия. Крадците на импулси използват няколко пренасочващи централи и е трудно да бъдат проследени.

Мобилните оператори предупреждават, че освен по солената импулсна тарифа разговорът се оскъпява и от роуминга. Лошото е, че обажданията от "опасните номера" няма как да бъдат блокирани от самите компании, освен ако няма списък с тях и не бъде изрично доказано, че се използват за телефонни измами. Освен това шмекерите обикновено използват предплатени карти. И дори някой от номерата да се блокира, веднага в играта влиза нов.

"Засега няма много "изгорели" българи", признават родните мобилни оператори. Измамниците атакуват най-много телефони в Дания, Норвегия и Холандия. Ако все пак някой българин се излъже и звънне на опасните номера, е най-добре след това да се обади на оператора си и веднага да провери с каква сума се е набутал.

Не се обаждайте!

Италия

+393193260002

+393193260003

+393193260004

+393193260005

+393193260006

+393193260009

+393193260036

+393193260037

+393193260042

+393193260043

Норвегия, Осло

+4741845003

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 14 Юли 2009, 13:17

Аз пък с непознати номера не комуникирам... нокиата не ми ли спомене име докато звъни не си правя труда да го вадя от джоба... ако имат толкова зор често се случва да ми пратят смс,че ще ми се обадят от този номер и тогава дигам.Пък и несъм такси фирма,че да ми цъкат ;)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Юли 2009, 14:09

krystal написа:Преди месеци бях попаднала на статия по повода.
Цяла Европа е изревала...таксуват те 9 Евро, ако им вдигнеш.
Ето и статия по темата:

Стандарт

2009-02-09 07:54:41
18 лева на минута. С толкова "изгарят" жертвите на най-новата телефонна измама, която подлуди Европа. Доста нашенци също са ужилени от хитрите комбинатори. Новата мода в телефонните шмекерии е актуална у нас от началото на февруари. В ЕС пък пропищяха от наглеците още преди Коледа. Докато БГ измамници си търсят жертви предимно по домашния телефон, "колегите" им от Европа ловят шарани по GSM-a.

Каква е схемата?

GSM-ът ви звъни. Непознат номер - най-често с код от Италия, Норвегия, Германия, Англия или Либия. Измамниците затварят бързо - след едно или две позвънявания. "Ако все пак ги изпреварите, в слушалката не се чува нищо", разказват потърпевши. Приятна изненада очаква хората, решили да отговорят на "клипването". Най-често "18-годишна девойка" от топлите страни с меден глас и добър английски започва да описва перфектните си мерки, пъшкайки в слушалката. Друг път телефонна централа подканва "клиентите" да наберат 1 - за групов секс, 2 - за гей изпълнение, или 3 - за стандартна програма. Понякога измамниците не са толкова хард. И например заливат жертвата с оферти за ваканции в чужбина. Или пък ги баламосват, че са спечелили неочаквана награда.

Чуждоземските импулсни телефони ни цакат с тарифи между 1,5 паунда и 9 евро за час, разказват изгорелите. Това става ясно от следващата сметка.

Най-активни са измамниците, които "клипват" от италиански номера. "Спамерите" звънят по всяко време на денонощието - дори в 2-3 часа през нощта. Номерът обикновено изглежда така - +39319326000x, като последната цифра варира. След справка става ясно, че мобилният номер е в мрежата на Intermatica, a собственикът му живее в небеизвестното Апиано Джентиле. Там, на 35 км от Милано, е тренировъчната база на "Милан". Откъде точно са мошениците обаче, все още не е ясно. Според разследвания в европейската преса измамата е свързана с компании в Барбадос, Нигерия, Сомалия. Крадците на импулси използват няколко пренасочващи централи и е трудно да бъдат проследени.

Мобилните оператори предупреждават, че освен по солената импулсна тарифа разговорът се оскъпява и от роуминга. Лошото е, че обажданията от "опасните номера" няма как да бъдат блокирани от самите компании, освен ако няма списък с тях и не бъде изрично доказано, че се използват за телефонни измами. Освен това шмекерите обикновено използват предплатени карти. И дори някой от номерата да се блокира, веднага в играта влиза нов.

"Засега няма много "изгорели" българи", признават родните мобилни оператори. Измамниците атакуват най-много телефони в Дания, Норвегия и Холандия. Ако все пак някой българин се излъже и звънне на опасните номера, е най-добре след това да се обади на оператора си и веднага да провери с каква сума се е набутал.

Не се обаждайте!

Италия

+393193260002

+393193260003

+393193260004

+393193260005

+393193260006

+393193260009

+393193260036

+393193260037

+393193260042

+393193260043

Норвегия, Осло

+4741845003
Добре е да се знае,мерси на колежката ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alien » 14 Юли 2009, 14:32

Милите журналисти пак малко са поукрасили нещата.
Девойки с меден глас, награди, групов секс... само мармота, който завива шоколада в станиол не участва.

Знае се кой е собственик на картите но незнаят кои са мошениците!?
Важното е, че журналиста е знаел къде е базата на Милан. БРАВО!

Написах ви нещо, което ми се случи лично на мен снощи с реална информация как се тарифира разговора.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 14 Юли 2009, 21:54

Escape написа:Е добре де, аз всеки път се чудя на хората дето връщат обаждането. Прости ли са???? :help:

Никой не те е задължавал да се обаждаш, ти по собствено решение набираш някъв номер от незнайно къде и после път мрънкаш че те били набутали със сметката. Тъпо ми се вижда.

Хората по чужбина си говорят по телефоните ей така без ограничения... никой не презвънява за да го набереш поради простата причина че и двете страни плащат за разговора

Аз и на БГ номера не се обаждам като ми "кликат". Особено на непознати номера, на тях често въобще не им вдигам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 14 Юли 2009, 23:03

Абе незнам как клипват и какво правят ама дядо ми са го метнали ,та човека имаше да плаща 140 лв за телефон .И то точно за разговор с италия ,а най-интересното е че даже незнае как да набира с този телефон ,но оправия няма.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата