Проблем със централното ... или нещо друго
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Проблем със централното ... или нещо друго
Знам , че тук не е за технически въпроси , но понеже не става въпрос за БМВ , пускам тук . Имам следния проблем :
Имам Ауди А6 2.4 Ц5 - преди един месец , ми направи мизерия на една бензиностанция , като не поиска да запали . Електрониката , уж е наред - всички лампи светват (и гаснат съответно де) , но като дам да завърти , просто нищо не става
Пробвах няколко стотин пъти и накрая натснах да се отключи централното и запали .
След това обаче , спря да се заключва от дистанционното(ключовете) и минах на ръчно заклюване ... Направи ми още един - два пъти този номер , но със няколко заключ-отключ се оправи ... До тази вечер - пак , не ще да пали , пробвах сигурно 50 пъти и накрая запали - но след като угасих да пробвам пак - греда , отново не иска ?
Тук е момента да кажа , че не съм сигурен в централното , защото след като оключа колата , само шофиорската врата е отключва , а другите отключвам със копчето за заключ-отключ на централното ...
Друго , което разбрах днес - багажника , се заключва само със ключа
Откачих клемите , да пробвам със рестарт , но нищо
Пак казвам всички токове са наред- акумулатора е добре , колата свети , дига джамовете , но стартера не ще да завърти ...
ПС: пиша в този форум , защото след 4 неуспешни опита да се регна във форума им се отказах , да не говорим за малуумния интерфейс ...
Имам Ауди А6 2.4 Ц5 - преди един месец , ми направи мизерия на една бензиностанция , като не поиска да запали . Електрониката , уж е наред - всички лампи светват (и гаснат съответно де) , но като дам да завърти , просто нищо не става

След това обаче , спря да се заключва от дистанционното(ключовете) и минах на ръчно заклюване ... Направи ми още един - два пъти този номер , но със няколко заключ-отключ се оправи ... До тази вечер - пак , не ще да пали , пробвах сигурно 50 пъти и накрая запали - но след като угасих да пробвам пак - греда , отново не иска ?
Тук е момента да кажа , че не съм сигурен в централното , защото след като оключа колата , само шофиорската врата е отключва , а другите отключвам със копчето за заключ-отключ на централното ...
Друго , което разбрах днес - багажника , се заключва само със ключа

Откачих клемите , да пробвам със рестарт , но нищо

ПС: пиша в този форум , защото след 4 неуспешни опита да се регна във форума им се отказах , да не говорим за малуумния интерфейс ...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Не съм експерт, но на мен ми звучи като проблем с имобилайзера и тия системи за разпознаване на ключа и т.н. Ако скоро си си изпускал ключа може да не ти го разпознава и да си мисли ,че се опитваш да запалиш с чужд ключ и чак когато отключиш да се оправя. както казах не съм експерт , но ми звучи логично. 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:Не съм експерт, но на мен ми звучи като проблем с имобилайзера и тия системи за разпознаване на ключа и т.н. Ако скоро си си изпускал ключа може да не ти го разпознава и да си мисли ,че се опитваш да запалиш с чужд ключ и чак когато отключиш да се оправя. както казах не съм експерт , но ми звучи логично.
И на мен така ми се струва , но не съм сигурен . А ако е така - как се оправя - или по-скоро за колко се орпавя

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Пилев написа:Хлабави кабели на акомулатора, нещо да не са зацапани, масата нещо.
При мен се беше разхлабила масата и като тръгна да паля гаснеше всичко. След заключване и отключване се оправяше и палеше![]()
Ами кабелите са добре - както казах - всичко с токовете е наред - стъкла , фарове , музика , лампи - всичко работи

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Re: Проблем със централното ... или нещо друго
acho.rs написа: ...Пробвах няколко стотин пъти и накрая натснах да се отключи централното и запали .
...
Централното трябва да е в положение отключено за да запалиш.
С другите ключове имаш ли го проблема ?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
имах същия проблем с а4-ка, но при мен въртеше на стартер и не иска да запали - все едно не и стига бензин, след милиони опити и ядове отидох в сервиза и се оказа, че е вградения имобилайзер - било често срещан проблем при аудитата. нямам спомен колко точно ми струваше, но не беше някаква голяма сума. мога да ти дам координати на сервиза, ако те интересува.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
simeon написа:имах същия проблем с а4-ка, но при мен въртеше на стартер и не иска да запали - все едно не и стига бензин, след милиони опити и ядове отидох в сервиза и се оказа, че е вградения имобилайзер - било често срещан проблем при аудитата. нямам спомен колко точно ми струваше, но не беше някаква голяма сума. мога да ти дам координати на сервиза, ако те интересува.
Мерси колега ама аз сега съм във ... Кнежа

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Четките на стартера са ти вече за смяна.
Ако е имобилайзера, ще пали и след една секунда ще гасне. И централното няма общо с паленето при тази кола.
Успех
Ако е имобилайзера, ще пали и след една секунда ще гасне. И централното няма общо с паленето при тази кола.
Успех
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
колега на мен ми се струва че security control-а е дал проблем... чувал съм за подобни случай - водят се някакъв авариен режим на алармата(предполагам става въпрос за фабричната аларма) щом имаш проблем със централното и с имобилаизера по-вероятно е да е от комп-а на алармата.

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ами снощи запали , хукнах веднага да обикалям нощите , ама малко на късмет
Явно ще се ходи на сервис и там , се надявам , но съмнявам , да кажат кое е - алармата+имобилайзера или четки на стартера

Явно ще се ходи на сервис и там , се надявам , но съмнявам , да кажат кое е - алармата+имобилайзера или четки на стартера

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Отключи и заключи с ключалката на багажника,имах едно гранд чероки и оригиналната аларма прави тая мизерия,счупено е едно ключе на вратата и когато отключиш не деактивира имобилайзера на алармата
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
sonic написа:Четките на стартера са ти вече за смяна.
Успех
Ами , не ми се вярва много , защото дистанционното не отключва и заключва - по-точно работи когато си иска и за тва ме съмнява да не е имобилаизера .
Но гледам , че се занимаваш със диагностика и може би си имал такива случай

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2