воланът тресе като спирам
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
Същият случай- бяха вътрешни накрайници-към рейката и остарели и размекнали се тампони
разбира се може и дисковете да са...просто се ходи на преглед и се сменя едно след друго докато нещата не станат наред...

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
При мен проблема е се явява над 110км при по натоварено спиране, но аз си знам причината тампони на носачите и закривени износени гуми. Имах леко тресенен във волана ляво дясно при 60км, ходих да ми занулят гумите отпред, след което изчезна това, но гумаджията каза тея гуми докат не ги смениш ще го има проблема, та трагвам с колата, ефекта от тресенето при голяма скорост, при спиране понамаля... НО когато натисна леко педела на спирачката и усештам че едвам едвам спира, няма ляво дясно във волана, а натисна ли по интензивно се появява веднага едно тресене, което вече по пътя на логиката се причинява първо от гумите, второ износените тампони усилват ефекта, може и да се породи проблема според мен и само от тампони вече роля играе и пътната настилка...
като аз залагам на следната проверка при поява на проблема:
1: Джанти и гуми
2: Тампони, шарнири, накраници и пр.
3: Дискове и накладки
като аз залагам на следната проверка при поява на проблема:
1: Джанти и гуми
2: Тампони, шарнири, накраници и пр.
3: Дискове и накладки
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Re: воланът тресе като спирам
и при мен тресе но само при леко натискане на спирачната, като натисна по силно спира тресенето... може ли да е джанта?

49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4