здраво Фолио
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
здраво Фолио
Здравейте,
След като от известно време насам се занимавам предимно с това да си изчистя мисленето от глупости и нерви, да се абстрахирам от дупките, скапания бензин, крадците и да си пооправя колата, да и придам вид, който винаги съм искал да има... вчера и днес стигнах до поредното измерение на "върховните" идеи за колата...
Та както казах, промени
една от които беше да я смъкна с няколко сантиметра... с цената на това да закачам на всяка бабуна си доставих голямо удоволствие от шофиране, стабилност и визия.. е да но в Булгаристан народа го пере съчмата здраво... Вчера преминавайки леко през 2 бабуни (полегнани полицаи) ме достигнаха "Лоши" момчета с Голф 4. Почнаха да свирят още на първата бабуна щото минавам бавно през... аз бях с един приятел и естествено не останх длъжен.. последва още една бабуна яко кряскане на селски от голфа, пак отговор от нас (без майки) в резултат на което дивите селяни от голфа пристигнаха с бухалка и бокс съм нас и почнаха да удрят за съжеление човека с мен, защото направи грешката да слезне от колата... аз пък вместо да излезна и аз и да ни набият както трябва се опитах да ги сгазя.
Интересното е че днес пак минавайки леко класоните прозвъчаха след мен но този път от един чичка ...
ясно.. народа го пере съчмата смело, всеки си избива комплексите на пътя, а и не е като да не ни дават по новините и да настройват хората... и...
..аз стиганх до мисълта как да се предпазя при нападение както вчерашното без да използвам бухалки, пищови и тн... да кажем, че съм в задръстване и към мен пристига див селянин с тръба, който съм нарекъл Боклук защото ме е напсувал. Ясно е, че първата защита е да си мълча а втората да бягам... да обаче ако няма на къде да се бяга и ако онзи дето иде е с мозък колкото на хлебарка.... и да се заключа не му пречи нищо да строши стъклото.
Сетих се обаче че преди имаше едно прозрачно фолио, което се слага на домашни прозорци и е доста здраво при чупене на стъклото.
Някой от вас имал ли е подобно фолио или нещо от този род... това в интерес на истината би спряло и доста от наглите крадци...
като оставим Брус Лии, палките и пищовите -> дайте идеи... казвам го не случайно така, защото аз например не мога да се противопоставя физически (демек не съм каратист), нито пък тръпна в очакване някой да налети и затова имам нужда някаква идея за подобна защита в такива ситуации ... щото като гледам с тва зверско изнервяне на народа ...
След като от известно време насам се занимавам предимно с това да си изчистя мисленето от глупости и нерви, да се абстрахирам от дупките, скапания бензин, крадците и да си пооправя колата, да и придам вид, който винаги съм искал да има... вчера и днес стигнах до поредното измерение на "върховните" идеи за колата...
Та както казах, промени

Интересното е че днес пак минавайки леко класоните прозвъчаха след мен но този път от един чичка ...

..аз стиганх до мисълта как да се предпазя при нападение както вчерашното без да използвам бухалки, пищови и тн... да кажем, че съм в задръстване и към мен пристига див селянин с тръба, който съм нарекъл Боклук защото ме е напсувал. Ясно е, че първата защита е да си мълча а втората да бягам... да обаче ако няма на къде да се бяга и ако онзи дето иде е с мозък колкото на хлебарка.... и да се заключа не му пречи нищо да строши стъклото.
Сетих се обаче че преди имаше едно прозрачно фолио, което се слага на домашни прозорци и е доста здраво при чупене на стъклото.
Някой от вас имал ли е подобно фолио или нещо от този род... това в интерес на истината би спряло и доста от наглите крадци...
като оставим Брус Лии, палките и пищовите -> дайте идеи... казвам го не случайно така, защото аз например не мога да се противопоставя физически (демек не съм каратист), нито пък тръпна в очакване някой да налети и затова имам нужда някаква идея за подобна защита в такива ситуации ... щото като гледам с тва зверско изнервяне на народа ...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Най-добрата защита си е нападението , както са казали , иначе ме изкефи с това че си се опитал да ги газиш - колко пъти ми се е искало и на мен ... но ми е жал за колата ...
Иначе си имам един помощник на задната седалка... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , по въпроса за фолиото .... ами иди в магазин за тапети (там обикновено има такива неща - прозрачни и разни шарени фолиа...) , а по въпроса за защитата ... не се надявай фолиото да те опази. Аз съм на принципа . Всеки , който навреди на колата , жената (в случая приятелката ми) и родителите ми , съм способен да го изкъртя от бой , така че да лежи известно време в интензивно ... (не казвам да го убия , защото не мисля че съм способен да убия , но пък мога мноооого да бия ....). Извинявам се за офтопика!
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Гледай сега решението на всички проблеми - намираш си една хубава здрава траба или щанга, аз си намерих щанга... и си я слагаш отстрани на седалката. Никога не я смъкваш от там. Даже и като караш колата на мивка. Ако някой чак толкова му е проблем -> слизаш и наказваш първи ! И мене са ми свиркали, щото моята е на точно 1 цигарена кутия от земята и сещай се по паважите и по лежащите гадове как се минава, ама ги отказвам бързичко... та - стигне ли се до там зарежи ти тва фолио и бой колкото можеш 

Think. Believe. Dream. Dare...
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Съмнявам се че има такова фолио което да ти бронира джама
Не знам какво ще е това фолйо дето да запази джама при удар с траба или щанга.
По добре си вземи и ти една щанга или пистолет поне за респек,може пък да се замисли някой дали да ти посегне като излезеш с щангата или с питолет

Не знам какво ще е това фолйо дето да запази джама при удар с траба или щанга.
По добре си вземи и ти една щанга или пистолет поне за респек,може пък да се замисли някой дали да ти посегне като излезеш с щангата или с питолет

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- changethegame
- младши ентусиаст
-
колега няма кво да си бронираш джама, аз проблема съм го решил с парче кабел (САхЕКТ средно напрежение) около 70-80см, за да покрива по голям периметър, един път ме спаси, надявам се втори път да не се налага да го вадя, много е добър, тежък удар без да оставя следи
Случката ми беше следната, с още един приятел сме в колата и чакаме на светофара на Шишковата градинка във Варна, приближават се двама и единият отвори пасажерската врата и направо свали аверчето и почна да го налага, другият тръгна към моята врата, но беше посрешнат от кабела в главата, аверчето някак си успя да се качи и тръгнах с мръсна газ на червено, при тръгването ударих и другият със задният калник, после се оказа, че всичко е заради една тъпа кифла...

Случката ми беше следната, с още един приятел сме в колата и чакаме на светофара на Шишковата градинка във Варна, приближават се двама и единият отвори пасажерската врата и направо свали аверчето и почна да го налага, другият тръгна към моята врата, но беше посрешнат от кабела в главата, аверчето някак си успя да се качи и тръгнах с мръсна газ на червено, при тръгването ударих и другият със задният калник, после се оказа, че всичко е заради една тъпа кифла...
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Един колега от форума предлагаше фолиране с някакво американско фолио Llumar. Цената беше около 300лв за всички стъкла за Е36 купе. Задните прозорци с черно примерно, а предните с безцветно, но за сметка на това с UV защита. Даже беше пуснал и линкове към клипчета.
Ето едно от тях: http://www.youtube.com/watch?v=PVeUmUx925k
Незнам до колко е истина това.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
joreto_88 написа:Един колега от форума предлагаше фолиране с някакво американско фолио Llumar. Цената беше около 300лв за всички стъкла за Е36 купе. Задните прозорци с черно примерно, а предните с безцветно, но за сметка на това с UV защита. Даже беше пуснал и линкове към клипчета.
Aaaaaa ...това е много яко .... егати, май наистина има такова фолио дето да опази колегата

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
metodi80 написа:Колега , ако можеш дай някакви координати на този колеги , който се занимава с такова фолио или от къде може да се намери такова фолио ?
Ами преди имаше тема в Продава, ама сега не я намирам, а не помня никнейма на колегата.
- Burningparis
- ентусиаст
-
joreto_88 написа:Един колега от форума предлагаше фолиране с някакво американско фолио Llumar. Цената беше около 300лв за всички стъкла за Е36 купе. Задните прозорци с черно примерно, а предните с безцветно, но за сметка на това с UV защита. Даже беше пуснал и линкове към клипчета.
Именно!
точно това имам предвид

- Burningparis
- ентусиаст
-
TUZara` написа:Ама тези гофреткофци здравата са те оплашили...
не, просто искам да знам, че когато вдигана прозорците и заключа ще имам време да реагирам. Все пак ако съм с приятелката си и 2-ма нахлуват дали бухалката ще помогне? И ако онзи се бие през 3 дни пък аз 3 пъти в живота си ... не става.
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Въпросния колега много се осра с тва фолио и го писаха в некоректните, вероятно заради това го няма.
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Чесно казано не исках да се обаждам , но преди около 3 години си купих фолио от него(тогава още не предлагаше монтаж момчето) и ми го монтира някакъв негов познат. Неговите думи бяха че фолиото НЕ е Lumar. Фолиото не беше в кутия или нещо подобно и нямаше оличителни белези, но пък това не означава че е лошо. Много в дебело и здраво и доста трудно се реже и макетните ножове. Сега може и наистина да продава Lumar, но тогава нещата стояха така поне според този който ми го монтира на колата. Все още съм доста доволен от фолиото не е мръднало 3 години без да избелее въобще.
ПС. Има няколко човека в София които монтират Lumar фолио. Трябва да се потърси и да се сравнят офертите
ПС. Има няколко човека в София които монтират Lumar фолио. Трябва да се потърси и да се сравнят офертите
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2