здраво Фолио

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

здраво Фолио

Мнение от Burningparis » 11 Юли 2009, 1:27

Здравейте,

След като от известно време насам се занимавам предимно с това да си изчистя мисленето от глупости и нерви, да се абстрахирам от дупките, скапания бензин, крадците и да си пооправя колата, да и придам вид, който винаги съм искал да има... вчера и днес стигнах до поредното измерение на "върховните" идеи за колата...

Та както казах, промени :) една от които беше да я смъкна с няколко сантиметра... с цената на това да закачам на всяка бабуна си доставих голямо удоволствие от шофиране, стабилност и визия.. е да но в Булгаристан народа го пере съчмата здраво... Вчера преминавайки леко през 2 бабуни (полегнани полицаи) ме достигнаха "Лоши" момчета с Голф 4. Почнаха да свирят още на първата бабуна щото минавам бавно през... аз бях с един приятел и естествено не останх длъжен.. последва още една бабуна яко кряскане на селски от голфа, пак отговор от нас (без майки) в резултат на което дивите селяни от голфа пристигнаха с бухалка и бокс съм нас и почнаха да удрят за съжеление човека с мен, защото направи грешката да слезне от колата... аз пък вместо да излезна и аз и да ни набият както трябва се опитах да ги сгазя.
Интересното е че днес пак минавайки леко класоните прозвъчаха след мен но този път от един чичка ... :roll: ясно.. народа го пере съчмата смело, всеки си избива комплексите на пътя, а и не е като да не ни дават по новините и да настройват хората... и...

..аз стиганх до мисълта как да се предпазя при нападение както вчерашното без да използвам бухалки, пищови и тн... да кажем, че съм в задръстване и към мен пристига див селянин с тръба, който съм нарекъл Боклук защото ме е напсувал. Ясно е, че първата защита е да си мълча а втората да бягам... да обаче ако няма на къде да се бяга и ако онзи дето иде е с мозък колкото на хлебарка.... и да се заключа не му пречи нищо да строши стъклото.
Сетих се обаче че преди имаше едно прозрачно фолио, което се слага на домашни прозорци и е доста здраво при чупене на стъклото.
Някой от вас имал ли е подобно фолио или нещо от този род... това в интерес на истината би спряло и доста от наглите крадци...

като оставим Брус Лии, палките и пищовите -> дайте идеи... казвам го не случайно така, защото аз например не мога да се противопоставя физически (демек не съм каратист), нито пък тръпна в очакване някой да налети и затова имам нужда някаква идея за подобна защита в такива ситуации ... щото като гледам с тва зверско изнервяне на народа ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 11 Юли 2009, 1:53

Най-добрата защита си е нападението , както са казали , иначе ме изкефи с това че си се опитал да ги газиш - колко пъти ми се е искало и на мен ... но ми е жал за колата ...:mhihi: Иначе си имам един помощник на задната седалка... :winky:

Аватар

Мнение от TUZara` » 11 Юли 2009, 2:00

Ама тези гофреткофци здравата са те оплашили... :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 11 Юли 2009, 2:14

Колега , по въпроса за фолиото .... ами иди в магазин за тапети (там обикновено има такива неща - прозрачни и разни шарени фолиа...) , а по въпроса за защитата ... не се надявай фолиото да те опази. Аз съм на принципа . Всеки , който навреди на колата , жената (в случая приятелката ми) и родителите ми , съм способен да го изкъртя от бой , така че да лежи известно време в интензивно ... (не казвам да го убия , защото не мисля че съм способен да убия , но пък мога мноооого да бия ....). Извинявам се за офтопика!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 11 Юли 2009, 4:03

Гледай сега решението на всички проблеми - намираш си една хубава здрава траба или щанга, аз си намерих щанга... и си я слагаш отстрани на седалката. Никога не я смъкваш от там. Даже и като караш колата на мивка. Ако някой чак толкова му е проблем -> слизаш и наказваш първи ! И мене са ми свиркали, щото моята е на точно 1 цигарена кутия от земята и сещай се по паважите и по лежащите гадове как се минава, ама ги отказвам бързичко... та - стигне ли се до там зарежи ти тва фолио и бой колкото можеш :)
Think. Believe. Dream. Dare...

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 11 Юли 2009, 4:28

Съмнявам се че има такова фолио което да ти бронира джама :mhihi:
Не знам какво ще е това фолйо дето да запази джама при удар с траба или щанга.
По добре си вземи и ти една щанга или пистолет поне за респек,може пък да се замисли някой дали да ти посегне като излезеш с щангата или с питолет
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 11 Юли 2009, 12:22

колега няма кво да си бронираш джама, аз проблема съм го решил с парче кабел (САхЕКТ средно напрежение) около 70-80см, за да покрива по голям периметър, един път ме спаси, надявам се втори път да не се налага да го вадя, много е добър, тежък удар без да оставя следи ;)
Случката ми беше следната, с още един приятел сме в колата и чакаме на светофара на Шишковата градинка във Варна, приближават се двама и единият отвори пасажерската врата и направо свали аверчето и почна да го налага, другият тръгна към моята врата, но беше посрешнат от кабела в главата, аверчето някак си успя да се качи и тръгнах с мръсна газ на червено, при тръгването ударих и другият със задният калник, после се оказа, че всичко е заради една тъпа кифла...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 11 Юли 2009, 14:36

Един колега от форума предлагаше фолиране с някакво американско фолио Llumar. Цената беше около 300лв за всички стъкла за Е36 купе. Задните прозорци с черно примерно, а предните с безцветно, но за сметка на това с UV защита. Даже беше пуснал и линкове към клипчета.

Ето едно от тях: http://www.youtube.com/watch?v=PVeUmUx925k

Незнам до колко е истина това.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 11 Юли 2009, 14:45

joreto_88 написа:Един колега от форума предлагаше фолиране с някакво американско фолио Llumar. Цената беше около 300лв за всички стъкла за Е36 купе. Задните прозорци с черно примерно, а предните с безцветно, но за сметка на това с UV защита. Даже беше пуснал и линкове към клипчета.

Aaaaaa ...това е много яко .... егати, май наистина има такова фолио дето да опази колегата :D . Колега , ако можеш дай някакви координати на този колеги , който се занимава с такова фолио или от къде може да се намери такова фолио ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 11 Юли 2009, 15:52

metodi80 написа:Колега , ако можеш дай някакви координати на този колеги , който се занимава с такова фолио или от къде може да се намери такова фолио ?

Ами преди имаше тема в Продава, ама сега не я намирам, а не помня никнейма на колегата.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 11 Юли 2009, 18:39

joreto_88 написа:Един колега от форума предлагаше фолиране с някакво американско фолио Llumar. Цената беше около 300лв за всички стъкла за Е36 купе. Задните прозорци с черно примерно, а предните с безцветно, но за сметка на това с UV защита. Даже беше пуснал и линкове към клипчета.

Именно!
точно това имам предвид :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 11 Юли 2009, 18:45

TUZara` написа:Ама тези гофреткофци здравата са те оплашили... :winky:

не, просто искам да знам, че когато вдигана прозорците и заключа ще имам време да реагирам. Все пак ако съм с приятелката си и 2-ма нахлуват дали бухалката ще помогне? И ако онзи се бие през 3 дни пък аз 3 пъти в живота си ... не става.

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 11 Юли 2009, 19:09

http://www.bmwpower-bg.net/forums/profi ... ile&u=5956

колегата се казва Мартин
0878625524 :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2009, 19:17

Въпросния колега много се осра с тва фолио и го писаха в некоректните, вероятно заради това го няма.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 11 Юли 2009, 19:43

Чесно казано не исках да се обаждам , но преди около 3 години си купих фолио от него(тогава още не предлагаше монтаж момчето) и ми го монтира някакъв негов познат. Неговите думи бяха че фолиото НЕ е Lumar. Фолиото не беше в кутия или нещо подобно и нямаше оличителни белези, но пък това не означава че е лошо. Много в дебело и здраво и доста трудно се реже и макетните ножове. Сега може и наистина да продава Lumar, но тогава нещата стояха така поне според този който ми го монтира на колата. Все още съм доста доволен от фолиото не е мръднало 3 години без да избелее въобще.

ПС. Има няколко човека в София които монтират Lumar фолио. Трябва да се потърси и да се сравнят офертите

Следваща

Назад към E36