Стрелка на температурата?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Стрелка на температурата?
Добър вечер
От 2-3 седмици съм с бмв компакт 316и, та са ми няколко въпросите...Първият,който силно ме вълнува от 2-3 дена стрелката ми показва по ниски стойности (преди беше на милиметър от 90гр. а сега е да кажем 85-86гр.)...Като от стария собственик знам,че е сменял термостата, а и си беше добре.И независимо от показанията на стрелката в момента си вклучва перката,парно има....и въпроса ми е дали е от термостат или от датчика...
И другия ми въпрос по ВИН ми излиза Е90...ако някой може да каже нещо за несъответствието
И искам да разбера какъв ми е мотора М...
Приятна вечер

От 2-3 седмици съм с бмв компакт 316и, та са ми няколко въпросите...Първият,който силно ме вълнува от 2-3 дена стрелката ми показва по ниски стойности (преди беше на милиметър от 90гр. а сега е да кажем 85-86гр.)...Като от стария собственик знам,че е сменял термостата, а и си беше добре.И независимо от показанията на стрелката в момента си вклучва перката,парно има....и въпроса ми е дали е от термостат или от датчика...
И другия ми въпрос по ВИН ми излиза Е90...ако някой може да каже нещо за несъответствието

Приятна вечер

- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
за температурата неми е ясно какво те притеснява като цяло защото ако термостата се преебе в затворено или отворено положение 2те неща които могат дати се случат са изобщо да не загрява или да прегрее колата
а иначе трябва да е М43B16 моторя... а за Вина нямам никва идея провери да не грешиш нещо като го пишеш 

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Човек винаги има право да се съмнява...
Все пак всяка промяна в поведението на колата си има причина,и просто изхождам от мисълта, да не чакам крайния резултат -
(в стил БСП) и да се моля някой да ме вземе от пътищата
Като незнаеш питаш
Мерси на всички за инфото

Мерси на всички за инфото

- darko1
- младши ентусиаст
-
Re: compact
колега има M43 B19 слагат го на последните "компоти"vanchov написа:То май за компот 1.6 това е единствения мотор

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
- darko1
- младши ентусиаст
-
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Някак немога да си го обясня,цяла седмица държи стабилнйи 88градуса....Днес сутринта 90градуса стабилни.....цял ден сиди и следобед 88градуса...откъде идва разликата
И ми е интересно още едно нещо,тей като досега се съм карал френски боклуци,нормално ли е перката да е постоянно включена...паля я ей ся и гледам перката върти пък стрелката на синюто още...
Повече няма да надигам капака,че само въпроси си задавам

И ми е интересно още едно нещо,тей като досега се съм карал френски боклуци,нормално ли е перката да е постоянно включена...паля я ей ся и гледам перката върти пък стрелката на синюто още...
Повече няма да надигам капака,че само въпроси си задавам

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: compact
vanchov написа:То май за компот 1.6 това е единствения мотор
А какво ще кажеш за 2.5, компакт 323i, 170 к.с.?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Стрелка на температурата?
lubchitu написа:Добър вечер
И другия ми въпрос по ВИН ми излиза Е90...ако някой може да каже нещо за несъответствиетоИ искам да разбера какъв ми е мотора М...
Приятна вечер
От виско съединителя на перката, независимо, дали е зацепена постоянно, или нормално не може да падне температурата дори и с градус, когато термостата е изправен. Направи един тест на термостата. Спусни се с колата по нанадолнище на принудителен празен ход. Избери колкото е възможно по-дълъг участък от пътя. Когато видимо стрелката на температурата се отклонява и наближи, или влезе в синия сектор, термостата ти е 100% за смяна.
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Термостата е сменян, а пък и щях да забележа ако ставаше тей....както бях казал карах едни френски боклуци и при тях беше тей.....кат са спуснеш и колата се охлажда
Градусите ми ги поддържа постоянно....просто ми напрай фпечатление че за 1 месец два пъти отиват към точно 90-91 и там си седят, а иначе си сидят на 86-87

Градусите ми ги поддържа постоянно....просто ми напрай фпечатление че за 1 месец два пъти отиват към точно 90-91 и там си седят, а иначе си сидят на 86-87

- dangerous
- младши ентусиаст
-
пробвай като застане на 88 да тупнеш отгоре по таблото.
при мен е така стрелката ми заяжда някъде но не всеки път.
ама скоро ще ставаме на п**ки и парцали
при мен е така стрелката ми заяжда някъде но не всеки път.
ама скоро ще ставаме на п**ки и парцали

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2