Проблем с GROM-USB-BMW - адаптор за USB или iPod
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
На някой случвало ли му се е следното? Звукът изчезва, пуска се радиото. Grom-a изчезва като устройство и не може да се пусне с mode бутона. По притеснителното е, че и мигачите спират да работят
. Оправя се като се рестартира от бушона. Иначе като цяло съм доволен. Забива доста рядко. Това с мигачите ми се е случвало 2-3 пъти за няколко месеца. С grom usb съм (от втората партида). Има ли вече firmware, който показва имената на песните и работи стабилно?

gromaudio-bg
Колега втората партида е с пласмасовата кутия която макар и рядко забива,за firmlare пиши на техни4еския им сапорт,а за мигачите и паленето със сигорност не е от Grom-a,Под жапката има един електронен блок който често има проблеми,там е управлението за мигачите,имобилайзера,управлението на светлените и централното.Скоро правих на едно Е46 150кс.централното!Akо имаш въпроси ми пиши л.с.Най хубавото е че последната версия адаптори която се води GROM-USB2 в метална кутия няма никакви проблеми и работи стабилно,има СД текст,гласова информация и възможност за управление на IPOD!Снимки на новия адаптора може да се види тук http://gromaudio-bg.com/voodoo_child написа:На някой случвало ли му се е следното? Звукът изчезва, пуска се радиото. Grom-a изчезва като устройство и не може да се пусне с mode бутона. По притеснителното е, че и мигачите спират да работят. Оправя се като се рестартира от бушона. Иначе като цяло съм доволен. Забива доста рядко. Това с мигачите ми се е случвало 2-3 пъти за няколко месеца. С grom usb съм (от втората партида). Има ли вече firmware, който показва имената на песните и работи стабилно?
GromAudio
Това с мигачите и на мен ми се случи, но с по стара версия на софта на GROM usb 1. Правилно си разбрал колега. При мен изчезна индикацията за мигачи(но мигачите работеха), часовника на колата и други индикации - вече не си спомням кои точно бяха. Така и не направиха читав фирмуеър тези типове от GROM. Мошенници има по целия свят - не само при нас. Аз не бих си купил GROM USB 2 - щом лъжат за едното устройство - как да съм сигурен за другото че ще работи?
?

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: GromAudio
trid написа:Това с мигачите и на мен ми се случи, но с по стара версия на софта на GROM usb 1. Правилно си разбрал колега. При мен изчезна индикацията за мигачи(но мигачите работеха), часовника на колата и други индикации - вече не си спомням кои точно бяха. Така и не направиха читав фирмуеър тези типове от GROM. Мошенници има по целия свят - не само при нас. Аз не бих си купил GROM USB 2 - щом лъжат за едното устройство - как да съм сигурен за другото че ще работи??
Колегата trid да не говори глупости за GROM-USB2.Като всяка електроника в началото си има малки проблеми и след време се отстраняват.Мога да заява че GROM-USB2 работи стабилно и няма нищо общо с предходните версии!Що не питаш mashina дали има разлика между GROM-USB и GROM-USB2!TRID що не го върнеш в щатите да ти го подменят с GROM-USB2 и тогава говори дали има разлика,или си го купил от еbay или е втора ръка за да ти излезе 20лв по евтино

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Всеки сам избира от къде как и кaкво да си купи,кaкво ще спечели,кaкво ще загуби,и как ще му важи гаранцията.Само да поясня,че в комплекта на адапаптора си има кабел който може да се свърже към порта на СД чейнджъра и не трябва да се купува допълнително.Незнам Марио от къде има информация за това, но е в голяма грешка!Относно това,колко пари излиза ако си го порчаш от официалния сайт,вижте какво е писал потребител hafe на 1-ва страница на темата: "Общо ми излезе 158 USD с транспорта от US,8.00 лв. митническа декларация и 62 лв. мита и такси. (около 320.00 лв.) "Mario Pankov написа:или си го купил от еbay или е втора ръка за да ти излезе 20лв по евтино !
Ясно е, че имаш комерсиален интерес ГРОМ-а да не бъде обсъждан много относно неговите слабости. Саркастичният език, продиктуван от това, че хората не са глупави и вече могат да пазаруват онлайн на доста по-изгодни цени от тези, които сте обявили, за съжаление няма място в дискусията и то защото:
1. ГРОМ в ebay.com има, но той управлява само iPod. Тези, които са с USB вход са по-скъпи и там до сега не съм виждал такъв ( възможно е да се появи употребяван, но не и нов ).
2. ГРОМ-а поръчан от официалният сайт на ГРОМ Аудио за БМВ струва точно 129,99$ и с него дават и USB флашка с 1GB, както и кабел да го свържеш към порта за СД чейнджър ( къс кабел ) за да не се купува допълнително. Ето и линкове за да не кажеш, че съм голословен:
Адаптор за 5-а серия Е39
Цена на доставка - сами виждате, че при една поръчка на 3-4 адаптора доставката ще излезе по 10-12 долара на човек.
Понеже може да намесите и оскъпяването на митницата, там всеки знае как стават нещата.![]()
3. Инсталацията отнема 20-на минути и всеки със скромни инсталационни умения може да си го постави. В интернет има достатъчно информация относно това, как да си го инсталирате вкъщи.
Последна промяна batence на 09 Юли 2009, 15:47, променена общо 1 път
Колеги не виждам за какво е този безмислен спор при условие, че:
1. Карате коли за по 15000 и нагоре хиляди лева
2. Разходите за консумативи и поддръжка на колата са си пари.
Дали, ше излезе адаптора с 20 лв. повече или по-малко е све тая. Ако проблема е в 20-те лева значи кризата яко ви е ударила.
Въпроса според мен е устройството да работи стабилно и без проблеми
, което при старата версия си е тото. При новата нямам наблюдение.
Аз имам старата и след като имах неприятности с нея, незнайно как, се закрепи от след неколкократен update и downgrade на firmware. От 5 месеца работи без да е забил нито един път.
Мой съвет е да си купите адаптора по възможност от БГ, за да може да си ползвате гаранцията на място. Иначе транспорта за ремонт или помяната на устройството до USA си е скъпа и безмислена гимнастика.
Все пак при условие, че нестава:
- 2-DIN система с 7" екран на Е39, без преправяне на въздуховода;
- MP3 чендйъра е скъп;
- оригиналната навигация и тя си е цифра а и заигравка да я монтираш, особенно ако колата не е окабелена;
- за DICE нямам наблюдения но е само за IPod който е 800лв
- монтаж на 1-DIN DVD седи грозно а и според мен е неудобна работата с вадещ се екран.
Така, че 300 лв. за MP3 при условие, че другите вариянти са трудно изпълними (изкл. монтаж на ориг. навигация) е добра цена.
П.С. Колеги по добре се насочете към по смислен спор, нищо лично
1. Карате коли за по 15000 и нагоре хиляди лева
2. Разходите за консумативи и поддръжка на колата са си пари.
Дали, ше излезе адаптора с 20 лв. повече или по-малко е све тая. Ако проблема е в 20-те лева значи кризата яко ви е ударила.
Въпроса според мен е устройството да работи стабилно и без проблеми

Аз имам старата и след като имах неприятности с нея, незнайно как, се закрепи от след неколкократен update и downgrade на firmware. От 5 месеца работи без да е забил нито един път.
Мой съвет е да си купите адаптора по възможност от БГ, за да може да си ползвате гаранцията на място. Иначе транспорта за ремонт или помяната на устройството до USA си е скъпа и безмислена гимнастика.
Все пак при условие, че нестава:
- 2-DIN система с 7" екран на Е39, без преправяне на въздуховода;
- MP3 чендйъра е скъп;
- оригиналната навигация и тя си е цифра а и заигравка да я монтираш, особенно ако колата не е окабелена;
- за DICE нямам наблюдения но е само за IPod който е 800лв
- монтаж на 1-DIN DVD седи грозно а и според мен е неудобна работата с вадещ се екран.
Така, че 300 лв. за MP3 при условие, че другите вариянти са трудно изпълними (изкл. монтаж на ориг. навигация) е добра цена.
П.С. Колеги по добре се насочете към по смислен спор, нищо лично
- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
Киро ми го монтира за около 30 мин. Работи прецизно и от 2 дни съм с гром. До момента нямам проблеми, а звука си е идеален през стандартните говорители.
- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
grom
Здравейте аз също си купих такъв адаптер и искам да ви кажа е много добър, евала на колегата Кирил от гром аудио, човек беше така добър да ме напътства всеки път когато му звънях, от както го имам и по скоро откакто колегата Кирил ми обясни за какво става дума съм го рестартирал веднъж и то щото се пробвах да превъртам една песен "през кадър" и не ми се чакаше да се стабилизира устройството. Браво колега наистина си постигал резултат с адаптерите. Това не е реклама който не вярва нека звънне да му демонстрирам 0888238916 Калин. Аз самия бях доста скептично настроен за устройствата, но рискувах и съм доволен.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
hafte написа:- за DICE нямам наблюдения но е само за IPod който е 800лв
Какъв ще да е тоя iPod бахти?!

Аз преди повече от година си купувах моя и беше под 500 лв, с 80 GB диск. Не че искам да правя реклама на нещо, но се придържай към фактите все пак.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Фактите Feanor са http://istyle.bg/index.php/ipod/ipodtouch/ipodtouch32.html
iPod Touch Цена 780 лв.
Има и по евтини за което не споря, но според мен забележката ти е излишна и разводнява темата. Все пак е приблизителна цена, която съм дал. Не продавам устройствата!!!
П.С. Всеки сам си преценява и може да провери цената на дадено устройство колко е, особено във форума. Всички са грамотни и никой няма да се мине или да настине.
iPod Touch Цена 780 лв.
Има и по евтини за което не споря, но според мен забележката ти е излишна и разводнява темата. Все пак е приблизителна цена, която съм дал. Не продавам устройствата!!!
П.С. Всеки сам си преценява и може да провери цената на дадено устройство колко е, особено във форума. Всички са грамотни и никой няма да се мине или да настине.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Още факти. Прав си, че всеки може сам да си направи сметка, но поднасяш леко едностранчива информация, пък нали идеята все пак е да си помагаме. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Съгласен съм, че трябва да си помагаме, но моделите все пак са различни а темата все пак е GROM.
За да прилючим безмисленият спор, ето всички модели и цени за момента от официалният представител iStyle, за тези които не ги знаят.
iPod Shuffle 1G - 92 лв.
iPod Shuffle 2G - 133 лв.
iPod Shuffle 4G - 154 лв.
iPod Nano 8G -254,52 лв.
iPod Nano 16G - 407,42 лв
iPod classic 120GB - 491.00 лв.
iPod Touch 8GB - 450 лв.
iPod Touch 16GB- 573 лв.
iPod Touch 32GB - 778 лв.
За да прилючим безмисленият спор, ето всички модели и цени за момента от официалният представител iStyle, за тези които не ги знаят.
iPod Shuffle 1G - 92 лв.
iPod Shuffle 2G - 133 лв.
iPod Shuffle 4G - 154 лв.
iPod Nano 8G -254,52 лв.
iPod Nano 16G - 407,42 лв
iPod classic 120GB - 491.00 лв.
iPod Touch 8GB - 450 лв.
iPod Touch 16GB- 573 лв.
iPod Touch 32GB - 778 лв.