поленов филтър
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- a papazi?
- Потребител
-
- Кара: е36 320i coupe e60 545i
- Мечтае да кара: M6
поленов филтър
колеги, нещо ми се струва, че слабичко ми духа климатика и ми казаха да си сменя поленовия филтър но незнам от къде да го купя и за какви пари става дума .. ако някой знае да сподели

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
30 кинта е, почти във всеки магазин за части я има.... ако искаш оригиналин си приготви доста повече пари.... но сам си преценяваш сменя се на 1500-2000км
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Принципно го има във всеки магазин и цените започват от 9-10 лева.От личен опит те съветвам да не копуваш такъв.В момента съм със MANN Filter и съм адски доволен.45 лева е в Ауто+.Преди когато бях с филтър за 15 лева (Fuji Filter) бях тръгнал да зареждам фреон, защото почти не охлаждаше.Майсторите ми казаха, че фреон си има и да сменя филтъра.Купих въпросния MANN като доста мислих дали си заслужава да дам толкова парти за филтър.Когато го монтирах обаче разбрах, че вече друг няма да купя.Разликата е феноменална!Ти си преценяваш.И да знаеш има два типа филтри за купето според това каква марка ти е климатроника.Обърни внимание на продавача, че е много кофти да разглобиш да го сменяш и да се окаже, че е другия тип!
- vanci88
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
vanci88 написа:30 кинта е, почти във всеки магазин за части я има.... ако искаш оригиналин си приготви доста повече пари.... но сам си преценяваш сменя се на 1500-2000км

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- vanci88
- ентусиаст
-
Здравейте,
1500 км и на мен ми се виждат малко(които спокойно могат да се преодолеят за два-три дена извън-градско), може би като време ще е по удачно (около 6 месеца). Днеска вечерта си смених филтъра който беше близо на година и цвета от бял беше се превърнал в черен и разбира се въздушната струя почти спряла!
Купих от ауто плюс (понеже ми е близко) някакъв 'уж' немски за 32.70 лв. Смяната е сравнително лесна (около 30 мин ако ви е за първи път) и в полезни теми има хубав снимков материял.
Поздрави
1500 км и на мен ми се виждат малко(които спокойно могат да се преодолеят за два-три дена извън-градско), може би като време ще е по удачно (около 6 месеца). Днеска вечерта си смених филтъра който беше близо на година и цвета от бял беше се превърнал в черен и разбира се въздушната струя почти спряла!
Купих от ауто плюс (понеже ми е близко) някакъв 'уж' немски за 32.70 лв. Смяната е сравнително лесна (около 30 мин ако ви е за първи път) и в полезни теми има хубав снимков материял.
Поздрави
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- vanci88
- ентусиаст
-
грешката е моя... не знам къде съм гледал, но сега се разрових в нета http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... /index.htm
- Mpower84
- ентусиаст
-
Stanchev написа:какви са тия 2 вида филтри за климатиците при е36
Ми на мен така ми казаха в два различни магазина когато ходих да избирам филтър.Различават се по форма в зависимост от марката на климатика.Единия бил по-къс от другия.Моя климатик е марка Диавиа и е с по-дългия филтър.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
стан написа:Диавиа не е фабричен климатик, оригиналния си е само с 1 вид филтъросвен май при компакт
точно така при компакт филтрите седят отпреде (точно под кората на чистачикте) и са два броя
- changethegame
- младши ентусиаст
-
На мен също ми предстои смяна на филтър, досега съм го сменял три пъти, на годината един път горе долу гледам, въпреки че на 6 месеца май е най-добре, първите филтри бяха на Bosch, сега съм с Filtron и няма кой знае каква разлика, видях че колегата много хвали Mann и май и аз ще си взема такъв да видя за какво иде реч, някой ако има отзиви, да сподели 

- voobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36...
- Мечтае да кара: first of all - black M5
Кога е време за смяна?
Филтърът за купе трябва да се сменя на всеки 15 000 км или в зависимост от спецификациите на производителя на автомобила. Време е за смяна на филтъра, когато:
* Стъклата на прозорците се запотяват много по-бързо.
* В превозното средство се събира повече прах.
* Въздухът започва да мирише неприятно.
Филтърът за купе трябва да се сменя на всеки 15 000 км или в зависимост от спецификациите на производителя на автомобила. Време е за смяна на филтъра, когато:
* Стъклата на прозорците се запотяват много по-бързо.
* В превозното средство се събира повече прах.
* Въздухът започва да мирише неприятно.
- Mpower84
- ентусиаст
-
стан написа:Диавиа не е фабричен климатик, оригиналния си е само с 1 вид филтъросвен май при компакт
Явно нещо са ми се правили на много знаещи...колата ми е с оригинален климатроник и съм сигурен в това (VIN ES40719).От компакта можеби идва това недоразумение.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2