След 2000км всеки път проблем с двг.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
След 2000км всеки път проблем с двг.
Колеги, след изминаване на около 1500-2000км след смяна на маслото двигателя се разтраква(постепенно повдигачи и верига). Това се случва за втори път, първия бях сипал 10в40 Мотул, а сега съм с 15в50 пак Мотул. Маслата ги купувам от Проспиид в студентски а филтрите са от ауто динамик на Хенгс. И при двете смени на маслото като сипя новото двигателя е адски безшумен и даже при студен старт не работи и грам по-шумно. Като се разтрака доливам масло и за известно време е ок. Дали може маслото или филтъра да са менте, все пак Проспиид? Или има възможност да е нещо друго и какво? Питам, защото не ми се дават през три седмици по 100лв. за проба с масла.
Извинете, ако не съм активен но съм затруднен с достъпа до нет.
Много благодарности за помщта!
Извинете, ако не съм активен но съм затруднен с достъпа до нет.
Много благодарности за помщта!
Предишния път като изсипах 4л беше на една идея над макса. Помислих, че временното решение на проблема е да държа нивото над макса, защото беше слезнало малко под него но не е това. Вторият път изсипах 3,5л и долях след 1800км 100-150гр и за сега е тихичко. Мерих налягане на маслото на празен ход е 2 на прекъсвача е около 5. В най-разтраканото състояние тракат повдигачите и във всички обороти, а веригата не спира да се чува. Това се сещам за сега.
- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Абе и мойта верига май се чува ама незнам маслото ли е виновно. И аз съм с мотул 10в40. 2 пъти сменям с него вече. Май следващия път ще пробвам с тва на бнв.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
zBoost написа:Абе и мойта верига май се чува ама незнам маслото ли е виновно. И аз съм с мотул 10в40. 2 пъти сменям с него вече. Май следващия път ще пробвам с тва на бнв.
Колега недопустимо е в БМВ форум да напишеш БНВ

А какъв е варианта като изключим бензин в маслото, но ако е той ще се овишава нивото без да се долива и ще се види. Та проверявал ли си вериги, обтегачи и прочие в какво състояние са? Другото което те съветвам да напарвиш за проба е: На запалена кола, развии леко гайката която е на хидравличния обтегач на веригата, разхлаби я и я развии до половината и после я навии. Подложи отдолу един парцал, че ще изтече малко. Но на запалена кола го направи това и кажи какво сатва след туй.
Последното разтракване е след като стигнах до морето. Иначе я возя градско на по 10тин км в посока всеки ден. Не разбирам много, но мисля, че маслото леко ми намириса на бензин, но на колата и е сложено газов инжекцион и така я воза за момента. Тази гайка на веригата не знам къде е. Един път се опитах да го пробвам това с обтегача но не го намерих, а уж гледах.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2