Яко прекъсване...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Яко прекъсване...

Мнение от Garribaldi » 06 Юли 2009, 23:13

Колеги.... възможно ли е от ламда сонда да прекъсва и да мени обороти (500-700-500-400-600........)... студена топла.... прекъсва ..... обаче не постоянно може 2 часа да не прекъсва после 3 часа прекъсва .... прави го като си поиска.... за съжаление е повече прекъсване от колкото нормално каране.... Свещите са ми нови ;) Дебитомера е читав... стъпковото моторче също.... :help:. Всичко си беше наред... един ден я запалих и се почна... :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ailqka00 » 06 Юли 2009, 23:24

Здр колега и моята прекъсва на Бензин а на газ не !!!
Днеска цял ден мога да я карам на бенз и утре само ако я препаля и да ми прекъсне в порядъкат на минута и после като натисна рязко газта се отпушва и изтрелва !!! Смисъл на мен прекъсването ми се струва като задавяне или нещо като чели не ми достига горивото !!!
До колкото знам това се дължи на ДЮЗИТЕ !!!
Трябва да ги занесеш да ти ги изчистят или ако ти се занимава да си вземеш добавка за почистване на дюзи !!!
Според мен е по добре да им се направи една баня в ултразвукова вана и после една добавчиза профелактично но е хубаво да се допиташ до спецеалист !!!
ПОЗДРАВИ :winky:
BMW е автомобил но и девойкосъбирач !!!
http://jega123.hit.bg/angel%20eyes.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

прекъсване

Мнение от ///Mechov » 06 Юли 2009, 23:37

Колега погледни си горивния филтър ;)

Потребител
Аватар

Мнение от ailqka00 » 06 Юли 2009, 23:58

Най-добре го смени 100% пиши BMW на този със който си сега и е на бош оригиналният ама не е от него аз моят го сменях и не спря да прекъсва !!!
Виж трябва да има тема из форумът прочети на 95% съм че е дюзи :uups:
BMW е автомобил но и девойкосъбирач !!!
http://jega123.hit.bg/angel%20eyes.html

ентусиаст
Аватар

Re: прекъсване

Мнение от Garribaldi » 07 Юли 2009, 0:06

vanchov написа:Колега погледни си горивния филтър ;)

Горивния филтър е сменен преди 3-4000 км ... дюзите са чистени във ваничката на ултразвук преди 2000 км.... Отпадат?
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 07 Юли 2009, 2:58

Ти не казваш цялата истина.Момчето удари колата и му махаха мотора за да нагласят купето ,че беше усукано.След като я оправиха си я взе и я кара 1-2 дена и почна да прекъсва.Възможно е да се е откачило нещо по дупките ама а де какво е ?Диагностиката не показва
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Garribaldi » 07 Юли 2009, 10:00

;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 07 Юли 2009, 12:47

Колега , след като това се случва спорадично , значи има нещо гнило в Дания :D .
Тоя ти проблем на мен ми говори , че вероятно по горивната линия някоя от скобите за пристягане не е добре затегната и пуска по малко горивце и дърпа въздух от там. Огледай си всички скоби и на местата на връзките на маркучите дали няма навляжняване с бензин или миризма на такъв.... Има три места на които е възможно да изпуска гориво - на мястото където маркучите от резервоара се снаждат към тръбичките , които се движат по дължината на купето (близо до задна лява гума). След това до горивния филтър .... И на края където тръбичките , които се движат по дължината на купето , стигат до двигателя и там пак към тях се снаждат маркучи..... Провери и огледай тези места за теч.... и ако е необходимо стегни скобите (тези скоби са изложени на всичката мизерия по пътя , по разбираеми причини и е хубаво да се преглеждат чат -пат , понеже ръждясват и се късат.....)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Garribaldi » 13 Юли 2009, 23:05

Оказа се датчик колянов вал.... 'Проблема решена'
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 13 Юли 2009, 23:16

Браво колега

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 14 Юли 2009, 12:48

Правеше ли ти го всеки път след палене и като и дадеш газта докрай да се оправя и да си върви както трябва ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Garribaldi » 21 Юли 2009, 23:30

стан написа:Правеше ли ти го всеки път след палене и като и дадеш газта докрай да се оправя и да си върви както трябва ?

Като давах газ до края не се оправяше.. прекъсваше си пак.... не го правеше всеки път.... ту прекъсваше, ту не.. но ставаше все по често прекъсването ;)

Диагностиката не го показваше тоя датчик... всъщност няколкото диагностики... след това откачихме акумулатора и го закачихме пак и излезна датчик колянов вал :)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: s vratite
Мечтае да кара: na tavan
Детайли за колата: mazohist

Мнение от ImPoSsiBle » 22 Юли 2009, 13:33

престанете да пишете неща само за постове колко пати ви се каза , че не една а две ламда сонди да нямаш колата не може да прекъсва а само вдига разхода !!!!! четете малко
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 22 Юли 2009, 13:48

Така ли, а като обогати като невидяла и почне да цапа свещите я ми кажи какво ще се получи :mhihi: :mhihi: Айде ти недей само да четеш ами мисли

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Юли 2009, 14:03

стан написа:Така ли, а като обогати като невидяла и почне да цапа свещите я ми кажи какво ще се получи :mhihi: :mhihi: Айде ти недей само да четеш ами мисли

:yes: Абсолютно ....!!!

Следваща

Назад към E36