лампата за коланите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
лампата за коланите
аве братлета нещо ми светна лампата на таблото за коланите и неще да изгасне,пък преди като запаля и изгасваше.от какво може да е това.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- voobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36...
- Мечтае да кара: first of all - black M5
еърбег-а е 99%.. отиди някъде да ти направят комп. диагностика..
Дано се разминеш само с чистене на натрупани грешки на компа
Дано се разминеш само с чистене на натрупани грешки на компа
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Когато на европейска кола просто сложиш крушка на мястото за коланите, то крушката светва при контакт и стои няколко секунди след като запалиш без значение дали си със сложен колан или не. Докато при американките си има система (датчик в коланите), която отчита кога си без колан , т.е. за да изгасне лампата трябва да си сложиш колана.
Може би това имаше предвид колегата vld като каза, че само щатските коли имат тази екстра.
Може би това имаше предвид колегата vld като каза, че само щатските коли имат тази екстра.
- agent smit
- младши ентусиаст
-
PeReZ написа:Когато на европейска кола просто сложиш крушка на мястото за коланите, то крушката светва при контакт и стои няколко секунди след като запалиш без значение дали си със сложен колан или не. Докато при американките си има система (датчик в коланите), която отчита кога си без колан , т.е. за да изгасне лампата трябва да си сложиш колана.
Да, това става ясно от описанието в ръководството, но въпросът е защо на европейска кола не изгасва тази лампа?
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Лампата за коланите свети само ако не си сложил колан,но щом запалиш двигателя изгасва веднага.Както пише в ръководството при някои модели е придружен със звуков сигнал.Това е при автомобилите произведени за USA.
по темата:
Колега дай да я видим тази лампа.
по темата:
Колега дай да я видим тази лампа.

- voobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36...
- Мечтае да кара: first of all - black M5
Според мен, щом преди не му е светела.. а сега е почнала.. определено залагам, че е на "еърбег-а"
.. малко вероятно да има американската версия и да му се е бъгнал въпросния датчик на колана и да му свети
.. или пък да е спрял да кара с колан.. не че е невъзможно.
Та да каже колегата коя е лампата, че да ходи да чисти грешки на компа според мен.
поздрави

Та да каже колегата коя е лампата, че да ходи да чисти грешки на компа според мен.
поздрави
- Biante
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: М5
Колегата има предвид точно лампата за коланите просто иска да каже че при запалване не му изгасва какво по принцип трябва да стане. Явно има грешка в компютъра. На мен ми се беше случил подобен проблем но след изчистване на грашката в компютъра срещу 20 лева нещата се оправиха.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Amorphis написа:Еми за начало като чели си заслужава да пробва да махне + клемата на акумулатора за 10ина минути и да види дали ще има напредък.Ако не след това на диагностика.
А лампата на еърбега свети ли заедно с тази на коланите?
При БМВ това не помага с нищо

Ако има грешки, може да се изтрият само с диагностика, иначе е мижи да те лажем

- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
vld написа:Amorphis написа:Еми за начало като чели си заслужава да пробва да махне + клемата на акумулатора за 10ина минути и да види дали ще има напредък.Ако не след това на диагностика.
А лампата на еърбега свети ли заедно с тази на коланите?
При БМВ това не помага с нищо![]()
Ако има грешки, може да се изтрият само с диагностика, иначе е мижи да те лажем
Помага колега, не винаги но помага. Аз веднъж покарах без табло и съответно светна лампата на бега. Лампата гаснеше след няколко минути шофиране, карах така поне 6 месеца. Веднъж свалих акумулатора за 24 часа за да го заредя, след това лампата на бега спря да свети. Сега при други случаи незная дали ще помогне. Колегата може да опита или да иде на диагностика

15 мнения
• Страница 1 от 1