Музика в е36 - втора серия

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Музика в е36 - втора серия

Мнение от vicho » 02 Юли 2009, 15:16

Такаа, след като продадох купето, продадох и злополучния усилвател (тъндър 4085) и бас (пионеер 307д2), а касетофона замина с колата.

Взех си нова кола и се почна.
Плеяр -
Изображение

Търсих си плеяр сума време, компонентите по-долу ги слушах на едно старо ЦД, но сега вече се чува различно. Днес го взех, има прилични настройки, ХПФ (избираеми), ЛПФ (избираеми), Лауднес (3 нива), 3 изхода от предусилвателя и още някакви неща, още не съм го разцъкал, поне от пръв поглед ме кефи, външния вид е лош, но аз не съм позьор и предпочитам да свири добре, вместо да изглежда добре
200лв. (втора употреба)

Предна (долу в краката) - Сони XS1335f - 40rms на говорител (така пише)
Изображение

появиха се високи отпред, въпреки, че не съм кой знае колко доволен, но тези ми бяха останали, за това ги сложих, не ми се дават пари за други говорители, а и да ги дам, ще се слагат на вратите, защото долу ми слушат петите, вместо ушите
35лв.

Отзад - Херц ЕСХ 690 - 100rms на говорител (така пише) + адаптери
Изображение

появи се и бас, не особенно силен, но пък достатъчно мек за да се радва ухото, определено си заслужаваха 80-те лв. (втора ръка) + 45 лв. за адаптери

До тук -

360лв. - общо система от 6 говорителя хранени от Хедюнит

Следва -->

Вуфер - Граунд Зеро 12", още не съм се спрял на конкретен модел
Усилвател - подходящ за баса, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ТЪНДЪР, ще търся по-скоро пионеер или хайфоникс, някакви моноблокове, че ми омръзна от смятане на омове
:mhihi:
Кондензатор - гледах има 1 фарад за 80-90-100лв. втора ръка, перфектно
Кабели - според баса и усилвателя, ако ще гоня 500рмс на зерото, предполагам 31 квадрата ще стигнат, поне акомулатора ми е отзад в багажника и ще спестя някой ценен лев от кабел.
~1м захранващ
~0,5м метра маса
~0,5м за кондензатора
2 метра по 15-18лв. , около 30лв.
и те така

музиката е за собствен кеф, рядко я слушам силно, но пък искам да знам, че имам нещо добро в колата, никакви състезания и т.н.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 03 Юли 2009, 0:23

Кабели - според баса и усилвателя, ако ще гоня 500рмс на зерото, предполагам 31 квадрата ще стигнат, поне акомулатора ми е отзад в багажника и ще спестя някой ценен лев от кабел.

И 16 квадрата ще ти стигнат но наблегни на кондензатора да е поне фарад и нещо и то не само на етикетче ;) за другото съм съгласен :) освен с това сони дето си го писал !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 03 Юли 2009, 0:24

Icco написа:..........освен с това сони дето си го писал !!!

+1 :evil:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 03 Юли 2009, 10:00

Icco написа:

И 16 квадрата ще ти стигнат но наблегни на кондензатора да е поне фарад и нещо и то не само на етикетче ;) за другото съм съгласен :) освен с това сони дето си го писал !!!

мястото на предните говорители на е36ца е на възможно най-куцото място, нямам никакво намерение да давам пари за хубави говорители и да ги бухна долу в краката :evil:

имам уникално тъп въпрос!

КАК СЕ СВАЛЯ ПАНЕЛА на това радио, предполагам, че няма нужда всеки път да си кривя пръстите за да бутам щипките на пантите нагоре, трябва да има по-лесен начин!!!

идеи? :roll:

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 04 Юли 2009, 17:07

Вичо разгледай темата дето стои в кар аудио проекти и ще видиш точно кое как е станало, а ти гарантирам че звука е коренно различен !!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 04 Юли 2009, 20:34

Icco написа:Вичо разгледай темата дето стои в кар аудио проекти и ще видиш точно кое как е станало, а ти гарантирам че звука е коренно различен !!!!

видях, как си направил корите на вратите и ми харесва много, моята идея беше, почти идентична, за сега обаче няма пачка и това ще е последната стъпка, след бассссса

и все пак за радиото? :roll:
търсих в нета и нищо! :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 05 Юли 2009, 11:29

Като свалиш панела огледай местата където щракват пантите за панела!Едното трябва да е потъващо(плаващо с пружинка) натискаш към плаващото на отворен панел и от другата страна излиза!Поне така е на повечето паинери с които съм боравил!
Дано зъм бил полезен!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 06 Юли 2009, 23:14

успях! ;) малко е тегаво, но ще му свикна
мерси за съвета...

Назад към Car аудио и видео