За или против оригинална водна помпа на е 36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Re: помпа
onicks написа:Здравейте колеги,виждам чe сте писали за оригинална водна помпа с метални торбинки,има ли такава наистина в дару кар на каква цена и ако може някакъв линк и орентировачна цена-пласмасовата е 185лвс о-ринг пръстена,аз си поръчвам части от вари че ми е по близо но там не ми казаха за существуващa такава
Има колега, звънни в Дарукар и питай!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Че оригиналното си е оригинално е така- но мислите ли че помпата която е сложена заводски ще е със същото качество като тази която сега ще ви продадат в даро за скромните 185 лв. примерно с пласмасовата перка?
И като няма да ги караме вечно аджеба що да им пълна гушата с толкова пари като мога да си взема с метална двойно по-евтина???
И като няма да ги караме вечно аджеба що да им пълна гушата с толкова пари като мога да си взема с метална двойно по-евтина???
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
Оригиналната водна помпа на моят дизел е спряна от производство и е за заменена от нова такава. При толкова много проблеми с тези помпи, BMW няма как да не вземат това важно решение
Old part number: 11 51 9 069 529
New part number: 11 51 0 032 679
Дали новата помпа е изцяло метална и чие производство е, не мога да кажа. Но определено старите с пластмасовите турбини са отречени дори от BMW.

Old part number: 11 51 9 069 529
New part number: 11 51 0 032 679
Дали новата помпа е изцяло метална и чие производство е, не мога да кажа. Но определено старите с пластмасовите турбини са отречени дори от BMW.
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
водна помпа
еми тази която се продава в момента в дару,вари или камор е с новия партномер:11510032679
xts написа:.... Но определено старите с пластмасовите турбини са отречени дори от BMW.......
това въобще не е вярно, произвеждат се както с пластасови, така и с метални турбинки................ а това че единия номенкл.номер вече е спрян и се произвежда помпа с нов номер, въобще не значи че новата помпа е с метална турбинка .............. и аз по тая логика си бях поръчал ориг.помпа (щото си викам аха ето спрели са пр-вото на тези с пластмасови перки) и така дадох 180кинта, пък ми докара помпа с пластмасова перка

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
BAVARIA написа:Nasko_325TD написа:Smoocki написа:Като се замислиш ,че издържат 11-12 години е добре друг е въпроса как са ги правили едно време ...и как ги правят сега?Пазарната икономика като гледам е станало "да правиме стоки с по-малко материял,за да карат по кратко време,съответно и да се продават по-често"
Най-добре с метална турбина съмнявам се ,че поне ще ти се счупят пърчеенца от нея
А корозията!?
че нали хората са измислили антифриза ,освен против замръзване действа и против корозия
Еми това е супер,но дали в действителност не корозират металните част!?

- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
водна помпа
еми тази от 185лв турбинката и е някаква бакелитена сплав(сплав между метал и пластмаса),доста плътна и изглежда доста сигорна,старата е била с някаква бяла пластмасова турбинка,новата е качествена от 3 години се продава и досега няма проблеми,говорих с един познат от вари,така че които си е копувал бодна помпа отигинално 3-години назад не е сгрешил.Пристигнал ми е оригиналния термостат и като ходя да го взема ще си поръчам и една водна помпа не сум за 60-70лв птосто неискам неприятности с колата.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2