Малко благотворителност - да зарадваме сирачетата в Пловдив
Модератори: mitaka7, Общи модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
MaXimal написа:Според мен най-добре да идем лично и да зарадваме децата както можем. Дали като дарим разни вещи, дали като ги разходим... или просто като им обърнем внимание - кой както може.

pironkov написа:Последно кога ще да е...в колко и къде?
Каква е идеата какво да се носи или прави защото аз какво ли не прочетох...
Ми нищо май няма засега

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
flame написа:Аз си признавам - не разбирам, точно такъв тип организация не съм правил. Погледнах и темата - и честно казано не ми допадат някои неща НА МЕН ЛИЧНО. Като например тоя дал 20 лева, оня 1 лев, дайте ся да видим дарителския протокол... ако може да се постигне същия, че и по-добър резултат (а той е - да зарадваме децата) с по-малко бумащина и опция за дребнави сметки би било по-добре си мисля аз. Отиваме, правим това, за което сме се събрали и край - няма протоколи, няма отчети - и така до следващото ходене![]()
Когато няма протокол за дарение всеки един възпитател може да си присвои и занесе каквото си пожелае от дарението без знанието на децата. Ставали сме свидетели на подобни изпълнения в дългогодишната си практика в домовете в Гуцал и Долна Баня. Когато се издаде подобен протокол, всички дарени неща се описват и завеждат в склада на дома. Всяка една стока за да се изпише се пише кога и за какво. Например 2 кг захар за това и това.... 1 кг. месо за това и това и т.н.
Така поне има някаква отчетност и възпитателите нямат такава смелост да заграбят всичко.
Колкото до извеждането на деца от такъв дом - възможно е. Съгласува се с директора на дома и след като ви разпише протокол с имената на децата и възпитателят, който ще ги съпровожда може да ги изведете на разходка. Тази година по този начин заведохме децата от Долна Баня на събора на БМВ Клуба, както и на още няколко мероприятия през изминалите години. Препоръчително е такова мероприятие да става с бус-че в което да са децата, защото така шанса да се изгуби някое от тях е по-малък.
Никой няма да ви направи проблем ако купите храни от МакДоналдс и ги занесете на място. Друга идея е да купите продукти и да си спретнете едно барбекю с децата в двора на дома. За тях е ценен контакта с хората, а не толкова сандвича за 5 лв

Успех и ще помагам с каквото мога като се уточни дата. Имам доста събрани дрешки от които в момента нямат нужда в Долна Баня и ще се радвам да ги даря някъде където ще влязат в употреба.
Инициативата е похвална и искам да ви дам само един съвет, без да задължавам никой да го взима под внимание. Домовете в големите градове и тези около тях като цяло са значително по-добре от тези в по-малките населени места. Всеки политик, футболист или чалга изпълнител като реши да си прави положителен пиар и отива в най-близкия дом за да дари нещо и това обикновено става в по-големите градове където привикват преса и средства за популяризиране на "самарянството" им. Огледайте се за някой дом в селцата около Пловдив - там 100% ще помогнете повече. Ако нямате възможност направете го където можете

п.с. Ще преместя темата в раздел Събори/Мероприятия, където ще бъде видяна от повече хора и при желание ще могат да се включат и те.

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
MaXimal написа:Мисля, че с преместването на тази тема се уби смисълът на създаването й.
Аз лесно ще я върна, но нали целта беше да я видят повече хора и евентуално да вземат участие. Иначе ако си търсим оправдание е друг въпрос...

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
+1 и от мен.
аз редовно дарявам шоколади и кроасанки
за старите ми дрехи малко ме е срам едно такова... но ако е масовка ще си ги дам.
аз редовно дарявам шоколади и кроасанки

за старите ми дрехи малко ме е срам едно такова... но ако е масовка ще си ги дам.
4 8 15 16 23 42
Пловдивската агитка се събира по случая в 19 часа в Неделя, 19 юли.
Който има желание да се включи активно е повече от добре дошъл
ПС Моля ви не пишете повече в тази тема, за да не стане дублиране.
Ако имате нови идеи нека ги обсъждаме в новата тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 46#1727046
Който има желание да се включи активно е повече от добре дошъл

ПС Моля ви не пишете повече в тази тема, за да не стане дублиране.
Ако имате нови идеи нека ги обсъждаме в новата тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 46#1727046
g.petrow написа:Идеите са стрхотни - и за хардуера, и за хапването ... Само не знам дали ще се съберат всички деца в колите, а няма да е приятно да има сърдити ... Аз мисля, че имам един стар компютър, който стои и събира прах - смятам, че ще се комбинира перфектно със стария принтер и скенер на колегата. Сега ни трябва само някой със стар монитор и сме готови с конфигурация за децата!
Аз имам 2 компютъра с 2 монитора за даряване

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
На 6 септември (Неделя) в 11 часа се събираме в Пловдив и потегляме към асеновградския дом за сираци.
ВСЕКИ, който чете това и иска да зарадва децата е добре дошъл!
Моля ви не пишете повече в тази тема, за да не стане дублиране.
Ето това е темата, в която ще обсъждаме посещението:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=162359
ВСЕКИ, който чете това и иска да зарадва децата е добре дошъл!

Моля ви не пишете повече в тази тема, за да не стане дублиране.
Ето това е темата, в която ще обсъждаме посещението:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=162359
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3