Шум при затворени предни стъкла на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Шум при затворени предни стъкла на Е46

Мнение от vipalex » 30 Юни 2009, 20:53

Здравейте,наскоро станах горд собственик на Е46-320дизел-комби,2000година. Всичко по колата е ОК , но имам малък и много досаден проблем. При затворени прозорци на предните врати се чува някакво потракване, което не разбирам от къде е. Мисля, че е проблем , който е хроничен за тези автомобили и моля всеки, който се е сблъсквал да помогне със съвет. Не ми работи и задната чистачка, но трябва да видя бушоните.Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 30 Юни 2009, 20:58

Първо, добре дошъл и честита кола, нека ти служи вярно! :)
Второ, много ценен съвет - ползвай търсачката ;)
Трето, този проблем с предните стъкла е масов. Колегите са пробвали с различни мазила и разни други магии, но истината е, че ефекта е краткотраен. Единственото решение е смяна на уплатненията. Но, ако не те дразни толкова много, че да наринеш куп пари за нови, по-добре усили музиката малко повече и си карай :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 30 Юни 2009, 21:13

Задната чистачка си е голям проблем 99% съм сигурен че не е от бушон.Има една алуминеива втулка която се пълни с боклуци и болта става като заварен за оста си в резултат на което спира да може да се върти. Решението е много внимателно разглабяне и остъргване да си върне ориг. диаметър сглобяваш и дано моторчето не е заминало щот в Камор не ги е срам да му искат 450 лв.
Относно потракването ако не са уплътненията виж кво държиш в жабката щот при мен два диска и една десетка правеха оркестър :shock: направо не можах да повярвам къв шум дигаха :mhihi:
Честита придобивка много да те радва

Потребител
Аватар

Мнение от plamen01 » 01 Юли 2009, 5:32

optimist написа:Задната чистачка си е голям проблем 99% съм сигурен че не е от бушон.Има една алуминеива втулка която се пълни с боклуци и болта става като заварен за оста си в резултат на което спира да може да се върти. Решението е много внимателно разглабяне и остъргване да си върне ориг. диаметър сглобяваш и дано моторчето не е заминало щот в Камор не ги е срам да му искат 450 лв.
Относно потракването ако не са уплътненията виж кво държиш в жабката щот при мен два диска и една десетка правеха оркестър :shock: направо не можах да повярвам къв шум дигаха :mhihi:
Честита придобивка много да те радва

е това с жабката и оркестара ми хареса.
:ahah:
bmw mania

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 01 Юли 2009, 14:23

пръсни със силиконов спрей уплътненията и ще се оправят за известно време и после пак пръскаш и така :)
честито за придобивката!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Благодаря

Мнение от vipalex » 01 Юли 2009, 20:14

Мерси за пожеланията. На мен също ми хареса за жабката,но там няма нищо. Относно чистачката ще пробвам да видя какво ще направя, защото не съм от сръчните,а относно силиконовия спрей от къде се купува и колко струва?

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 01 Юли 2009, 21:10

И аз съм така колега,малко повече гас на музиката ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Re: Благодаря

Мнение от spower » 02 Юли 2009, 9:26

vipalex написа:Мерси за пожеланията. На мен също ми хареса за жабката,но там няма нищо. Относно чистачката ще пробвам да видя какво ще направя, защото не съм от сръчните,а относно силиконовия спрей от къде се купува и колко струва?

по бензиностанциите ги продават, на шел силиконовия спрей най-добра работа ми свърши, така че в някой Шел провери ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Благодаря

Мнение от vipalex » 02 Юли 2009, 9:35

Благодаря на всички, които ми отговорихте толкова бързо.

Назад към E46