Надува маркучите на охладителната ситема?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
- BMWis
- Потребител
-
- Кара: BMW 328 sport
- Мечтае да кара: Gpower
пробвах с друга капачка и пак надува повече от колкото трябва да е. Работата утива на отваряне. След като разбера от какво е ще ви споделя. Благодаря на всички които споделиха мнение
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Ако тва надуване е от гарнитурата или от главата дали ще е само като загрее колата?А меши ли ти масло и антифриз?Като си решил сваляи главата,но ако нямаш тези симптоми просто няма смисъл. 

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Re: Надува маркучите на охладителната ситема?
BMWis написа:пробвах с друга капачка и пак надува повече от колкото трябва да е. Работата утива на отваряне. След като разбера от какво е ще ви споделя. Благодаря на всички които споделиха мнение
Така и не каза на студен мотор като изгасиш изкарва ли въздух.

- BMWis
- Потребител
-
как на студен мотор? Искаш да кажеш без да я чакам да загрее в нормалната си температура ли? да и тогава надува. другото което е че мато я настапвам повечко да варви мирише уйасно на изгорели газове. несмесва вода с масло? само че гори доста масло и нз дали е възможно от това да не варви толкова колкото трябва? ако е гарнитура или глава?мн мудна ми се струва нз дали заради този проблем
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
Това едно на ръка...като е студена примерно сутрин преди за тръгнеш на работа ...като отвориш капачката и исфъсти въздух може и найстина да се за гарнитура....ама най-добре един тест за изгорелите газове направи.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
със ел. перка ли си или със виско, ако си с виско го провери че аз така заради едно виско смених гарнитура и два маркуча. Когато виското се прецака не охлажда добре, но всепак охлажда малко, а стрелката за температурата на БМВ стои права от 80 и няколко до 106-7-8 градуса, ако ти стоиш постоянно на 100 и нещо градуса нормално е да ти надува маркучите, така че първо - проверка на виско, после тест за газове и то ще си проличи от къде е проблема
- BMWis
- Потребител
-
добре ще замеря газовете а стрелката на температурата ми седи в средата и немарда като е загряла дори като се включва перката стрелката пак немарда мисля че съм с виско
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- BMWis
- Потребител
-
и аз така мисля. Само нз каде да замеря газовете?
- mimo101
- Потребител
-
- Кара: 525tds
pri men gi naduva6e sa6to no be6e v ramkite na normalnoto kato e studen motora otvarq6 kapa4kata i nqma ni6to kato zagre po4va6e da mi izxvarlq vodata i nakraq se okaza 4e ne otvarq termostata normalno i nemoje6e da otvori golemiq krag i ot tam idva6e celiq tozi problem
по темата
Пич виш сега начи най вероятно си духнал гарнитурата по добре варви докато е време това губене на вода е точно това ако гарнитурата е духнала само на място кадето варви водното охлаждане така става по принцип и го вкарва в цилиндара и заминава по направление с изгорелите газове за това я оправи докато можеш защото по нататака вече ще я духне и на място кадето ти варви и маслото и ще го омеша двете не е от главата защото нали казваш че не е прегрявана нали так че грнитура от мен тва УСПЕХ
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: някво 325
КОЛЕГА ВЗЕМИ СИ ПРЕСАТКА СТАВА ПО 7ЛВ СА АЗ СИ ВЗЕХ И СЕ ЗАПУ6ИТонката написа:Извинявам се на автора, но бих искал да задам няколко въпроса.
Заради неизправна капачка казанчето ми се пръсна.Смених го заедно с капачката, но сега отдолу при 0-пръстените сълзи охладителна течност, което май е детска болест. Маркучите не са твърди, а пък като отвъртя капачката на изгасен двигател ПОНЯКОГА излиза въздух. Та въпросите ми са:
1.Дали мога да спра теча без смяна на радиатор?!
2.Защо понякога изкарва въздух на изгасен двигател!?
Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Smoocki написа:Ако надува и не губи и не хвърля водата може да са ти и дърти маркучите ...попринцип м42 е по як мотор от м52 и там тия с меките тикви
+1
- mitarov
- Потребител
-
- Кара: Bmw 320i
- Мечтае да кара: BMW 740i BMW 850i
- Детайли за колата: Оригинален вид с малко подобрения М
mimo101 написа:pri men gi naduva6e sa6to no be6e v ramkite na normalnoto kato e studen motora otvarq6 kapa4kata i nqma ni6to kato zagre po4va6e da mi izxvarlq vodata i nakraq se okaza 4e ne otvarq termostata normalno i nemoje6e da otvori golemiq krag i ot tam idva6e celiq tozi problem
Колега аз имам следния проблем маркучите пред радиатора и двата са надути не ми е изхвърляла водата но температурата на таблото ми седи нормално възможно ли да е от термостата !
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3