М40Б18 към М20б25
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
М40Б18 към М20б25
Колеги ще минавам от М40Б18 към М20Б25,приемам препоръки,съвети и всякакви мнения които ще са ми в помощ.Знам че скоростната кутия ще ми стане,но незнам дифа дали няма да ми дойде малък,иначе лапите на мотора са май еднакви,а относно генерацията незнам дали няма да трябва да се сменя(испускателите със сигурност) Иначе и двата двигатела са от троен стоп.Помагайте 

Ако имаш прекрасна жена, ослепителна любовница, страхотна кола, нямаш проблеми с властите и данъчните; ако когато ходиш по улицата, винаги грее слънце и минувачите ти се усмихват - кажи НЕ на наркотиците!

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- Mecho Puh
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
- Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
- Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт
re
Kakто казва един известен съфорумец " Успех колега ",
,ако я имаш 25цата под ръка(т.е. цялата кола),взимаи всичко което е пряко свързано с двигателя - радиатор,разширителен съд,лапи,генерация,скорости,диф,инсталация + предното окачване(целия макферсон) и ако си без хидравлика,и хидравличната реика с помпата,че шестака тегне 

Явор написа:ни кутията става,ни дифа
колега нали на м40 кутията е като на М20б20 а знам че от м20б20 става на м20б25

Ако имаш прекрасна жена, ослепителна любовница, страхотна кола, нямаш проблеми с властите и данъчните; ако когато ходиш по улицата, винаги грее слънце и минувачите ти се усмихват - кажи НЕ на наркотиците!

Re: re
Mecho Puh написа:Kakто казва един известен съфорумец " Успех колега ",,ако я имаш 25цата под ръка(т.е. цялата кола),взимаи всичко което е пряко свързано с двигателя - радиатор,разширителен съд,лапи,генерация,скорости,диф,инсталация + предното окачване(целия макферсон) и ако си без хидравлика,и хидравличната реика с помпата,че шестака тегне
Имам колега само двигателя,инсталация и комп.Ще трябва ли да търся и друго което е наложитрелно?Моята кола е без хидравлика,това дали ще е проблем?

Минах по този път преди половин година. И аз мислех, че само двг и айде, ама не....
Скоростите НЕ са същите, радиатора мислехме да го оставим, но не се получи, перката опираше в него. Генерацията се меня от край до край! Маховика и стартера ги запазих, ама те моите си бяха от М20 още отпреди това.
И накрая взимаш един кодер щекер да ти показва вярно оборотомера (имай търпение докато Явор ги намери в кой джоб ги е оставил
)
диференциала при мен си остана, ама се смени половината кардан
по хидравликата също се смени най-малко казанчето (не знам за подробности), но ти щом нямаш едва ли ще е проблем.
п.п. за колегата bigmurzi имам едни много добри скорости, които бях сменил, няколко месеца преди да махна М40-ката с нови семеринги и чудесна 2-ра
))
Скоростите НЕ са същите, радиатора мислехме да го оставим, но не се получи, перката опираше в него. Генерацията се меня от край до край! Маховика и стартера ги запазих, ама те моите си бяха от М20 още отпреди това.
И накрая взимаш един кодер щекер да ти показва вярно оборотомера (имай търпение докато Явор ги намери в кой джоб ги е оставил

диференциала при мен си остана, ама се смени половината кардан
по хидравликата също се смени най-малко казанчето (не знам за подробности), но ти щом нямаш едва ли ще е проблем.
п.п. за колегата bigmurzi имам едни много добри скорости, които бях сменил, няколко месеца преди да махна М40-ката с нови семеринги и чудесна 2-ра

- ///Явор
- Летящия холандец
-
и аз имам скорости нов внос
..а на колегата с темата мога да му предложа целия кит за читава трансплантация 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
bigmurzi написа::mhihi: какво ще рече чудесна 2ра?
Ами причината, поради която смених скорости беше именно 2-ра предавка: зимата трудно влиза...пък и лятото едва едва. Общо взето това е най-проблемната предавка на всички коли, които съм карал. Та мисълта ми беше, че 2-рата предавка влиза леко-меко-плавно

- JelioNikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `90 e30 sedan
много се извинявам че ползвам темата на колегата но пречи ли ако сложа на тънкия макферсон спортни пружини с м20б23 какво може да се очаква
Колеги скорости от м20б20 ще станат ли на м20б25
Маховика от м20б20 по-лек ли е от на Б25-та,че ми се намира тук един 8,5кг

М20Б20 И М20Б23, които излизат пьрвите са сьс старата лампова електроника и маховика им е по лек.М20Б20 троиния стоп е с по тежкия маховик,различен аксален лагер и т.н.cekata написа:Колеги скорости от м20б20 ще станат ли на м20б25![]()
assen_g написа:М20Б20 И М20Б23, които излизат пьрвите са сьс старата лампова електроника и маховика им е по лек.М20Б20 троиния стоп е с по тежкия маховик,различен аксален лагер и т.н.cekata написа:Колеги скорости от м20б20 ще станат ли на м20б25![]()
а относно скоростите какво ще кажеш колега,ще станат ли то м20б20 на м20б25

- ///Явор
- Летящия холандец
-
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3