Какво мислите за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колега, има цял форум за е46 и толкова много информация, че просто кажи какво очакваш да ти напишат хората. И смяташ ли, че чисто психологически не сме пристрастни. Никой няма да каже, че е ебати боклука тая кола, що всеки, който посещава този форум или почти е собственик на този автомобил.
Единственото, което мога да ти кажа е, че ако си решил да си купуваш избирай наистина такава, на която километрите са и по-малко, доколкото можеш да се ориентираш. Колкото по-малко километри, толкова по-малко главоболия. Това си е кола и като и е взето здравето няма как да не се чупи. До голяма степен си е късмет. Някой е46 са чупливи, та чупливи, други нямат грижа с нищо. На квото попаднеш!!! Затова избирай внимателно и не се хвърляй на евтинийката, за да не съжаляваш после. Дай 1000-2000 отгоре, отколкото 4-5000 после за ремонти!!!!
Единственото, което мога да ти кажа е, че ако си решил да си купуваш избирай наистина такава, на която километрите са и по-малко, доколкото можеш да се ориентираш. Колкото по-малко километри, толкова по-малко главоболия. Това си е кола и като и е взето здравето няма как да не се чупи. До голяма степен си е късмет. Някой е46 са чупливи, та чупливи, други нямат грижа с нищо. На квото попаднеш!!! Затова избирай внимателно и не се хвърляй на евтинийката, за да не съжаляваш после. Дай 1000-2000 отгоре, отколкото 4-5000 после за ремонти!!!!
Сжелявам за обаркването но идеята ми беше хора които са с бмв да си кажат мнението за това БМВ 320 М3 Пакет+Кожа дали си заслужава
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Волана е много захабен и май на колицата й е скъсван гъза от каране, пък и такава кола е точно за това. Няма хубави снимки на салона ... самия модел на седалките е готин, но трябва да се видят дали не са захабени и те, особено отзад и шофьорската. Като гледам ... ангелски очи, фейслифт стопове, Мтех броня ... явно предишния собственик е бил фен, но това не е гаранция дали колата е поддържана съвестно. С тези 18'' трябва да се погледне окачването дали не е за ремонт. Просто трябва да се отиде и да се види на място. От една снимка нищо не може да се каже. Не знам дали съм прав, но ми се струват множко тези парички, които и искат. Все пак поевтиняха малко е46ците.
- panafon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кара Е46
Дай 1000-2000 отгоре, отколкото 4-5000 после за ремонти
колегата е много прав моя случай беше същия,взех я с 2500лв. по ефтино но дадох за ремонти 5000лв.
колегата е много прав моя случай беше същия,взех я с 2500лв. по ефтино но дадох за ремонти 5000лв.

- bad_bad_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е70-3.0D
- Мечтае да кара: BMW X6M
за +2000лв би трябвало да си купиш уникална Е46 преди фейса и съмнителна такава след фейса 

ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Мощност
170 к.с.
Като видя такива "изцепки" , обикновено колите не струват

Иначе лично за мен има стойка колата (джантите ако са оригинални са си едно 1000 кинта). Все пак поразгледай и други, не се хвърляй на първата срещната - и най-хубаво на място

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Wolfen написа:Волана е много захабен и май на колицата й е скъсван гъза от каране, пък и такава кола е точно за това. Няма хубави снимки на салона ... самия модел на седалките е готин, но трябва да се видят дали не са захабени и те, особено отзад и шофьорската. Като гледам ... ангелски очи, фейслифт стопове, Мтех броня ... явно предишния собственик е бил фен, но това не е гаранция дали колата е поддържана съвестно. С тези 18'' трябва да се погледне окачването дали не е за ремонт. Просто трябва да се отиде и да се види на място. От една снимка нищо не може да се каже. Не знам дали съм прав, но ми се струват множко тези парички, които и искат. Все пак поевтиняха малко е46ците.
колега парите са си добре за колицата,щото за 10 к сам ги гледал и са си е***и мамата,така че моето мнение да се гледат коли стария феис на цена около 13-14-дори 15 к иначе 10к+ около4-5к глеи кво става--ОТ ЛИЧЕН ОПИТ

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
slitter написа:Колега, има цял форум за е46 и толкова много информация, че просто кажи какво очакваш да ти напишат хората. И смяташ ли, че чисто психологически не сме пристрастни. Никой няма да каже, че е ебати боклука тая кола, що всеки, който посещава този форум или почти е собственик на този автомобил.
Това не е 100% вярно поради няколко причини:
Някое дребно гъзе може така да я е карал колата че на 100к да е мъртвец,аз си взех Е46 за ...6500 ЛЕВА!!! на 355к ,карана е много,но по всичко личи че е карана внимателно,всичко е правено в оторизирани сервизи,след като я взех направих пълен преглед и турбина,мотор,ходова част(сменена преди да я взема)ауспуси(сменени с катализатора даже) е в перфектно състояние,карам я вече 20к км и единствените неща които съм ремонтирал са стартер и алтернатор...маслото не го пипа,има стардантните грижи като лампа на аербега ту гасне ту светва,датчик накладки свети и това е..
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
За състоянието на колата само по тези снимки почти нищо не може да се каже...
Волана изглежда много захабен, а това, което се вижда от тапицерията на седалките е, че са много по-добре запазени, отколкото волана.
Това, че са сменяни/пребоядисвани лайсните в купето и скоростния лост - вероятно е така, но може просто да е бил фен собственикът.
В същото време, ако беше толкова голям фен, щеше да си смени волана с мултиволан, а радиото с нещо поне с дискове или мр3-ки...
Аз лично като видя снимка на кола и на огледалото виси... кръст или броеница, или синьо камъче... бягай на далеч..
Но това в Германия...
Едва ли е на 170-180к километра, с този двигател колите са вземани от първите им собственици, за да бъдат карани (същото се отнася и за дизелите)
Като цяло - цената е нормална, заради двигателя.
Ако е някоя бензинка 316/318 - цената е около 10 000 (+/- 1000лв)
Но зависи какво търси човек - аз лично си взех в началото на годината перфектно 316 на реални 140000км за 9000лв (от Германия директно от Ханс
).
Ако пък търсиш нещо с по-мощен двигател - изчакай малко докато отпадне акциза и тогава си вземи нещо за гонки...
Волана изглежда много захабен, а това, което се вижда от тапицерията на седалките е, че са много по-добре запазени, отколкото волана.
Това, че са сменяни/пребоядисвани лайсните в купето и скоростния лост - вероятно е така, но може просто да е бил фен собственикът.
В същото време, ако беше толкова голям фен, щеше да си смени волана с мултиволан, а радиото с нещо поне с дискове или мр3-ки...
Аз лично като видя снимка на кола и на огледалото виси... кръст или броеница, или синьо камъче... бягай на далеч..

Едва ли е на 170-180к километра, с този двигател колите са вземани от първите им собственици, за да бъдат карани (същото се отнася и за дизелите)
Но зависи какво търси човек - аз лично си взех в началото на годината перфектно 316 на реални 140000км за 9000лв (от Германия директно от Ханс

Ако пък търсиш нещо с по-мощен двигател - изчакай малко докато отпадне акциза и тогава си вземи нещо за гонки...
Последна промяна zmeyan на 29 Юни 2009, 14:35, променена общо 1 път
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
Аз лично не бих я взел тази кола.
Първо няма сервизна книжка и километрите и само оня горе знае колко са. Второ много съмнително според мен е сменено всичко отпред. Според мен и имало удар отпред. Второ кой кара кола с кожен салон Recaro и най - обикновения възможен волан? Според мен и салона е сменян допълнително.
Колега, не се подлъгвай, гоеми далавери в този свят няма
До сега някой е щял да я лапне отдавна ако беше толкова на сметка.
Отделно обявата е написана некадърно - софтОер, борд компУтар, pleAr, састоУние, консОмативи, а и като гледам човека е дал цели 3 телефона за връзка, че и възможен бартер за МОТОР! Явно наистина иска да се отърве.
Първо няма сервизна книжка и километрите и само оня горе знае колко са. Второ много съмнително според мен е сменено всичко отпред. Според мен и имало удар отпред. Второ кой кара кола с кожен салон Recaro и най - обикновения възможен волан? Според мен и салона е сменян допълнително.
Колега, не се подлъгвай, гоеми далавери в този свят няма

Отделно обявата е написана некадърно - софтОер, борд компУтар, pleAr, састоУние, консОмативи, а и като гледам човека е дал цели 3 телефона за връзка, че и възможен бартер за МОТОР! Явно наистина иска да се отърве.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Енцо написа:Аз лично не бих я взел тази кола.
Колега, не се подлъгвай, гоеми далавери в този свят нямаДо сега някой е щял да я лапне отдавна ако беше толкова на сметка.
Е ама нищо не уцели .... как разбра за удар - фейса не е сменян

Волана не е най-обикновения на седаните се слага и един друг с 4ри лъча от Е46. Ако беше някой от новите щеше да е по-съмнително.
За другите неща съм съгласен.
А рекарато - знаеш ли колко Е46 съм видал (купе,седан всякакви) с точно този волан (той се води спортен

А за софтОера - ако ще се пипа предпочитам аз да закарам колата да го направят. Кола с чип не бих купил при никакви обстоятелства

А цената - според мен си е доста добра оферта , а джантите ако са оригинални направо си е далавера

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

zmeyan написа:За състоянието на колата само по тези снимки почти нищо не може да се каже...
Аз лично като видя снимка на кола и на огледалото виси... кръст или броеница, или синьо камъче... бягай на далеч..Но това в Германия...
Но зависи какво търси човек - аз лично си взех в началото на годината перфектно 316 на реални 140000км за 9000лв (от Германия директно от Ханс).
Колега искам да те питам кога ще пада това мито защото има роднина в USA и си мисля ако падне от там митото да си докарам нещо готино
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Мито и акциз са различни неща
Мито има и няма да пада за коли, които се внасят в ЕС (ние сме част от него) Мито в ЕС няма! Т.е. за внос на кола в БГ от Германия/Италия.. мито не се плаща.
Акциз за коли с по-мощни двигатели - има в БГ, но от нова година, ако не се лъжа, няма да има
)) Приеха го наскоро в НС и доколкото помня от 2010г отпада 

Мито има и няма да пада за коли, които се внасят в ЕС (ние сме част от него) Мито в ЕС няма! Т.е. за внос на кола в БГ от Германия/Италия.. мито не се плаща.
Акциз за коли с по-мощни двигатели - има в БГ, но от нова година, ако не се лъжа, няма да има

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2