Лампа за накладки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 61 530 XD
Детайли за колата: BMW E 61
530 XD

Лампа за накладки

Мнение от batVanko » 25 Юни 2009, 10:52

Светна ми лампата за накладките а те не са износени след това като изгасих колата и я запалих угасна след 20 км.пак светна въпросът е може ли да е зацапан нещо някои датчик и да дава на късо тоест ако ги разглобя и почиста ще се оправили колата е 316 95 г.отпред са дискови а от зад барабани някой да знае дали проблема може да е в задните или само предните имат тези датчици
Благодаря предварително за отговорите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 25 Юни 2009, 10:58

А ти откъде знаеш, че не са износени?
По принцип като светне лампичката можеш да караш още доста ( при нормално каране макс 1000 км.)

Потребител
Аватар
530 XD

Мнение от batVanko » 25 Юни 2009, 11:01

вижда се ,че има достаферодо на предните а задните ги отварях преди шест месеца и бяха като нови не може да се изрият за 2000 км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 25 Юни 2009, 11:18

Някое кабелче прекъсва!Пак добре че не е някой датчик на ABS-a :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 25 Юни 2009, 12:23

дат4ика е само един намира се в предното колело но непоня кое

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

:)

Мнение от jbankov » 25 Юни 2009, 13:04

Предно ляво и задно дясно-там се намират датчиците.

"batVanko Пуснато на: 25 Юни 2009, 11:01 Заглавие:
вижда се ,че има доста феродо на предните а задните ги отварях преди шест месеца и бяха като нови не може да се изрият за 2000 км. "

Относно задните накладки- на теория не е възможно ,но на практика какво се случва.Сваляй джантите и погледни да не стане мау.
Поздрави!
Изображение

Потребител
Аватар
530 XD

Мнение от batVanko » 25 Юни 2009, 13:49

OK благодаря на всички отзова ли се тази вечер ще отворя първо предното после задно и ще видя за какво става въпрос
но щом ту светва ту гасне явно някъде омъсява първо ще пробвам с почистване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BrkN » 25 Юни 2009, 16:45

и аз го имах тоя проблем ту светваше ту огасваше докато накрая светна и повече не угасна :mhihi: смених ги но то продължи да си свети май трябва да ходя някаде да ми изчистят компютара сега нз

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

накладки

Мнение от ///Mechov » 25 Юни 2009, 18:53

BrkN написа:и аз го имах тоя проблем ту светваше ту огасваше докато накрая светна и повече не угасна :mhihi: смених ги но то продължи да си свети май трябва да ходя някаде да ми изчистят компютара сега нз

Колега датчика за накладките не е свързан с компа пробвай като откачиш клемите на акумолатора и разкачиш датчика и го закачиш обратно и след това закачиш акумолатора и би трябвало да се оправи ;)

Потребител
Аватар
530 XD

Мнение от batVanko » 25 Юни 2009, 21:53

Така вече е проверено има само един дотчик намира се в предно ляво колело лошото е ,че за проба понеже не ми хареса на вид го свалих отрязах кабела му и след това го вързах на късо тоест възстанових все едно веригата е да ама не. Пак си свети не ми се вярва този простия на вид кабел да има някакво особено съпротивление тоест на късо да не мога да го излъжа по скоро ме съмнява че някъде кой знае къде е пробил кабел или не прави контакт в буксата знам ли
утре ще проверя колко му е цената и ще мисля но според мен не е от него щом като го вързах на късо и не угасна тъпата крушка а не виждам логика да има връзка с откачване клеми на акумолатор какво ще помогне на пракъсната верига.

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от BaHka » 25 Юни 2009, 21:58

Нищо чудно и буксата на датчика за износване да не контактува добре или да е окислена. Провери и това.
Последно като ми светна на таблото за накладките, кабела на преден ляв датчик се беше скъсал. Оправих го, но лампата продалжи да си свети. Изгасна след 4-5 паления на колата.

младши ентусиаст
Аватар

накладки

Мнение от ///Mechov » 25 Юни 2009, 22:06

batVanko написа:Така вече е проверено има само един дотчик намира се в предно ляво колело лошото е ,че за проба понеже не ми хареса на вид го свалих отрязах кабела му и след това го вързах на късо тоест възстанових все едно веригата е да ама не. Пак си свети не ми се вярва този простия на вид кабел да има някакво особено съпротивление тоест на късо да не мога да го излъжа по скоро ме съмнява че някъде кой знае къде е пробил кабел или не прави контакт в буксата знам ли
утре ще проверя колко му е цената и ще мисля но според мен не е от него щом като го вързах на късо и не угасна тъпата крушка а не виждам логика да има връзка с откачване клеми на акумолатор какво ще помогне на пракъсната верига.

Колега като си го вързал на късо си затворил веригата т.е. все едно е сработил датчика - износено феродо няма да угасне

Потребител
Аватар
530 XD

Мнение от batVanko » 25 Юни 2009, 22:23

Добре де нали като е свален от буксата пак свети и като го вързах пак затова се забърках и не знам отваря ли или затваря веригата

младши ентусиаст
Аватар

накладки

Мнение от ///Mechov » 25 Юни 2009, 22:57

batVanko написа:Добре де нали като е свален от буксата пак свети и като го вързах пак затова се забърках и не знам отваря ли или затваря веригата

Той е на принципа на нормалноотворения контакт или нормалнозатворения непомня точно като се износи провежда сигнала и светва. Аз като сменявах накладките на моята кола съответно и датчика продължи да свети сигнала за накладките и попитах тук във форума и ми казаха да разкача клемата на акумолатора минусовата мисля че беше и да изчакам 15 мин. и дая закача обратно и се оправи :roll:
Последна промяна ///Mechov на 25 Юни 2009, 23:32, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

накладки

Мнение от ///Mechov » 25 Юни 2009, 23:08

Колега погледни и в търсачката мисля че имаше писано по въпроса :(

Следваща

Назад към E36