Суркане на гумата , тампони носач

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Суркане на гумата , тампони носач

Мнение от bmwmaniq » 25 Юни 2009, 13:58

Та имам проблем на който не получих много отговори както тука така и по сервизите ... когато давам назад с пален ляв или десен гумите упират в подкалниците ... Въпроса ми е какво ще стане ако са ми сложели тампоните на носачите обратно и ако някой може нека да пусне една снимка как седят оргинално ...... когато хвана гумата както колата е на земята се усеща един голям луфт и този луфт идва от тампоните на носача ..... не мисля че трябва да е така ... тампоните са нови на феби
Последна промяна bmwmaniq на 26 Юни 2009, 17:41, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 25 Юни 2009, 14:48

Колега извинявай но първо си оправи заглавието, то трябва да подсказва какъв е проблема които имаш. И порови малко в търсачката мисля че има доста изписано...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 25 Юни 2009, 16:59

Знам че го има в търсачката със сигурност но просто не мога да го намеря ... 3 часа рових без успех а сам гледал такава тема и със снимки даже и за това реших да попитам с нова тема а колкото до заглавието точно това каквото е то ме интересува а имено какво ще стане ????
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 25 Юни 2009, 17:24

Незнам точно за кои тампони говориш, но ако за тези които аз си мисля са тези които в края на носача. Точно там където се захваща към купето този тампон се продава в две разновидности метал гума. На самия тампон си има стрелка и тази стрелка трябва да сочи една точица на самия корпус в който се набива. Ако са тези тампони за които си мисля аз и трябва да ги сменяш. Съветвам те да си вземеш от плътните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 25 Юни 2009, 18:06

Възможно ли е тампон да изпусне толкова?! Едва ли проблемът е в това. Когато купи колата така ли стържеше? Кога започна стърженето? Удари? Амортисьори, пружини, кофти гуми... Същото стана с фиата ми, когато ме удариха... и махнах подкалника ;)
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 25 Юни 2009, 20:39

Ами взех го преди почти вече 2 години и веднага разкарах оргиналните джанти и сложих от 5-ца и излизат малко по навънка и единствено упираха задните в калниците ако се качат 3-ма човека одзад... С 3 гаджета по 40 кила не упира :))) не съм е удрял нито пък да съм е изтрещял в някой дупа или поне нямам спомен... само да допалня опираше ми само предна дясна и там тампона се беше скъсъл и нали смених ги и двата и сега сурка от двете страни ... става въпрос за най задния тампон... Амортисорите са ми изтървали и двата и това съм го вписал като вариант но не мога да си обесня този луфт ... опитах да направя и клипче но не се вижда как играй гумата ...във вторник ще е разглобявам после ще пиша какво е станало но наистина ми трябват мнения ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 25 Юни 2009, 20:43

Ти знаеш ли джантите от 5ца с кво ЕТ са... С какъв акъл си ги сложил на 3ка
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 25 Юни 2009, 20:53

Jim Beam написа:Ти знаеш ли джантите от 5ца с кво ЕТ са... С какъв акъл си ги сложил на 3ка

Колега ... мога да ти кажа че съм супер доволен от тези джанти .... слагах какви ли не но накрая си останах с мойте си ... просто спи града и бавареца с него ... почти 2 години я карам с тях и то нямам пропуснат ден и с нея си работя и всичко правя с нея ... нище не се чупи макар да очаквах че ще сменям шарнири на поразия но уви ... няма грешка няма чук няма нищо .... този проблем ми е най сериозния от това време на сам и ще полудея направо ако не разбера каква е глупавата причина ...
Може и нещо друго да има да са ме излъгали че са на 5-ца и аз вас да лъжа ... незнам но пак от 3-ка ги свалих
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 25 Юни 2009, 20:58

Ако джантите са ти проблема, има варианти да поведигнеш колата, ама едва ли си заслужава...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 25 Юни 2009, 21:04

ето и снимка на джантите [/img]Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 25 Юни 2009, 21:08

сега като каза за повдигане възможно ли е да са омекнали пружините и предницата да е слязла надолу :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от archie » 25 Юни 2009, 21:19

bmwmaniq написа:
Jim Beam написа:Ти знаеш ли джантите от 5ца с кво ЕТ са... С какъв акъл си ги сложил на 3ка

Колега ... мога да ти кажа че съм супер доволен от тези джанти .... слагах какви ли не но накрая си останах с мойте си ... просто спи града и бавареца с него ... почти 2 години я карам с тях и то нямам пропуснат ден и с нея си работя и всичко правя с нея ... нище не се чупи макар да очаквах че ще сменям шарнири на поразия но уви ... няма грешка няма чук няма нищо .... този проблем ми е най сериозния от това време на сам и ще полудея направо ако не разбера каква е глупавата причина ...
Може и нещо друго да има да са ме излъгали че са на 5-ца и аз вас да лъжа ... незнам но пак от 3-ка ги свалих

Колега ако си с джанти от 5-ца това узначава че са с по малко ет и джантите са изнесени по навън следователно разтоянието от вътрешната страна на гумата става по голямо и не би трябвало да опира , дай повече информация с какво ет и колко са широки джантите и с какви гуми караш. Ако искаш този луфт за който говориш да изчезне си вземи плътни тампони най добре гледай да са от полиуретан защото оригиналните м-кови се късат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 25 Юни 2009, 21:20

bmwmaniq написа:сега като каза за повдигане възможно ли е да са омекнали пружините и предницата да е слязла надолу :kuku:

при условие че и амортисиорите са свършели е напълно възможно да се получава това ,още повече и с тез джанти,а за тампона за които говориш ако сам разбрал правилно позволява луфт само назат и напред дори и нов, разбира се съвсем малко.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 25 Юни 2009, 21:28

205/60/15 са гумите Мишилин ... а тампона съм 4увал че като хванеш носача не трябва да можеш да го мърдаш а аз си го мърдам на където си поискам без много усилие ... а това където ходи напред назад ги имаше на оше няколко бмв-та които пробвах за като моя луфт но се оказа че при мен е доста повече от колкото на тези които проверих ... единствено на ИС не успях да намеря никъкъв луфт
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от archie » 25 Юни 2009, 21:39

bmwmaniq написа:205/60/15 са гумите Мишилин ... а тампона съм 4увал че като хванеш носача не трябва да можеш да го мърдаш а аз си го мърдам на където си поискам без много усилие ... а това където ходи напред назад ги имаше на оше няколко бмв-та които пробвах за като моя луфт но се оказа че при мен е доста повече от колкото на тези които проверих ... единствено на ИС не успях да намеря никъкъв луфт

Ако толкова те притеснява този луфт си вземи плътни тампони и ще се оправи, възможно е и да изчезне това опиране.
Подкалниците добре ли са захванати ?

Следваща

Назад към E36