Проблем с фаровете-запотяване. Моля за съвет.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и се радва на живота...
Мечтае да кара: по немските аутобани....

Проблем с фаровете-запотяване. Моля за съвет.

Мнение от D_reamcatche_R » 23 Юни 2009, 19:24

Колеги взех си фарове BOSCH с лупата. Сложих си и ринговете но още с първия дъжд единия фар се запоти. На Това отгоре и единия ринг спря да свети. Отварям малката капачака на фара където съм сврял трафа на ринговете и какво да видя - буксите плувнали във вода !!! Фаровете верно не са чисто нови от магазина но изглеждаха сякаш са купени преди 2 месеца. Не виждам откъде влиза такава вода. Предното стъкло е здраво. Отгоре е капака на двигателя. А вода има чак в задната част на фара ?!? И то не лека влага а направо милиметри вода? Смаях се. Дори колата не беше в движение докато е валяло. Някой да е имал подобен проблем или идея откъде това чудо ?!?
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 23 Юни 2009, 19:32

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 5&start=45
Пиятно четене,темата си заслужава! ;) :arrow:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D_reamcatche_R » 23 Юни 2009, 19:47

Nukem написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=24272&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E2%EB%E0%E3%E0+%F4%E0%F0%EE%E2%E5&start=45
Пиятно четене,темата си заслужава! ;) :arrow:

Колега благодаря за линка /наистина много ме дразни по принцип търсачката, без да ме псувате/, но в случая проблема не е само запотяването. В задната част на фара има вода. Не влага а вода. Буксата на единия ринг е плувнала и като включа фаровете чак пръщи. Май съм се наиграл яко с тези фарове :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 23 Юни 2009, 20:52

Не си бе, как може да се наиграеш с фарове :mhihi: Ако си пазиш старите сега ти е момента да си ги върнеш временно, да ги разглобиш тия, да пратиш рефлектори/лупи в Стралджа да ги направят като нови, да полираш стъклата, да смениш всички уплътнения включително тези на капачките отзад и да им набодеш един ксенон на 4300К после пак заповядай ако смяташ че си се наиграл :idea: Ще си навътре със 60-70лв ама ще си заслужава повярвай ми

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 23 Юни 2009, 21:01

стан написа:Не си бе, как може да се наиграеш с фарове :mhihi: Ако си пазиш старите сега ти е момента да си ги върнеш временно, да ги разглобиш тия, да пратиш рефлектори/лупи в Стралджа да ги направят като нови, да полираш стъклата, да смениш всички уплътнения включително тези на капачките отзад и да им набодеш един ксенон на 4300К после пак заповядай ако смяташ че си се наиграл :idea: Ще си навътре със 60-70лв ама ще си заслужава повярвай ми

:OT: Аз ще помоля за инфо относно маркирания текст! Каква е магията в Стралджа? От търсенето ми в нета, разбрах, че стъклото все още не могат да го полират, връщат блясъка само на пластмасовите. :idea:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 23 Юни 2009, 21:07

Мани го стъклото, то е елементарно с полирпасти и сам можеш да си го оправиш, да не говорим че сигурно може да го пратиш на Десо в Габрово и да стане като ново :) В Стралджа реставрират рефлекторите което е от голямо значение дори за фара с лупа (вътрешния рефлектор де) а лупите не се драскат по принцип, едно хубаво внимателно почистване докато фара е разглобен и всичко е перфектно

А колегата D_reamcatche_R не подценявай другата тема, много неща ще научиш от там

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 23 Юни 2009, 21:13

Благодарско :!:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D_reamcatche_R » 23 Юни 2009, 22:13

стан написа:...А колегата D_reamcatche_R не подценявай другата тема, много неща ще научиш от там

Благодаря колега. Прочетох я внимателно и имам вече няколко идеи какво може да се направи. Още утре ще пробвам някои след работа. :bchug:

Назад към E36