КАТАЛИЗАТОР ЗА СМЯНА
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- metodi80
- старши ентусиаст
-
liloff написа:metodi80, не е по-малък кат-а на 316 Compact, поне изглеждат еднакво тези, които съм виждал. Разликата е във задното гърне м/у 316i и 318ti.
Освен това на gele76, мисля му е 1.9 мотора, нищо че се води 316. Тя е с напълно идентична генерация като 318ti.
gele76, в Ем-Комплект 33 гледах че продават метални катализатори, вероятно имат керамични. 200ина лв. По-добре сложи такъв. Металния принципно пропуска по-лесно газовете от керамичния. Ти преценяш кой от двата типа.
Ами liloff възможно е и да си прав , не твърдя , че не е така , но като съм сравнявал моя (на 318i) и на 320 примерно , на 320-ката ми се видя по голям (не ми се видя ами си беше по голям) , но както и да е ... може да има различни модификации ....
А кажи ми ако обичаш къде ги има тия катализатори по 200 лв ?? В смисъл как така катализато за 200 лв в Ем-Комплект 33 ??!!! Това катализатор като катализатор ли си е или е пак някакъв заместител ?
Ами аз съм с такъв, но не от Ем-Комплект.
Моя е Magnaflow катализатор, чисто нов.
По-малки са от оригиналния по ред причини, но си вършат същата работа.
Цената е ориентировъчна, виж им сайта.
Металните имат същата функция, но са по-малко ефективни, относно екологичната им функция, иначе определено изгарят всичкото остатъчно гориво в генерацията.
Керамичните от друга страна имат платиново покритие, което е въпросния катализатор на химичните процеси. Как точно се формулират тези процеси не знам по памет, има Google, не ми се търси сега.
Просто начина на производство на катализатор е един и същ и количеството платина не е огромно. До колкото ми е известно няма как да не го покрият с платина, защото се пука питата вътре, ако тя липсва.
Дали спъва колата?! Спорна тема, според мен си върви така, както си вървеше и с резонатора, но не мирише на газове, по-тиха е нямам оплаквания 10ина х.км. вече.
Моя е Magnaflow катализатор, чисто нов.
По-малки са от оригиналния по ред причини, но си вършат същата работа.
Цената е ориентировъчна, виж им сайта.
Металните имат същата функция, но са по-малко ефективни, относно екологичната им функция, иначе определено изгарят всичкото остатъчно гориво в генерацията.
Керамичните от друга страна имат платиново покритие, което е въпросния катализатор на химичните процеси. Как точно се формулират тези процеси не знам по памет, има Google, не ми се търси сега.
Просто начина на производство на катализатор е един и същ и количеството платина не е огромно. До колкото ми е известно няма как да не го покрият с платина, защото се пука питата вътре, ако тя липсва.
Дали спъва колата?! Спорна тема, според мен си върви така, както си вървеше и с резонатора, но не мирише на газове, по-тиха е нямам оплаквания 10ина х.км. вече.
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3