1000 лв. годишен еко данък за дизел 92г. от 1 януари 2010г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 22 Юни 2009, 12:33

и 5оооо да е данъка за дизел на година ше е малко за лайната,. които сме принудени да дишаме.

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 22 Юни 2009, 13:12

Пешо написа:и 5оооо да е данъка за дизел на година ше е малко за лайната,. които сме принудени да дишаме.

true true... затова всеки от нас трябва да се грижи сам за собствените си "лайна" и това е начина да се подобрят нещата... Отделно държавата трябва да даде пример с масовия градски транспорт и спиране от движение на всички масларки и неизправни возила.Но между рязането на следизборната баница екологията бива потулена дълбоко след турските интереси и така....

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 22 Юни 2009, 18:37

Leon написа:
Демирев написа:
ferdy написа:Е как да не е плашещо? Ще вземат от мен 140 лв за тоя, дето духа. :shock: Няма никакъв план какво екологично ще направят с тях, тогава аз просто няма да ги платя. И ако всички откажем да плащаме, таксата просто ще се махне или ще се преосмисли.

Доста тъпо мислене. Няма да плащам защото не знам къде ще отидат.
И така как да се започне нещо европейски замислено?
И винтеки не плащаш и пътен данък, ама всички пищят няма пътища. Е откъде да съберат пари? От близката кайсия или круша да си наберат?
Докато нивото на събираемост е 45 % ще е такова положение навсякъде.
950 000 да откажат да платят, еми няма нищо екологично да направят - съвсем нормално.
Има си предварителни разчети.
А пък ако съвестните данъкоплатци на въпросния са малко гледайте как ще върнат бързо акциза двойно по-висок и пътен данък ще друснат по-голям.

Колега, ти май не живееш в България... Варна е изключение, защото е частен град, като Дупница. Вероятно работиш или родителите ти работят в организацията, собственик на града, затова така разсъждаваш. Като за частен град, Варна е адски зле. А в София се ритат толкова интереси, че по никой въпрос няма единодушие. И ако съдиш за състоянието на града по това, че са оправили няколко булеварда, явно си основния таргет-избирател на любимата ни партия-кърмилница ;) Иначе за Румъния си абсолютно прав. В Букурещ на практика няма стари коли. И тук е момента да те попитам дали имаш обяснение защо хората, които защитаваш (властта, събирателно) изгониха 3-4 големи производители на коли за последните 10 години? Фирми, които искаха да произвеждат автомобили, а не част за тях, в България. Може и да не си чул, но е така. А сега ще ни продават китайски-ловешки тенекии, сглобени от пияни монтажници, защото читавите избягаха в чужбина за тия 10 години...

Никой роднина нямам в общината няма и да имам. Баща ми почина преди 9 г. майка ми е 56 г. счетоводител. Не се вълнувам от партии.
Не е задължително да присъствам някъде там и пак да не мрънкам. Не защитавам никъде власта! Просто във вашите очи всеки непсуващ власта е неин защитиник. :mhihi: Много наивно мислене.

Има си комисии от ЕС които гледат постоянно как се разпределят парите и за в бъдеще ще им бъде все по-трудно да прибират за себе си. Всеки сам може да си избере да плаща или да не плаща щом желае да плаща наказателни лихви.
Само не знам как имате наглоста да нареждате наляво и надясно че нямало никъде хубави пътища като не си плащате?

От 1995 г. насам се сещам за 1 авто производител заминал си - Роувър, които сглобяваха във Варна праисторическия Маестро модел 71 г. - съвсем нормално с такъв 25 годишен модел да не им потръгне. Отделно че тогава бяха гладните години, но ако искаха можеха да се задържат. Трябваше да пуснат някой от новите си модели! Но като са тъпи и смятат че с един модел по грозен и по твърдо возещ от Жигула ще им провърви ще фалират много ясно. Колко са малоумни Роувър се видя тая година.

А политиците навсякъде са маймуни. Не знам как сте решили повечето че само в България е така и каквото да стане веднага ауу - това само тук става - еми не! Каквито проблеми има тук ги има навкякъде. Не се сещам къде са доволни. В една Германия не са доволни че тук ли? 2007-08 имаше два големи скандала за корупция на високо ниво, ама на нас тръгнаха да се карат, защото тук си изкарваме всички керливи ризи и ги правим два пъти по черни.

За всяко нещо тук се прави национална трагедия. Реве се от 300 000 турци, а в Германия като са 4.5 млн.?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Юни 2009, 19:04

Демирев написа:
Leon написа:
Демирев написа:
ferdy написа:Е как да не е плашещо? Ще вземат от мен 140 лв за тоя, дето духа. :shock: Няма никакъв план какво екологично ще направят с тях, тогава аз просто няма да ги платя. И ако всички откажем да плащаме, таксата просто ще се махне или ще се преосмисли.

Доста тъпо мислене. Няма да плащам защото не знам къде ще отидат.
И така как да се започне нещо европейски замислено?
И винтеки не плащаш и пътен данък, ама всички пищят няма пътища. Е откъде да съберат пари? От близката кайсия или круша да си наберат?
Докато нивото на събираемост е 45 % ще е такова положение навсякъде.
950 000 да откажат да платят, еми няма нищо екологично да направят - съвсем нормално.
Има си предварителни разчети.
А пък ако съвестните данъкоплатци на въпросния са малко гледайте как ще върнат бързо акциза двойно по-висок и пътен данък ще друснат по-голям.

Колега, ти май не живееш в България... Варна е изключение, защото е частен град, като Дупница. Вероятно работиш или родителите ти работят в организацията, собственик на града, затова така разсъждаваш. Като за частен град, Варна е адски зле. А в София се ритат толкова интереси, че по никой въпрос няма единодушие. И ако съдиш за състоянието на града по това, че са оправили няколко булеварда, явно си основния таргет-избирател на любимата ни партия-кърмилница ;) Иначе за Румъния си абсолютно прав. В Букурещ на практика няма стари коли. И тук е момента да те попитам дали имаш обяснение защо хората, които защитаваш (властта, събирателно) изгониха 3-4 големи производители на коли за последните 10 години? Фирми, които искаха да произвеждат автомобили, а не част за тях, в България. Може и да не си чул, но е така. А сега ще ни продават китайски-ловешки тенекии, сглобени от пияни монтажници, защото читавите избягаха в чужбина за тия 10 години...

Никой роднина нямам в общината няма и да имам. Баща ми почина преди 9 г. майка ми е 56 г. счетоводител. Не се вълнувам от партии.
Не е задължително да присъствам някъде там и пак да не мрънкам. Не защитавам никъде власта! Просто във вашите очи всеки непсуващ власта е неин защитиник. :mhihi: Много наивно мислене.

Има си комисии от ЕС които гледат постоянно как се разпределят парите и за в бъдеще ще им бъде все по-трудно да прибират за себе си. Всеки сам може да си избере да плаща или да не плаща щом желае да плаща наказателни лихви.
Само не знам как имате наглоста да нареждате наляво и надясно че нямало никъде хубави пътища като не си плащате?

От 1995 г. насам се сещам за 1 авто производител заминал си - Роувър, които сглобяваха във Варна праисторическия Маестро модел 71 г. - съвсем нормално с такъв 25 годишен модел да не им потръгне. Отделно че тогава бяха гладните години, но ако искаха можеха да се задържат. Трябваше да пуснат някой от новите си модели! Но като са тъпи и смятат че с един модел по грозен и по твърдо возещ от Жигула ще им провърви ще фалират много ясно. Колко са малоумни Роувър се видя тая година.

А политиците навсякъде са маймуни. Не знам как сте решили повечето че само в България е така и каквото да стане веднага ауу - това само тук става - еми не! Каквито проблеми има тук ги има навкякъде. Не се сещам къде са доволни. В една Германия не са доволни че тук ли? 2007-08 имаше два големи скандала за корупция на високо ниво, ама на нас тръгнаха да се карат, защото тук си изкарваме всички керливи ризи и ги правим два пъти по черни.

За всяко нещо тук се прави национална трагедия. Реве се от 300 000 турци, а в Германия като са 4.5 млн.?

Не знам , аз се отказвам да дискутирам повече - ти си имаш собствени убеждения , за някой хора те не са верни(за около 80% от хората във форума) за теб са си верни . Не псувам , всички от властта , не съм селянин дето вика само - всички са маскари . Но когато се прокара някакъв малоумен закон очевадно целящ да напълни на някой гушите , не мога да проява робска психика и да си кажа - щом трябва ОК .
Много си умен - нали точно защото проверяват парите от ЕС , ни ги спряха :idea: :idea: :idea: . И на 10000% мога да ти гарантирам , че много от парите не се усвояват , не защото не могат , а защото не могат да се откраднат :evil:
Айде - във Германия са 4,5 млн турци , ама има и 80-90 млн германци а ние сме останли в БГ има няма 6 млн. българи . И даже и не 300 000 ами 3 000 000 да имаше , стига да нямаше определни личности , катализатори на етническо напрежение , пак всичко можеше да си бъде ОК :idea:
Във всички държави има корупция , но някъде се прави нещо и за самата държава , но не и тук , най-малко от комунисти4еско-доган-царското правителство .
Писна ми да дъвча едно и също - спирам по темата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Юни 2009, 12:07

И на мен това ми е последния пост по тази тема. Колегата Демирев, извинявай, ако съм те засегнал, не ми беше това идеята. Явно не си виждал как се усвояват пари от евро-фондове. Ако не могат да се усвоят от "наши" фирми и да се открадне 80% (не преувеличавам) от тях, просто не се усвояват. Ако кандидатстваш без да си част от схема или ти вкарват съдружници или не взимаш нищо. Що се отнася до автопроизводителите, Ровър си заслужиха фалита, но в по-ново време идваха фирми като Хюндай, Форд, Опел (преди ГМ да изпаднат в тежката криза), дори Мерцедес, които харесаха място за завод и една испанска агенция беше почнала да им проучва окрупняване на парцелите, но като направиха 2-3 срещи с едни хора, си взеха багажа и направиха завода в Унгария. Обаче тези провалени намерения се потулиха. А те се провалиха само поради една причина - корупция! И то грандиозна;) А тия хора от срещата отчетоха грандиозен инвеститорски проект производството на части за ел.системи за рено и нисан. Така че бъди малко реалист. Аз си плащам винетките и данъците, но не виждам никакъв всмисъл, освен, че виждам едни хора, които са в едни схеми с пътища как всеки месец буквално са с нова кола за по 200 хил. евро и никакви данъчни не ги закачат ;)
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: IS

Мнение от alexi2828 » 08 Сеп 2009, 6:05

Америка, по принцип всеки щат си има различни данъци.В Чикаго плащаш $91 за лепенка на номер и зависимо в коя част живееш $12-75 за винетка за паркиране,няма данак няма нищо а там карат бая V8-ци и то стари и кво.С тези измислени еко такси си е чиста кражба от населението, нов вид данак това е :puke:
Добрите момчета отиват в рая, лошите където си поискат.
Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не зависи от нищо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 08 Сеп 2009, 8:57

Днес видях темата.... Лоша работа. Някой да се е замислил как ще плащат хората с дизел от модела в подписа ми по толкова пари? Нали все пак замразиха заплатите и пенсиите(те не, че пенсиите са ми проблема). Май ще се купува Пежо 607 :|

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 08 Сеп 2009, 9:37

Гледам че много се косите кво ще правят колегите със старите дизелаци дето трябва да плащат по 1000 лв. Много просто продават и купуват такава с по-нисък данък или пък спират да карат. Аз подкрепям такъв закон все пак сме във Европа не в Африка да бягаме боси по полята. Беден бил народа като е беден да не кара коли а да се вози на рейса както правят дори и в с доста цитираната тука америка които няма пари за кола се вози в автобус. А бе по сурови закони и трябват на нашта държата иначе няма се оправим скоро.

ПС. скоро гледах едно предаване някъв 18 годишен младеж от англия си купил няква 20 кола за 50 или 100 паунда( нема пари човека ) ама като идва време да я кара трябва да и прави застраховка и знаете ли колко беше - 3000 паунда и то щото кара гробница.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 08 Сеп 2009, 10:21

добре бе д..ба що изравяте теми дето са били актуални пред 1-2-3 месеца, кво толко станало, кат го направят данъка 5000лв, всеки да си му мисли
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Сеп 2009, 12:12

speeder88 написа:добре бе д..ба що изравяте теми дето са били актуални пред 1-2-3 месеца, кво толко станало, кат го направят данъка 5000лв, всеки да си му мисли

Всъщност и аз се замислих - какво стана с този данък - ще го въвеждат ли ?
А колегата с брилятната идея да си продадеш колата - ми кой ще ти я купи бе , като трябва той на свой ред да и плати 1000 лева ?
Наистина старите дизели са отрова , но те не са нищо в сравнение със Ифи,Европи,Чавдари,Икаруси и тем подобни комини за канцерогенни газове :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 08 Сеп 2009, 13:53

acho.rs написа:Всъщност и аз се замислих - какво стана с този данък - ще го въвеждат ли ?

е те умните глави като измислят ще го оповестят,

но просто не мисля че тази тема трябва да се продължава, тва което приказвахме беше слух, някой нещо дочул, доразбрал, общо взето общи приказзки, и от време на време се изнамира някой, който темата му се стор интересна прасни един коментар пък не се загледа че е темо то хиляда деветстотин и балканската война и хоп темата пак най отгоре и че чак в основния форум, но кво да се прави, айде със здраве, и да я забравяме тая тема
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар

Мнение от AdIoSsSs_AmIg0 » 08 Сеп 2009, 16:15

quickshare написа:Точно така трябва да е.Трябва да го има този данък.Неможе едно БМВ да има катализатори едно друго и отпреде да ми пуши жигулата която на 1 км хвърла толкова вредни емисии колкото аз до София.Даже Екотаксата ако ще е толкова пари даже е малко.....едно е да дадеш примерно 15000лв акциз,друго е да дадеш средно 500лв. екотакса.Аз се радвам че ще е така защотото старите коли като голф 1 или 2 примерно които са дизел ще намалеят драстично по пътя и въздуха малко или много ще се прочисти!!!

:mhihi:

Що точно голф 1 и голф 2 .По-скоро всички дизели.Въздиха ще е същия,защото докато има тарикати,ще има и балтци.Тарикатите няма да плащат и ще си карат без да им пука.Ти сега хубаво пишеш и се правиш на загрижен,ако недай си боже го въведът това ще ревеп,че ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paf40 » 08 Сеп 2009, 16:16

добре много интр тема а като в продава имаше хора който продаваха е36 м3 ки за по 12 000 /15 000 с ляв волан и всички ревяха че много и бил акциза на тази и на онази кола . сега се започва с големите мотори и газтаа + че в германия големите мотори са по евтини . друг е въпроса за гржданските колко ли пари ще стане до година за кола над 2.5 ?
Половината форум леко по леко ще мине на в8маци с газ :mhihi: в нашето сем има 2 е 34ки 2.5 тдс и 2.4 тд една е 32ка 735 м30 е 36ца м43 и е 30 м40 от 5 коли една е евро 1 другата евро2 ( с нормален данък ) и три отиват за части :mhihi: никои няма да плаща 1000 лв данъци и какво ще стане ще купят малко по нови коли който влизат в евро сертификатите и това ще е
а за данъците мога ли да попитам колко коли са с редовни документи тук ??колко коли са с техните мотори ????
и колко от вас плащат данъциии ????
и колко от тях са озаконени ??????
а за парите от нашите данъцииии как каде утиват нали да си купиш правителство не е добра инбвестиция ?????
вие как мислите ?????
сега ми е интр дали пак един прост светофар ще струва 80 000 лв(пътно строителна техника за толкова пари получават от държавата ) ?????
0889429419

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 08 Сеп 2009, 19:10

Не знам колко е нормално да бъде данъка, еко таксата и ГО в ЕС, но смятам, че хората,гражданите, мнозинството българи трябва сами да определят това за България, а не шепа малоумни идиоти, които искат да събират пари за да ги крадат.Ако мнозинството от Българите смята, че данък от 1000 лева е нормален, ще го платя, дори и да ми е непосилен като цяло или ще ходя пеш, но за мен си е гавра да се увеличават данъците при средна работна заплата 700 лева.Гавра е да се взимат подобни решения от правителството при масово неодобрение от народа.Гавра е също така, че референдума в България е препоръчителен при взимане на решение от правителството, но не задължителен.Т.е. хората казват не , правителството казва да или каквото си иска.И какво правим -пием , псуваме и изпълняваме .Е това е страшна демокрация в типично български вариант.Ако интересите на ЕС са по-важни от интересите на българският народ, за какъв чеп ми е правителство- то по- добре да назначават чиновници от Брюксел и да няма избори.Някои ще кажат , че народа не знае кое е добре, че държавата ще фалира и пр., но какво от това?Народа има право да живее както си иска и да се сърди на себе си и на своите решения.Сега като нямаме думата и ни доят и мачкат по-добре ли ни е?Мен лично по-малко ще ме яд, ако съм гласувал за по-ниски данъци и положението в държавата е станало по зле, отколкото ако са наложили насила високи данъци и положението е станало пак по-зле.Ако някой ще мисли вместо мен предпочитам авторитарен режим, с един диктатор, а не псевдодемокрация , в която гласът ми и мнението ми нямат никаква стойност.На избори гласуват 30-40% и когато избират депутати са много умни и вота им е свещен, но когато трябва да се взимат решения за проекти , бюджет ,всички ставаме много прости с изключение на избраните депутати, които знаят по -добре от мен, какво е по-правилно и по-хубаво за самия мен.Е дразня се на тая българска демокрация, която е всичко друго , но не и демокрация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 10 Сеп 2009, 9:16

ivan1590 написа: но за мен си е гавра да се увеличават данъците при средна работна заплата 700 лева.

Колега каква е тая средна работна заплата от 700 лева?
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата