Скърцане в купето...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и се радва на живота...
Мечтае да кара: по немските аутобани....

Скърцане в купето...

Мнение от D_reamcatche_R » 14 Юни 2009, 15:37

Здравейте колеги. От 1-2 месеца се появи едно неприятно скърцане в купето. Звукът го локализирам горе доло от тази централната конзола, посредата кадето са климатика скоростния лост и прочие... Някои имал ли е подобен проблем? Ако ги разглобя и сглобя на ново като ги затегна дали ще се оправи? Благодаря за вниманието.
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 14 Юни 2009, 15:42

Колега и аз имах подобно скърцане от към централната конзола и при мене се оказа, че не съм наместил борда при смяната на крушките.Панаместих го и сега не скърца.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D_reamcatche_R » 14 Юни 2009, 15:47

Но аз не сам правил нищо по конзолата. Просто се появи. Мисля да я разглобя, само още не знам как :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 14 Юни 2009, 16:01

Нищо де провери го.От долната страна на борда (дето е рафтчето) в горната му част има дупка.Мушкаш си пръста и достига6 до задната част на борда.Побутни го напред-назад и виж дали има скърцане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D_reamcatche_R » 14 Юни 2009, 16:24

Ок ще проверя... благодаря. :)

Потребител
Аватар

Мнение от k0ky90 » 20 Юни 2009, 2:06

Аз имам скърцане под корите на колата или в околността... какъв може да е проблема

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 20 Юни 2009, 6:52

k0ky90 написа:Аз имам скърцане под корите на колата или в околността... какъв може да е проблема

Ако имаш в предвид корите на вратите най-вероятно са си отишли щипките.Купи си нови.Ако си с купе са по 11 на врата, ако си със седан са по-малко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 20 Юни 2009, 12:27

С тия кори по-добре не се занимавайте :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 20 Юни 2009, 12:44

стан написа:С тия кори по-добре не се занимавайте :mhihi:

Защо ???
мояйте си ги оправих и то перфектно не бяха щипките защотот съм ги сменял много пъти бяха се отлепили пластмасите на който се слагат щипките от кората пробвах със всякакви лепила и оня ден открих ключето от палатката намерих може би най добрия силикон който съм виждал до момента с който всичко заспа :):):) и сега вътре е като в S calssa тишинка :):):)
PNR@abv.bg
София
0888779546

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Юни 2009, 16:02

Kaто S-класа едва ли, но поне като моята, викаш? :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 20 Юни 2009, 16:40

PNR написа:

Защо ???
мояйте си ги оправих и то перфектно не бяха щипките защотот съм ги сменял много пъти бяха се отлепили пластмасите на който се слагат щипките от кората пробвах със всякакви лепила и оня ден открих ключето от палатката намерих може би най добрия силикон който съм виждал до момента с който всичко заспа :):):) и сега вътре е като в S calssa тишинка :):):)

Еми точно същата работа, аз ги лепя, те падат. Я кажи какъв е тоя силикон от къде го купи, колко струва и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 20 Юни 2009, 21:22

стан написа:
PNR написа:

Защо ???

Еми точно същата работа, аз ги лепя, те падат. Я кажи какъв е тоя силикон от къде го купи, колко струва и т.н.

черен на- сика -си купи те са добри
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Юни 2009, 21:29

Възможно най - якия силикон с който съм работил е тоя за лепене на авто стъкла (няма значение каква марка , на цвят е черен) , като лепне това нещо няма мърдане. Другото от кето съм много доволен като лепило е SUN-FIX - това лепило е като пластелин (меси се от две части) и като стегне е като цимент и с него съм лепил доста неща по колата и също съм много доволен - няма отлепяне ! Иначе съм пробвал и с епоксидни смоли и със поксипол и със какво ли не друго , но от тези двете , които споменах по-горе съм просто удивен , много са яки. Силикона за авто стъкла има лека еластичност (но е ужасно здрав) , докато SUN-FIX-а е за твърди връзки (като циментира няма мърдане).

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 21 Юни 2009, 3:12

Аз ги залепих с черен силикон Terostat 8597 и също нямам проблеми вече 2-3 месеца.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 21 Юни 2009, 17:24

Добре де, относно скърцанията в купето особено като минавам по павета, има ли някой специалист да го повозя и да ми каже от какво скърца, че вече съм се побъркал, а скърца от няколко места.
Струва ми се, че е от колонките където излизат коланите, ама незнам възможно ли е? Кори на вратите не са, защото ги проверих нямат една щипка счупена, освен това оправих счупените щипки на задната кора и пак има бая скърцане. В крайна сметка ще почерпа, само някой да дойде и да каже от къде скърца за да му е*а майката на скърцалото :P
Изображение

Следваща

Назад към E36