хелла стъкла с лупи или не

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

хелла стъкла с лупи или не

Мнение от veseko » 19 Юни 2009, 13:23

здравеите колеги , искам да ви попитам за вашето компетентно мнение , искам да си сменя вътрешните стъкла на късите светлини с такива които са с лупи , фаровете ми са Хелла , бях дочул че неставало от какви да е фарове замяната , и затова се обращам към вас ! ако можете да ми разясните . да знам да търся ли да копувам стъкла с лупи :)
БЛАГОДАРЯ НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ :)
Последна промяна veseko на 19 Юни 2009, 18:25, променена общо 1 път
http://www.angelovav.com

Ремонт Хидравлични рейки

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Re: хелла

Мнение от miroslav4ev » 19 Юни 2009, 13:27

veseko написа:здравеите колеги , искам да ви попитам за вашето компетентно мнение , искам да си сменя вътрешните стъкла на късите светлини с такива които са с лупи , фаровете ми са Хелла , бях дочул че неставало от какви да е фарове замяната , и затова се обращам към вас ! ако можете да ми разясните . да знам да търся ли да копувам стъкла с лупи :)
БЛАГОДАРЯ НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ :)

Стъклата за фарове с лупи може и да стават на такива без лупи, но ще пречупват светлината по друг начин и има голяма вероятност да заслепяваш останалите водачи.
По принцип не е много сложно разглобяването на един фар, но, ако не внимаваш има голяма вероятност да счупиш някоя друга щипка.
Нали се сещаш, че, за да смениш стъклата на фаровете - трябва да ги демонтираш от автомобила, което автоматично трябва да ти говори, че трябва после пак да си ги настроиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veseko » 19 Юни 2009, 13:38

мотажа и демонтажа са най лесните имам опит вече в това центровката е 10 лв, не сам разглобявал фар до сега но така като гледам не е кои знае каква философия , искам конкретно да ми кажета че стават да не да се набутвам с копуване на неща които няма да ми свършат работа

Ремонт Хидравлични рейки

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юни 2009, 14:28

Формулирай си по-правилно заглавието, щото така в момента е директно за триене.... :cop:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Юни 2009, 18:00

НЕСТАВА!!!
Ще заслепяваш насрещното движение!
Щом фаровете са ти хела, значи нямаш проблем с нагорели стъкла, тогава защо сикаш да смениш стъклата?
Да не би да очакваш по добро фокусиране само от стъклото :?:
Няма да го получиш ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veseko » 19 Юни 2009, 18:29

монтирал съм си ксенон и сега маи преча на насреща движещите се искам с стъклата с лупи да посъбере светлината и да отида за 10 лж да ми ги настроят на машината и да блесне , фарове с лупи +ксенон , това ми е идеята

Ремонт Хидравлични рейки

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 19 Юни 2009, 18:35

veseko написа:монтирал съм си ксенон и сега маи преча на насреща движещите се искам с стъклата с лупи да посъбере светлината и да отида за 10 лж да ми ги настроят на машината и да блесне , фарове с лупи +ксенон , това ми е идеята

Рабрах те аз още в началото че така е станало.

Само стъклата от фарове с лупи няма да ти помогнат с нищо, а само ще навредят!
На рефлекторните фарове стъклото разчупва и насочва снопа, а на фаровете с лупа лупата върши тая работа.
Стъклото пред лупата е за окраса ;)
Демек ако сложиш такива стъкла ще свети във всички посоки, но не и напред :idea:
Ако искаш да стане читаво, си намери фарове с лупа втора ръка и на тях монтирай ксенон, иначе вечер всички ще те псуват и 90% от шофьорите ще ти пускат дълги :idea: ;)
Писали сме за тия неща много, че и бая снимки сме накачили кое как свети, поразрови се и приготви една 200-тачка за други фарове, после продаваш твойте и си готов ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 20 Юни 2009, 9:52

200-тачка за фарове е много, актуалната цена вече е около 150лв за фарове с лупи. След това като си продадеш твоите за 60-70 ще си излязал много малко назад а ефекта ще е много добър

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 20 Юни 2009, 9:59

стан написа:200-тачка за фарове е много, актуалната цена вече е около 150лв за фарове с лупи. След това като си продадеш твоите за 60-70 ще си излязал много малко назад а ефекта ще е много добър

То ако си намерри строшено ЗКВ да му използва само рефлекторите и вътршните стъкла, може и само с 50 лв. да мине, но това е друга тема на раговор :mhihi:
Иначе като ги даде на пласмасаджия да им оправи ушите и смени уплътненията с нови за да не се потят и пак стават 200.
В общи линии това е решението.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veseko » 21 Юни 2009, 12:12

благодаря на всички , мисля по въпроса още и като измисля и го направя ще пиша с снимков материал :)

Ремонт Хидравлични рейки

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 21 Юни 2009, 12:21

E кво има да го мислиш.
Аз си купих Бошове с лупа, почистих ги, приготвих ги. Един ден се хванахме с vld, сменихме ги и продадох старите. Равносметката = 0лв. директни разходи. Само косвени, свързани с разкарването наляво надясно и куриерски.

То не става иначе. Няма нищо за мислене. Ако взимаш от англичанка, имай предвид, че посоката на лъча е обратна, т.е. вместо _/, e \_ и трябва да се обърне позицията.

Потребител
Аватар

:)

Мнение от energie_crazy » 23 Юни 2009, 13:09

Аз го направих и сега колегите който казаха че ще заслепяваш са адски прави ! Свалил съм фаровете на макс и пак ми присветват !
Изображение

Назад към E36