хелла стъкла с лупи или не
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- veseko
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
хелла стъкла с лупи или не
здравеите колеги , искам да ви попитам за вашето компетентно мнение , искам да си сменя вътрешните стъкла на късите светлини с такива които са с лупи , фаровете ми са Хелла , бях дочул че неставало от какви да е фарове замяната , и затова се обращам към вас ! ако можете да ми разясните . да знам да търся ли да копувам стъкла с лупи
БЛАГОДАРЯ НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ

Последна промяна veseko на 19 Юни 2009, 18:25, променена общо 1 път
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
Re: хелла
veseko написа:здравеите колеги , искам да ви попитам за вашето компетентно мнение , искам да си сменя вътрешните стъкла на късите светлини с такива които са с лупи , фаровете ми са Хелла , бях дочул че неставало от какви да е фарове замяната , и затова се обращам към вас ! ако можете да ми разясните . да знам да търся ли да копувам стъкла с лупи![]()
Стъклата за фарове с лупи може и да стават на такива без лупи, но ще пречупват светлината по друг начин и има голяма вероятност да заслепяваш останалите водачи.
По принцип не е много сложно разглобяването на един фар, но, ако не внимаваш има голяма вероятност да счупиш някоя друга щипка.
Нали се сещаш, че, за да смениш стъклата на фаровете - трябва да ги демонтираш от автомобила, което автоматично трябва да ти говори, че трябва после пак да си ги настроиш.
- veseko
- кандидат ентусиаст
-
мотажа и демонтажа са най лесните имам опит вече в това центровката е 10 лв, не сам разглобявал фар до сега но така като гледам не е кои знае каква философия , искам конкретно да ми кажета че стават да не да се набутвам с копуване на неща които няма да ми свършат работа
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
НЕСТАВА!!!
Ще заслепяваш насрещното движение!
Щом фаровете са ти хела, значи нямаш проблем с нагорели стъкла, тогава защо сикаш да смениш стъклата?
Да не би да очакваш по добро фокусиране само от стъклото
Няма да го получиш
Ще заслепяваш насрещното движение!
Щом фаровете са ти хела, значи нямаш проблем с нагорели стъкла, тогава защо сикаш да смениш стъклата?
Да не би да очакваш по добро фокусиране само от стъклото

Няма да го получиш

- veseko
- кандидат ентусиаст
-
монтирал съм си ксенон и сега маи преча на насреща движещите се искам с стъклата с лупи да посъбере светлината и да отида за 10 лж да ми ги настроят на машината и да блесне , фарове с лупи +ксенон , това ми е идеята
- vld
- Старши ентусиаст
-
veseko написа:монтирал съм си ксенон и сега маи преча на насреща движещите се искам с стъклата с лупи да посъбере светлината и да отида за 10 лж да ми ги настроят на машината и да блесне , фарове с лупи +ксенон , това ми е идеята
Рабрах те аз още в началото че така е станало.
Само стъклата от фарове с лупи няма да ти помогнат с нищо, а само ще навредят!
На рефлекторните фарове стъклото разчупва и насочва снопа, а на фаровете с лупа лупата върши тая работа.
Стъклото пред лупата е за окраса

Демек ако сложиш такива стъкла ще свети във всички посоки, но не и напред

Ако искаш да стане читаво, си намери фарове с лупа втора ръка и на тях монтирай ксенон, иначе вечер всички ще те псуват и 90% от шофьорите ще ти пускат дълги

Писали сме за тия неща много, че и бая снимки сме накачили кое как свети, поразрови се и приготви една 200-тачка за други фарове, после продаваш твойте и си готов

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
200-тачка за фарове е много, актуалната цена вече е около 150лв за фарове с лупи. След това като си продадеш твоите за 60-70 ще си излязал много малко назад а ефекта ще е много добър
- vld
- Старши ентусиаст
-
стан написа:200-тачка за фарове е много, актуалната цена вече е около 150лв за фарове с лупи. След това като си продадеш твоите за 60-70 ще си излязал много малко назад а ефекта ще е много добър
То ако си намерри строшено ЗКВ да му използва само рефлекторите и вътршните стъкла, може и само с 50 лв. да мине, но това е друга тема на раговор

Иначе като ги даде на пласмасаджия да им оправи ушите и смени уплътненията с нови за да не се потят и пак стават 200.
В общи линии това е решението.

- veseko
- кандидат ентусиаст
-
E кво има да го мислиш.
Аз си купих Бошове с лупа, почистих ги, приготвих ги. Един ден се хванахме с vld, сменихме ги и продадох старите. Равносметката = 0лв. директни разходи. Само косвени, свързани с разкарването наляво надясно и куриерски.
То не става иначе. Няма нищо за мислене. Ако взимаш от англичанка, имай предвид, че посоката на лъча е обратна, т.е. вместо _/, e \_ и трябва да се обърне позицията.
Аз си купих Бошове с лупа, почистих ги, приготвих ги. Един ден се хванахме с vld, сменихме ги и продадох старите. Равносметката = 0лв. директни разходи. Само косвени, свързани с разкарването наляво надясно и куриерски.
То не става иначе. Няма нищо за мислене. Ако взимаш от англичанка, имай предвид, че посоката на лъча е обратна, т.е. вместо _/, e \_ и трябва да се обърне позицията.
- energie_crazy
- Потребител
-
:)
Аз го направих и сега колегите който казаха че ще заслепяваш са адски прави ! Свалил съм фаровете на макс и пак ми присветват !
12 мнения
• Страница 1 от 1