Update : причини за проблем с оборотите на място

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от dimitko2112 » 10 Юни 2009, 10:57

stony1 написа:Здравейте колеги, дойде ред и аз да се оплача. Моята колица взе да проявява характер, мени си оборотите, когато е на място и при включване на някакъв голям товар, като климатика например, има моменти когато направо си гасне. Ако някой е имал подобен проблем с дизелака моля да го сподели. Във Варна карс не успяха да се справят и сега предстои диагностика на друго място. Че "ГНПто е за смяна" беше първото нещо, което си помислих, но първо реших да направя диагностика на колата.

По повод промяната на оборотите когато се натовари с включване на климатика би могло да е и динамото. Ако не зарезда като хората и консумацията му идва в повече би могло и това да е причината, още повече щом казваш че ти гасне на моменти. Просто го замери за да виш дали зарежда нормало. Ако зарежда, продължи по списъка с евентуалните причини.

Потребител
Аватар

Мнение от promagnum » 18 Юни 2009, 17:58

stony1 написа:Здравейте колеги, дойде ред и аз да се оплача. Моята колица взе да проявява характер, мени си оборотите, когато е на място и при включване на някакъв голям товар, като климатика например, има моменти когато направо си гасне. Ако някой е имал подобен проблем с дизелака моля да го сподели. Във Варна карс не успяха да се справят и сега предстои диагностика на друго място. Че "ГНПто е за смяна" беше първото нещо, което си помислих, но първо реших да направя диагностика на колата.

колега при мен се оказа клапана за картерните газове но съм на бензин:), от много майстори отидох в Дару кар и направиха диагностика, за сега проблема е решен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 318ш Evolution !!
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от slawunder » 06 Юли 2009, 23:05

ДА ДОБАВЯ още една причина

Гарнитура на всмуквателните колектори на ЦЕНА 5 лв !!

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS

Мнение от sasho_t » 08 Юли 2009, 9:09

Здр колеги мисля ,че ще съм полезен с моя проблем и решението му.И моята колица менеше оборотите ,понякога стабилизираше на 600об и при по голяма консомациа падаха още. На стъпковото моторче има черна букса с две кабелчета .При мен не бияха скъсани , а от вибрациите се бияха прокъсали ,и като размърдам кабелчето в едно полужение вдига оборотите ,и направо смених буксата с нови кабелчета и пинове.Сега даржи околу 900об и вечер на фарове околу 800об.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 08 Юли 2009, 20:32

Днес оставих колата в сервиз, препоръчан ми от колега с Е46 320d. В края на седмицата ще е ясно какъв е точно проблема и тогава ще го опиша жъзможно най-подробно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 14 Юли 2009, 21:58

След тридневен престой в сервиза, има значително подобрение. Двигатела работи по-тихо и колата върви по-добре. Това е след проверка веригите и помпата и нова центровка. Остана един проблем когато колата загрее и я покарам така известно време и след това включа климатроника, оборотите падат до около 500 след което се вдигат до към 1000 и после се нормализират. Сега предгтои проверка на всички филтри и клапани и ще видя какво ще излезе. Ако някой има идея нека я сподели.

Потребител
Аватар

имам същия проблем деа

Мнение от kurti » 28 Авг 2009, 23:10

колеги някой знае ли някой читав сервиз където могат да ми направят компиутърна диагностика на метан-не инжекцион

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 05 Сеп 2009, 16:35

Аз го имам този проблем вече една година. М42 92г без клапан за картерните газове.

В началото бяха нестабилни от 300-1200 и си гаснеше по светофарите.

Смених дебитомера, колата заспа а на диагностиката ми казва прекалено напрежение в потенциометъра, и грешни данни от ламбда сондата(което беше така защото ми свети CHECK ENGINE когато съм в високи обороти.

Правих си скоро задницата и като я изкарах от гаража пак се почна, но вече ги качваме от 800 към 1.6 и там си остават.

Само сутрин когато е студена държи 1к и след 3тия километър влизаме в преразход.

Моторчето за празния ход работи(с 2 жички и за акумулатора 100% тест)

Не мирише на бензин и не пуши, и рязък старт за толкова тормозен мотор и после мощността отслабва, разхода е 12/100 .....to be continued

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Update : причини за проблем с оборотите на място

Мнение от Nukem » 10 Окт 2009, 17:43

Първо почнал съм борба с неравномерната работа на празен ход при М44/не мени обороти/!
Смених:
1.Клапан на картерните газове!
2.Ламбда сонда!
3.Темп.датчик на двигателя!
4.Маркуча към клапана на картерните газове!
5.Гофриран маркуч!
Резултат:
Почти никаква промяна!
Остават:
1.MAF.
2.Стъпково моторче.
3.Trottle valve switch.
4.DISA/като моята в момента я откачам и има съвсем леко подобрение на работата на двг.-то/
5.Чистене на дюзи с ултразвук.
Ще упдеитвам в процеса на смяната на останалите неща!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Аватар
Кара: E30 & E36

Мнение от diimboo » 11 Мар 2010, 3:05

[quote="phantomas"]Заключение : Причините за нестабилни обороти на място могат да бъдат следните :

1. Стъпково моторче - номер 7 на схема http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15

причини : задръстено от боклуци или блокирал ротер , ако е блокирал в някакво полуотворено положение може да поддържа стабилно обороти в определени моменти , проверява се направо се директно с ток от акомулатора
снимков материал: http://www.bmwe36blog.com/2007/06/23/cl ... valve-diy/

Браво колега пр мен се оказа от Стъпковото моторче 6+ за темата

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 купе
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rio74 » 17 Мар 2010, 0:22

Колеги , забелзал съм че когато започне да мени оборотите ако натисна повторно копчето на имобилайзера се стабелизират оборотите .... може и да си въобразявам .....някой ако е забелязал подобно нещо нека сподели или да пробва ....дано съм помогнал ... ма едва ли

Потребител
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: G-Power M5 Hurricane RR

Мнение от Sotir Nikolov » 24 Апр 2010, 16:45

искам да споделя и аз проблема си не намерих някой да е описал такъв проблем
моята кола започва да мени оборотите (500-1000 rpm) чак когато загрее иначе през останалото време работи перфектно
предполагам че е температурня датчик вие как мислите :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Апр 2010, 18:44

Аз съм имал точно този проблем - 500-1000-500-1000 само като загрее ;] и беше заради проблем в датчика на разпределителния вал.

Какъвто и да е проблема винаги е хубаво първо да се направи диагностика.

Потребител
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: G-Power M5 Hurricane RR

Мнение от Sotir Nikolov » 24 Апр 2010, 21:37

при всички положения ще отида на диагностика просто исках информативно да разбера и дали някой е имал като моя проблем
благодаря все пак
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 25 Авг 2010, 20:32

Sotir Nikolov написа:искам да споделя и аз проблема си не намерих някой да е описал такъв проблем
моята кола започва да мени оборотите (500-1000 rpm) чак когато загрее иначе през останалото време работи перфектно
предполагам че е температурня датчик вие как мислите :?:

Моята има абсолютно същия проблем като на колегата - само когато е топла сменя оборотите от 300 до 1000 и така 4-5 цикъла и след това заспива. И това само когато я пусна по инерция на запален мотор, примерно напред или назад пред блока на ниска скорост. Тази седмица ще си сменя тръбопровода за картерните газове и ще видя как ще се държи, това ми предписаха от Варна карс. А някой знае ли как се проверява дали е читав този клапан на картерните газове ? Моторът ми е М43Б18, 1998 г.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

ПредишнаСледваща

Назад към E36