Предни дискове и накладки "Ате" или "Брембо?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 17 Юни 2009, 23:45

mad_presley написа:...

Труда, че е неприлично евтин е факт, но и разликата в цените на частите е доста впечатляваща, дори като се има предвид, че ползваш отстъпки.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 18 Юни 2009, 7:33

AGD написа:Труда, че е неприлично евтин е факт, но и разликата в цените на частите е доста впечатляваща, дори като се има предвид, че ползваш отстъпки.

Накладките са АТЕ, само дисковете са оригинал, за това така ти се струва.Също така, посочените единични цени са без ДДС и както казах в предното мнение, има още 100лв капаро и общата стойност е 863лв.

А труда, аз по скоро бих го определил като нормален за оторизиран сервиз.Все пак смяната на дискове и накладки отнема по-малко време от смяната на 4 гуми и баланс :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 18 Юни 2009, 9:53

mad_presley написа:А труда, аз по скоро бих го определил като нормален за оторизиран сервиз.Все пак смяната на дискове и накладки отнема по-малко време от смяната на 4 гуми и баланс :D

Ще те цитирам когато отида в Дару за тази операция, дано да се впечатлят :) До 2-3 месеца очаквам да ми светне часовника за спирачната течност и смятам тогава да я вкарам и за дискове и ще снимам фактурата.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

накладки

Мнение от SNK » 18 Юни 2009, 22:15

А някой прилага ли специална процедура по напасване при нови накладки и дискове или просто си карате (спирате) по-внимателската.
Имам предвид процедурки като тази тук:
http://www.tirerack.com/brakes/tech/tec ... ?techid=85
или тази, въпреки че са сходни:
http://www.zeckhausen.com/bedding_in_brakes.htm

Предишна

Назад към E39