пак заминаха външните шарнири???????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
пак заминаха външните шарнири???????
Здравейте колеги, нормално ли е за 1 година, да ми заминат външните шарнири, но не самите шарнири а селеновите им втулки? И дали въобще са заминали не мога да преценя, имат луфт като разклатя колелото при вдигната на крик кола. Май ше трябва да си търся такива без въпросните гумени втулки?
Плагодаря ви предварително!

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: пак заминаха външните шарнири???????
mihal написа:Здравейте колеги, нормално ли е за 1 година, да ми заминат външните шарнири, но не самите шарнири а селеновите им втулки? И дали въобще са заминали не мога да преценя, имат луфт като разклатя колелото при вдигната на крик кола. Май ше трябва да си търся такива без въпросните гумени втулки?
По принцип щом има луфт като разклатиш колелото в хоризонтална равнина , то това означава не толко шарнир , колкото накрайници - външни или вътрешни ....
Ако когато преминаваш през неравности не чуваш едно характерно чукане , то тогава не ги пипай шарнирите ... .това е характерен признак за разбити шарнири - чукане или тропане при преминаване през неравности....
- mihal
- ентусиаст
-
metodi80 написа:mihal написа:Здравейте колеги, нормално ли е за 1 година, да ми заминат външните шарнири, но не самите шарнири а селеновите им втулки? И дали въобще са заминали не мога да преценя, имат луфт като разклатя колелото при вдигната на крик кола. Май ше трябва да си търся такива без въпросните гумени втулки?
По принцип щом има луфт като разклатиш колелото в хоризонтална равнина , то това означава не толко шарнир , колкото накрайници - външни или вътрешни ....
при мен луфтовете са в тампона отзаде и селеновата втулка на шарнира вижда се ясно!

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mihal написа:metodi80 написа:mihal написа:Здравейте колеги, нормално ли е за 1 година, да ми заминат външните шарнири, но не самите шарнири а селеновите им втулки? И дали въобще са заминали не мога да преценя, имат луфт като разклатя колелото при вдигната на крик кола. Май ше трябва да си търся такива без въпросните гумени втулки?
при мен луфтовете са в тампона отзаде и селеновата втулка на шарнира вижда се ясно!
Еми принципно щом си го видял , че е така имаш две възможности - караш докато стане по зле (да почукват шарнирите) или сменяш сега !
Само че за да имаш луфт в тампона както ти казваш , това означава , че се е накъсал тампона иначе не виждам как ще има луфт в тампона на носача... а ако тампона е закъсан е хубаво наистина да го смениш....
- mihal
- ентусиаст
-
тампоните са оригинални, не са плътни... видимо нямат накъсано огледал съм ги, при тях ми изглежда нормално да има лувт то просто няма как да няма луфтове.....

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mihal написа:тампоните са оригинални, не са плътни... видимо нямат накъсано огледал съм ги, при тях ми изглежда нормално да има лувт то просто няма как да няма луфтове.....
Ако говориш за нормалния ход на носача в тампона при усукване и местене на страни .... да това е нормално (и ако това нариша луфт - да това е нормално ) иначе не е нормално да има луфт м/у носача и мястото в тампона където влиза носача .... Иначе те оригиналните тампони са със прорези в гумата и ако тях наричаш луфтове те разбирам какво имаш предвид.....
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
купи си плътни тампони и шарнири на мейле, които са като на Е30, т.е. без гумена част и ще си решиш проблема, и аз минах по този път и това е най доброто решение
only rear wheel drive
- metodi80
- старши ентусиаст
-
michev написа:купи си плътни тампони и шарнири на мейле, които са като на Е30, т.е. без гумена част и ще си решиш проблема, и аз минах по този път и това е най доброто решение

- mihal
- ентусиаст
-
за тва си мисля и аз, а дали ще се появят вибрации във волана при висока скорост(над 100)? щото според мене тия гуми не са случайно сложени там 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1

Прави са колегите-има шарнири за Е36 които са без този тампон и е избегнат проблема

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Вземи си тези от колегата laviatan, аз скоро сложих от тях и засега съм много доволен, а и цената му е много добра на колегата и е много коректен 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Nikito_nn написа:Вземи си тези от колегата laviatan, аз скоро сложих от тях и засега съм много доволен, а и цената му е много добра на колегата и е много коректен

това е решението на честото рабиване на този елемент в окачването

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2