Виене при ускорение между 1900-2400 оборота
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Виене при ускорение между 1900-2400 оборота
Здравеите, колеги. Появи се някакво виене като подавам газ между 1900-2400 оборота. Някой сблъскавал ли се е с подобно нещо? Чува се отпред около двигателя, може и да се изнася, но немога да разбера дали е турбината или някой лагер на стартер, генерарор, климатик или водна помпа. Когато форсирам на място се чува , но по-слабо и не винаги. В движение като ускорявам бавно почти не се чува, само когато настъпя по рязко газта, например като превключвам от една скорост на друга или като тръгна да ускорявам по-рязко. След 2500 оборота виенето се губи. Другото което забелязах, че като чели като я покарам на малко по-високи обороти около 2800-3300 и пусна педала на газта за да паднат оборотите , като подам наново газ и минава през тези 1900-2400 оборота виенето го няма, но за момент и пак се появява след малко.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
При мен се получава подобно нещо като пусна климатика, но ми казаха, че е нормално. Виж на спрян климатик дали го има.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Щом е в интервал от обороти значи е турбината, какво лошо има нека да си вие.... ще вие, ще вие пък дано не спре да вие [=
При мен също много шуми, но нямам подкалник ... немисля и да слагам
При мен също много шуми, но нямам подкалник ... немисля и да слагам

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
и при мене го имаше след дълго мислене се сетих да изгася перката на климата направо нацяло защото като подавам гас и тази перка се форсира и вие мн дразнещо, та смазка малко и е оок.КАСМЕТ
AUDI-6EFFFFFFFA написа:и при мене го имаше след дълго мислене се сетих да изгася перката на климата направо нацяло защото като подавам гас и тази перка се форсира и вие мн дразнещо, та смазка малко и е оок.КАСМЕТ
Колега за коя перка точно говориш, аз май имам само една - тази дето охлажда радатора от към страната на двигатела, намира се в пласмовия кожух с шлюзите зад радиатора и не се вижда отвън. Има ли друга перка освен нея?
6 мнения
• Страница 1 от 1