Kakво още да сменя покрай съединителя?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Kakво още да сменя покрай съединителя?
Предстои ми смяна на съединителче, че взе много да претриса при тръгване след продължително каране/вероятно демферните пружини на диска са сдали багажа/
Та какво още е добре да се смени освен съединител пълен комплект/лагер и 2-та диска/?
някъде бях чел, че това е добре да се смени на вилката пласмасовото пънче- Ball pin 21 51 1 223 328 H=20MM Only with manual transmission
Позиция номер 7 нужна ли ми е? http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ch/clutch/
Също ме интересува като е свалена кутията по и около нея какво трябва да се направи:
-тампони 22316771219 Описание : ТАМПОН СКОРОСТНА КУТИЯ
2 броя ли има кутията
-семеринги
ето е схемата, кои номера ще ми трябват, само 2 ли са - 4 и 14 или и 13 трябва да се смени?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ing_parts/
Нещо друго, ако има казвайте да се подготвям
Приемам и оферти за комплект съединител за М50Б20 без клима(с пружини на него)
Благодаря

някъде бях чел, че това е добре да се смени на вилката пласмасовото пънче- Ball pin 21 51 1 223 328 H=20MM Only with manual transmission
Позиция номер 7 нужна ли ми е? http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ch/clutch/
Също ме интересува като е свалена кутията по и около нея какво трябва да се направи:
-тампони 22316771219 Описание : ТАМПОН СКОРОСТНА КУТИЯ
2 броя ли има кутията
-семеринги

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ing_parts/
Нещо друго, ако има казвайте да се подготвям

Приемам и оферти за комплект съединител за М50Б20 без клима(с пружини на него)
Благодаря
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Абсолютно сичко ,което си описал по -горе + лагерчето в маховика ...
Ако си мераклия може да смениш и семеринга от задната страна на коляновия вал ,но там трябва да се сваля маховика.....
При такъв ремонт може да се каже , че си направил пълна профилактика в това звено на автомобила!
П.С. Не е лошо да смениш и номер 2 от втория линк - така наречения водач на вилката .
Ако си мераклия може да смениш и семеринга от задната страна на коляновия вал ,но там трябва да се сваля маховика.....
При такъв ремонт може да се каже , че си направил пълна профилактика в това звено на автомобила!
П.С. Не е лошо да смениш и номер 2 от втория линк - така наречения водач на вилката .
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Незнам колега,нп мойта тресеше лошо и като смених тампоните се оправи!А ми казаха,че маховика ми е за смяна! 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Щом сменяш съединител-сменяй всичко уязвимо около него,за да не се наложи след месец-два да сваляш кутията заради някоя симерина примерно 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
5-ти номер ли е въпросният лагер на маховика?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... _flywheel/
Иначе това е дотук по дарукарски цени, като съединителя не съм го включвал, защото в дару е над 700лв. Чарколоците покрай съединителя идват почти 200лв
Лагер на маховика
Номенклатурен номер : 11211720310
Описание : ЛАГЕР
Ед.цена (с ДДС) : 27.73 BGL
Пласмасовото пънче на съединителя
Номенклатурен номер : 21511223328
Описание : ОПОРА СФЕРИЧНА ВИЛКА СЪЕДИНИТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 1.67 BGL
Пружинка съединител
Номенклатурен номер : 21517570284
Описание : ПРУЖИНА
Ед.цена (с ДДС) : 6.42 BGL
Тампони на кутията
Номенклатурен номер : 22316771219
Описание : ТАМПОН СКОРОСТНА КУТИЯ
Ед.цена (с ДДС) : 23.52 BGL
СЕМЕРИНГИ
Номенклатурен номер : 23121222972
Описание : СЕМЕРИНГ
Ед.цена (с ДДС) : 46.75 BGL
Номенклатурен номер : 23121222771
Ед.цена (с ДДС) : 69.00 BGL
Номенклатурен номер : 23121282394
Описание : СЕМЕРИНГ ЛОСТ ПРЕВКЛЮЧВАЩ СКОРОСТИ
Ед.цена (с ДДС) : 15.35 BGL
ето го и датчика:
Номенклатурен номер : 23141354071
Описание : ДАТЧИК ЗАДЕН ХОД
Ед.цена (с ДДС) : 22.81 BGL
Иначе това е дотук по дарукарски цени, като съединителя не съм го включвал, защото в дару е над 700лв. Чарколоците покрай съединителя идват почти 200лв

Лагер на маховика
Номенклатурен номер : 11211720310
Описание : ЛАГЕР
Ед.цена (с ДДС) : 27.73 BGL
Пласмасовото пънче на съединителя
Номенклатурен номер : 21511223328
Описание : ОПОРА СФЕРИЧНА ВИЛКА СЪЕДИНИТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 1.67 BGL
Пружинка съединител
Номенклатурен номер : 21517570284
Описание : ПРУЖИНА
Ед.цена (с ДДС) : 6.42 BGL
Тампони на кутията
Номенклатурен номер : 22316771219
Описание : ТАМПОН СКОРОСТНА КУТИЯ
Ед.цена (с ДДС) : 23.52 BGL
СЕМЕРИНГИ
Номенклатурен номер : 23121222972
Ед.цена (с ДДС) : 46.75 BGL
Номенклатурен номер : 23121222771
Ед.цена (с ДДС) : 69.00 BGL
Номенклатурен номер : 23121282394
Описание : СЕМЕРИНГ ЛОСТ ПРЕВКЛЮЧВАЩ СКОРОСТИ
Ед.цена (с ДДС) : 15.35 BGL
ето го и датчика:
Номенклатурен номер : 23141354071
Описание : ДАТЧИК ЗАДЕН ХОД
Ед.цена (с ДДС) : 22.81 BGL
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Hristo написа:5-ти номер ли е въпросният лагер на маховика?
[/i]
Точно той е ....
като гледам писането на колегите излиза че е добре да се смени кардана и двигателя защото и те са около скоростите, да не стане за един двигател да се наложи да сваляш скоростите след месец два
а сега сериозно сменяй съединител комплект + пинчето което натиска вилката/обикновенно е износено/ семеринги само ако са омаслили + нищо друго, не наливай излишни пари без да има нужда ,това е мое мнение де 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
BAVARIA написа:като гледам писането на колегите излиза че е добре да се смени кардана и двигателя защото и те са около скоростите, да не стане за един двигател да се наложи да сваляш скоростите след месец дваа сега сериозно сменяй съединител комплект + пинчето което натиска вилката/обикновенно е износено/ семеринги само ако са омаслили + нищо друго, не наливай излишни пари без да има нужда ,това е мое мнение де
Струва ми се,че заяждането ти е малко тъпо и неуместно!Имах предвид,че не е лошо да смени лагера зад маховика,както и задна симерина на коляновия вал + тази на първичният вал на скоростната кутия.Дори не е лошо да си погледне четките на стартера,КОЛЕГА!Като имаш превид,той пък къде е заврян,дали няма да те хване яд,ако след месец-два се окаже,че иска четки?Сигурно няма,ако дори за доливане на течност за миене на предното стъкло ходиш в сервиз......Все пак колите ни не са на по 5 години,"ма т`ва си е мое мнение де......"

- metodi80
- старши ентусиаст
-
ned_gm28 написа:Все пак колите ни не са на по 5 години,"ма т`ва си е мое мнение де......"
Така е колега ....
А по повод на коментара на "BAVARIA" искам да кажа следното - Не колега , не е необходимо да се сменя двигателя , а само е тези дреболии , които така или иначе не е лошо да се сменят , като кутията е свалена.
metodi80 написа:ned_gm28 написа:Все пак колите ни не са на по 5 години,"ма т`ва си е мое мнение де......"
Така е колега ....
А по повод на коментара на "BAVARIA" искам да кажа следното - Не колега , не е необходимо да се сменя двигателя , а само е тези дреболии , които така или иначе не е лошо да се сменят , като кутията е свалена.
колеги не се заяждам със никого просто ми се струва, че като друг дава парите е много лесно да се вика смени това смени онова ,хубаво е описаните от вас части да се проверят във какво състояние са и ако е ноебходимо тогава да се заменят, първо защото почти сигурно не висите на майсторите на главите да видите какво правят ,а като те преценят че часта няма нужда от подмяна, а пък клиента държи да му се смени, той просто я пише че е подменена засмуква си парички за цената на часта, и вие живеете със съзнанието, че всичко ви е ново, на всичкото отгоре при ненужна смяна на семеринги на резпред вал на предишната ми кола новия протече за 1 месец, а стария сигурно щеше да си кара още поне няколко годинки, после нали се сещате че "проблема не беше в майстора" както обикновенно се оправдават мога да пиша още дълго по тази тема защо съм на това мнение
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
Re: Kakво още да сменя покрай съединителя?
Hristo написа:Предстои ми смяна на съединителче...
Виж си също и състоянието на помпичките. Първо виж тази при педала, да не би тя да е сдала багажа и затова да тресе. Ако не си сменял скоро спирачната течност - съветвам те да я смениш и нея. Тя се сменя на близо 3 години.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Kakво още да сменя покрай съединителя?
Hristo написа:Предстои ми смяна на съединителче, че взе много да претриса при тръгване след продължително каране/......
Колега може да не е само от съединител, за тва по полека с другите части, демпферен маховик е 1000 + лева / ти си с М50 незнам дали са еднакви де/, ти сам ли ше сменяш или на майстор?
На мен в габрово ми сменяха съединител /по спешност/, от познати ме насочиха към едно майсторче за сега съм доволен. Ако искаш ше ти обясна къде се намира да не става реклама тук нямам му тела, но ше го намериш лесно. За работа ми взе 100 лв / като пича се нае на 6 май /, та май си е добре.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2