климатроник

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 tds
Мечтае да кара: Novata 5-ca

климатроник

Мнение от bavareca112 » 13 Юни 2009, 21:51

здравйте климатроника ми е дигиталния с дислея зна4и нещо му стана и не мога да го включа.Преди това си работеше ту спираше ту пак се пускаше и сега напълно спря какво му е станало. аа и като не мога да го пусна от 2,3 дни като карам и топлия въздух от мън ми го вкарва в краката и е мн гадно-защо се получава така до сега сам нямал такива проблеми моля помогнете :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 13 Юни 2009, 21:58

ми аз имах същия проблем преди и след като напълно спря се оказа че нещо е клеясала буксата на таралежа.

Разглабяш леко под кормилото, вадиш таралежа, почистваш го хубаво + спрай за почистване на кабели и стискай палци да е това (нов таралеж е 300+ кинта)

Това беше горе долу преди 1 година и от тогава нямам проблеми. Ако не стане ходи на някой сервиз да го диагностицират

Потребител
Аватар

Мнение от bavareca112 » 13 Юни 2009, 22:03

добре ще видя какво ще напраавя мерси мн
ами като не ми е пустнато нищо защо ми вкарва от вън топлия въдух на кракато яко духа топло особенно като настъпвам пове4е
направо ми ставо горещо на краката :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 13 Юни 2009, 22:22

Tози Escape има доста мнения а ти говори пълни глупости ама пълни!
Ти си за кондензаторче,нелектролитно!
Ето ти темата,печаташ и бегаш при жичкаджия или навсякаде кадето правят телевизори!
http://www.macadamizer.com/bmwfix.html
Това за краката като е блокирало в много гадно не ме питаи от каде знам!Изображение
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 13 Юни 2009, 22:23

bavareca112 написа:добре ще видя какво ще напраавя мерси мн
ами като не ми е пустнато нищо защо ми вкарва от вън топлия въдух на кракато яко духа топло особенно като настъпвам пове4е
направо ми ставо горещо на краката :?:

Това вече нямам представа. По принцип ако пуснеш да влиза въздух, дори и да не ти работи вентилацията, то си влиза по малко.
Обаче ако при спрян климатроник не трябва да духа нищо. Поне при мен се затваря автоматично системата

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 13 Юни 2009, 22:27

Nukem написа:Tози Escape има доста мнения а ти говори пълни глупости ама пълни!
Ти си за кондензаторче,нелектролитно!
Ето ти темата,печаташ и бегаш при жичкаджия или навсякаде кадето правят телевизори!
http://www.macadamizer.com/bmwfix.html
Това за краката като е блокирало в много гадно не ме питаи от каде знам!Изображение

ти на базата на какво казваш че говоря глупости? Както виждаш описал съм че имах абсолютно същия проблем, който се разреши САМО с почистване на букси :help: ти като искаш си сменяй кондензаторчето. При мен не беше от него.
Какво изобщо да ти се обеснявам....сигурно си специализирал онлайн диагностика на коли по интернет

Потребител
Аватар

Мнение от bavareca112 » 13 Юни 2009, 22:33

ами като нищо не сам пуснал преди не ми духаще толко в крака сега ми духа затова питам от какво се е полу4ило така
колкото повече увеличавам скоростта толкова по силно духа-топло
ина4е като карам 30,40,50 не се усе6та ? ?

Потребител
Аватар

Мнение от bavareca112 » 13 Юни 2009, 23:13

някои знае ли защо така ми духа на краката толъл въздух като ни6то не е пуснато ? преди не ми се е случвало ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 14 Юни 2009, 0:12

нали ти каза колегата - смени си кондензаторчето и не ръчкаи колата повече от 50 км чееее 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Re: климатроник

Мнение от St.Dilov » 14 Юни 2009, 1:22

bavareca112 написа:Преди това си работеше ту спираше ту пак се пускаше и сега напълно спря какво му е станало...
Кондензатор!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 30 хавтомат

Мнение от kamika » 14 Юни 2009, 10:49

Колега,вземи от някои работещо управление и го пробваи на твоята кола.Така ще разбереш дали си за кондензатор или проблема е другаде.
MADTEAM

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 14 Юни 2009, 10:52

kamika написа:Колега,вземи от някои работещо управление и го пробваи на твоята кола.Така ще разбереш дали си за кондензатор или проблема е другаде.

И управлението какво общо има с кондензатора?Ако си духа на 4 степен а на другите не ,значи е от него.Ако не, си търси проблема в управлението.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Юни 2009, 11:35

И управлението какво общо има с кондензатора?Ако си духа на 4 степен а на другите не ,значи е от него.Ако не, си търси проблема в управлението.

Ми общото е ,че кондензатора се намира в управлението и колегата му е дал много добър съвет,защото ако намери колега с диг.клима за 2 мин ще разменят управленията и ще се разбере дали от там!
А това за 4-тата степен както си го казал нещо не го раздбрах ако му духа само на 4-та или много слабо може да е от FINAL STAGE UNIT-а но колегата никаде не е писал че му духа на 4-та степен,писал е че дугха в краката ,но това е последното положение при което се е изключило управлнието и при мен беше така преди да сменя кондензаторчето от София до Хасково ми стопи маратонките направо!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 14 Юни 2009, 12:46

Nukem написа:

Ми общото е ,че кондензатора се намира в управлението и колегата му е дал много добър съвет,защото ако намери колега с диг.клима за 2 мин ще разменят управленията и ще се разбере дали от там!
А това за 4-тата степен както си го казал нещо не го раздбрах ако му духа само на 4-та или много слабо може да е от FINAL STAGE UNIT-а но колегата никаде не е писал че му духа на 4-та степен,писал е че дугха в краката ,но това е последното положение при което се е изключило управлнието и при мен беше така преди да сменя кондензаторчето от София до Хасково ми стопи маратонките направо!

Оп,грешката е моя.Не прочетох ,че става въпрос за дигиталния.Извинявам се.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bavareca112 » 14 Юни 2009, 16:11

Nuken
И аз мисля така че последно като е работило е духало в краката и сега като не мога да го включа няма как да го променя това
и явно затова сега ми духа на краката яко. Преди като не сам го включвал си е духало леко срешу мен а сега отдоло.
знчи тово ще е шроблема за това духане в краката при неработещ климатроник

Назад към E36