Климатроник за e36 спря да работи много жега помощ:)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Климатроник за e36 спря да работи много жега помощ:)

Мнение от bNDk » 13 Юни 2009, 12:38

Здравейте взех си е36-цата скоро и климатроника си бачкаше без проблем и топлото и студеното.Скоро спря да работи, когато беше по студено като натиснех снежинката на панела не духаше топло а някакъв въздух с нормална темп , а когато я изключих духаше по топличко но не загряваше въздуха както преди.Можеше да се преживее, но сега е направо ужас, слънцето нагрява купето , когато натисна снежинката и светне зелената лампичка почва да духа топло и напрао ми идва да се блъсна някъде хаха. Искам да се консултирам тук, защото не разбирам мн и могат да ме метнат нещо.От къде може да е проблема фреон или какво?? плс хелп ми :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 325xi-2001г.

климатроник

Мнение от emobmw » 13 Юни 2009, 13:02

Най напред виж като натиснеш снежинката дали тръгва компресора след това виж да нямаш изгорял бушон.Ако няма бушон а компресора не тръгва отиди да ти проверят дали имаш фреон тъй като има вероятност да е изпуснал от някъде.Поздрави

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Юни 2009, 14:27

Виж сега, сам си написал, че нерабираш много, та от това става ясно, че каквото и да ти напишем все тая ;)
Най благоразумно е да отидеш на сервиз да ти проверят ситемата.
Там ще ти кажат има ли фреон, няма ли, има ли течове и тн.
Има много писано за климатиците във форума, попрегледай с търсачката и много работи ще ти се изяснят, за да знаеш какво да очакваш когато идеш на сервиз.
Изображение

Назад към E36