въпрос относно габарит

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

въпрос относно габарит

Мнение от lordofthedance » 26 Апр 2005, 2:06

пичове днес забелязах,че не ми свети десния габарит.естествено че си помислих,че крушката е изгоряла та купих нова и не ще да светне пак.погледнах и старата крушка и гледам,че нищо и няма.левия габарит си свети без проблем.къде да търся проблема евентуално.не знам да не би да е някой бушон или нещо,ама ако е бушон не би ли следвало и двата габарита да са на един бушон,а левия си свети.друг е въпроса,че като отворих кутията с бушоните въобще си нямам и хабер кое трябва да гледам и къде точно са бушоните.има някакви шарени куплкунги на които отгоре пише различни неща като абс и т.н.вътре ли са тия бушони в тези кутиики или са тези дето са ръчнати около тях по сто вида.дано сте ми разбрали въпроса :D мерси предварително

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 26 Апр 2005, 2:16

Ако не се лъжа те са на кръст... тоест погледни си задния габарит ако не ти свети значи е бушона... А на капака на кутията пише кое за какво е..... на немски е обаче :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 26 Апр 2005, 9:35

Лявата и дясната част на светлините са на отделни кръгове - т.е. имат и отделни бушони. Наскоро причината за точно такъв проблем се оказа ключа, с които се пускат фаровете.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 26 Апр 2005, 14:44

Тц, не са по двойки... аз наскоро брах един такъв яд с дълъг фар :)

Наскоро добри хора качиха схема на бушоните за е36 на английски, ето я тука:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=11820
You will find adventure
or the adventure will find you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Апр 2005, 14:55

Много често се разбиват фасонките, аз по такава причина карам без десен стоп. Във Вари са по 10-на лева, ама няма като моите. Та погледни и това...
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 26 Апр 2005, 15:33

на мен това ми беше от оголени и някои скъсани жици :confused:
провери на згъвката на капака на багажника дали се протрити, че там се движи(търка) и заминават
на мен не ми светеше десния габарит отпред и лявата светлина за мъгла отзад, след няколко дена прерасна и в ляв стоп. ако не е бушон кабелът е под въпрос

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 26 Апр 2005, 19:52

anica banica написа:Тц, не са по двойки... аз наскоро брах един такъв яд с дълъг фар :)

Наскоро добри хора качиха схема на бушоните за е36 на английски, ето я тука:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=11820

Какво значи това "Тц, не са по двойки". Ако искаш да кажеш, че левите и десните габарити са на един кръг, аз съм готов да се обзаложа с теб на каквото искаш, че са на отделни кръгове. Как иначе като паркираш щеше да си пускаш само левите или само десните габарити да светят. Ако нещо друго си искала да кажеш - извинявай несъм те разбрал правилно 8) .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordofthedance » 26 Апр 2005, 22:19

благодаря за това че ме насочихте къде евентуално да гледам добри хора :D .утре ще се занимавам с тези габарити и после ще кажа какъв е бил проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 27 Апр 2005, 12:24

Димитре, искала съм да кажа точно, каквото и ти, но с малко по-други думички - че не са заедно (на един кръг) ляв и десен, а са на отделни бушони.

Само дето допреди известно време не го знаех 8) И тогава със сигурност не бих приела облог, който ще загубя :twisted:
You will find adventure
or the adventure will find you.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 28 Апр 2005, 15:19

:OT: гледам че споменахте за светенето само на ляв или десен габарит при паркиране, та как става номера че аз не се справих нещо(пробвах с мигача ама...) мерси!

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 28 Апр 2005, 16:03

натискаш мигача нагоре или надоло и след това още един път... се натиска и то се връща лоста според това което искаш да пуснеш ляв или десен .... май не ти го обясних доре а ? :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 29 Апр 2005, 7:58

за него незнам ама аз нещо нищо не разбрах :shock:

искаш да кажеш че натискам лостчето два пъти от която страна трябва да свети така ли или не?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 29 Апр 2005, 9:11

Натискаш лоста за мигачите до упор (след като се включи мигача има още малко ход) в посоката на габарита, който искаш да светне. Това трябва да става обаче при изваден контактен ключ (при мен поне само тогава работи тая функция, ако ключа е в контакта - няма никакъв ефект от натискането на лоста за мигачите).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 29 Апр 2005, 19:10

А-а-а мерси ще пробвам и ще кажа :D

Назад към E36