Момчета вече ни дават по новините + видео :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 11 Юни 2009, 17:40

Поне и аз да се намеся замалко,живея до завоя и го виждам перфектно и от да не кажа голяма дума 5-10 год. гледам и се радвам на всякакви бмв-та как "обират" завоя никой не се е оплаквал през това време.Виждал съм удари в стълбове,минаване през бордюрите,преди 1 месец пък една 5-ца удари на кварталния колата и още мн други простотий,но никоя случка не беше отразена по тв.По въпроса,сега са се сетили,понеже всички тия блокове са на по няма и година в квартала,време беше и новите "комший" да изпищят,къде там по селата им са виждали такива "състезания".Жив и здрав да е пича,и по често да ви гледам от морето. :)
Живи здрави!
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 11 Юни 2009, 17:41

10 страници :shock:
Тука в Плевен си ни е перфектно, имаме си Кайлъка (не говоря за дрифт), сега скоро открих един бая поизоставен път в не много лошо състояние до Ловеч, но инфото се заплаща :lol: :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Юни 2009, 17:45

аз си мълчах по темата, но хайде и аз да напиша два реда.

два реда за двете гледни точки...

аз съм страшен фен на дивото каране. две мнения няма. какви неща съм правил- господ ме е пазил (нали ужким пази пияните и лудите). като се замисля колко хардуер съм потрошил и на колко хора съм развалял съня и разбивал нервичките- не е истина...

това беше първата гледна точка.

а сега втората...

ако съм някъде със семейството си и някои почне така да се върти наоколо и аз подуша дори най-малката заплаха (особено за децата ми) - ще ви вадя през прозорците на колите, а които не мога да го извадя ... още по-лошо му се пише...

това беше втората гледна точка...

сега си правете изводите :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 11 Юни 2009, 17:51

BMX написа:
eraziel написа:Мамин сладък, първобитното мислене е твоето, на дребното невзрачно човече, седящо в ъгъла, тропкащо с краче и ИЗИСКВАЩО разни работи...

И ако с целия си умствен капацитет си го докарал до там да използваш за пример рампите за инвалиди - силно ти съчуствам ... Ако не можеш да направиш разликата между прищявка и нужда то проблема не е мой ...

На мен хобито ми е кайт-бординга... 'Ми освен да изискам от държавата да изгони туристите от плажа, че да мога да си карам наволя, без да ме смущават разни там "бай ганьовци" ... Ама вместо т'ва сипвам бенз, отивам на майната си, дето туристи няма и си карам там, нали? Или се'а ше ми кажеш, че в 100 километров радиус няма един полигон подходящ да си изпилиш гумите там без да притесняваш когото и да било? Е, сигурно има, ма пък що да даваш пари за бензин на вятъра, като мо'еш да си лизгаш и из градО ... С'а, хората дето живеят там - да се спасяват, кво си виновен ти, виновна е държавата...

Хайде по-леко с епитетите, за да се спазва добрия тон. Прибягването до обиди и лични нападки е сигурен белег за липса на аргументи.
И къде точно видя да искам нещо? Аз дори не съм стъпвал на въпросните сбирки в Дружба. Проблем има, а разрешаването не е в по-високи глоби, репресия или саморазправа. Ето ви конкретни факти:
1. Стрийт рейсинга (включвам и дрифтаджиите) е проблем на всякъде по света. Трудно може да се премахне, но може да се ограничи.
2. Когато Божурище работеше, гонките на Околовръстното бяха в пъти по-малко от сега.
3. Когато сложиха легналите полицаи пред Историческия музей всички се преместиха на Околовръстното.

Дали се изясни вече тезата, че с глоби, репресии и ограничения не се постигат резултати?!

Факт е че има подобни полигони в 100км радиус и е факт, че не се ползват. Явно това не е решение на проблема!

Относно инвалидите - на подобни плиткоумници също им беше необходимо повече от 10 години, за да осъзнаят нуждата от въпросните рампи. А циничното в случая е не че съм дал пример с тях, а че не хвърляте по-далече от сянката на носа си, за да разберете че колкото повече такива съоръжения около големите градове, толкова по-малко невини хора ще загиват нелепо.

И какво значение има дали ще ти го илюстрирам с инвалиди, бездетни майки или т.н. Всички те са олицетворение на група хора с общ проблем. Ако го разбирахте, нямаше да се налага да подкрепям думите си с примери, още повече да се хващате за думата "инвалид".

Относно твоето хоби - предполагам, че когато на всеки плаж се напълни с достатъчно кайт-бордисти които видимо си пречат с плажуващите, тогава е логично да се обособят специални зони за този спорт.

Само че аз лично не виждам дрифтаджиите като хора с проблем, а като хора с претенции... На практика те СА проблема, а потърпевшите са обитателите на въпросния район... Няма кой да ме убеди, че дрифтърите са хора със специални нужди, към които държавата се отнася с пренебрежение... А и както вече стана ясно можещите предпочитат да си карат на регламентирани, мероприятия...

Истината е такава, че дори и в настоящата ситуация, при наличие на необходимото желание, нещата могат да се случат по много по-цивилизован начин, но такова просто липсва... А тона на някои от въпросните и нагласата им, че са едва ли не в пълното си право да лишават от спокойствие десетки семейства, дори не искам да коментирам.
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 11 Юни 2009, 18:29

Тъй... и аз няма да нападам никой, да го погледнем от двете точки.

Имам апартамент в комплекса наблизо, в който още ме мързи да се нанеса, но пък и без това често минавам от там и ако трябва да бъда максимално честен в 8 от 10 случая го взимам тоя завой с вратите напред, но еднократно, а не да се връщам и да свиря като откачен с гуми. В другите два случая има кола, човек или какъвто и да е друг обект, за който бих могъл да съм заплаха и просто качвам предавка, вместо да свалям - и мога да кажа, че НЕ Е МНОГО ТРУДНО да устоиш. :idea: :!:

Имало е случай, в който си карам Астричката съвсем нормално, до мен си возя приятелката ми, и от същия тоя завой изкача неква Е30-ка и вътре аз го виждам, некъв 18 годишен пубер, още не му завехнало акнето, за който няма кой да ме убеди, че мога да му имам доверие и че владее положението :idea:

Да не говорим за хората, които живеят на около. Те не виждат смисъл в това, което правим, а просто чуват шума и ги дразни. Представете си пред балкона ви как някой вдига безмислено шум... например 7-8 Голфа надуват ей така без причина клаксони и вдигат джабала и се кефят и снимат и т.н. :shock: В общи линии да се въртиш в кръг на тоя завой е точно толкова смислено а и сложно, колкото и това с клаксона, само че и до някъде е опасно.

Някои хора се заблуждават, че е голямо геройство и видиш ли трябва да си страшен талант и майстор на автомобилния спорт да се въртиш в кръг с кола със задно предаване. Всъщност братовчед ми е на 15 години и ако му дам БМВ-то гаранция ще го направи...
Мен ме кефи също, и следващия път като мина от там и от мн. други места, на които е удобно пак ще влезна с вратите. Но никога не бих седял там 20 минути да вдигам шум до небето и 'обикновените' хора да цъкат с език и да ми викат къв простак съм, като знам че не съм... лично на мен ми е неудобно и не го правя... дали не е въпрос до възпитание, незнам ;)

поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: horata da presi4at burzo
Мечтае да кара: e30v10turbo
Детайли за колата: standarten is turbo

Мнение от DragoManov » 11 Юни 2009, 18:54

да питам аз един въпрос-по-безопасно ли е да караш голф 2-ка и да влизаш с 130 в завоя(ве4е на границата да се разпадне тая машина на немското автомобилостроене) вместко кротко с 30-40 да изпарзаляш завоя със вратите напред?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320i coupe

Мнение от Simmargal » 11 Юни 2009, 19:27

:gay:ве гадни, нека си се оплакват. Браво на вас момчета, продължавайте все така!!! Красота :clap: А относно тея с РК-то- всяка жаба да си знае гьола, Перник им е достатъчен!!! (извинявам се, ако обидих някого)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Юни 2009, 20:24

alx написа:аз си мълчах по темата, но хайде и аз да напиша два реда.

два реда за двете гледни точки...

аз съм страшен фен на дивото каране. две мнения няма. какви неща съм правил- господ ме е пазил (нали ужким пази пияните и лудите). като се замисля колко хардуер съм потрошил и на колко хора съм развалял съня и разбивал нервичките- не е истина...

това беше първата гледна точка.

а сега втората...

ако съм някъде със семейството си и някои почне така да се върти наоколо и аз подуша дори най-малката заплаха (особено за децата ми) - ще ви вадя през прозорците на колите, а които не мога да го извадя ... още по-лошо му се пише...

това беше втората гледна точка...

сега си правете изводите :)

Дълго време се чудех как да си формулирам мнението, но с твоето моето се изчерпва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 11 Юни 2009, 20:35

Ей вече и по новините ни дават :D
Изображение

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 11 Юни 2009, 21:22

Mecho написа:Ей вече и по новините ни дават :D

То утре може и по CNN. А за 15-20 годишните коли дето вика да не гледа купето а .....Изображение
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от EkZeKuToRa » 11 Юни 2009, 22:00

Чак и до новините стигнахме! :)
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а пък е трето и четвърто да го направиш..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 11 Юни 2009, 23:38

Dimo написа:
alx написа:.....

Дълго време се чудех как да си формулирам мнението, но с твоето моето се изчерпва.

И аз мисля като alx. Трябва да се поставяме и на мястото на другите.

Никога няма да се оправи България, докато ни радват подобни изпълнения и се гордеем с хората, които правят тези неща. В България много силно навлезе модата - да ни радва как някой не спазва правилата и да се кланяме на престъпниците. Лошото е точно, че не се поставяме от страната, от която трябва да гледа един съвестен гражданин. Минаваме в този отбор чак когато някой блъсне наш близък или чак когато дрифта се премести под нашата тераса и не можем да спим... Много сме зле.

Иначе браво пичове, перфектно въртите колите, но не са градските улици мястото където всеки да се учи да кара спортно и да дрифти (особено в 12 през нощта).
С толкова селски манталитет сме българите, че съвсем откровено ме е срам и в същото време ме е яд, понеже не е толкова трудно човек да спазва поне основните правила и да не бъде в тежест за обществото по 24 часа на ден.

Не знам и какво толкова ви обижда частта за 15-20 годишните автомобили. Да не беше вярно - да мрънкате, ама...

PS: За да не бъда поредния дървен философ, който само прави анализи и мрънка, мога да ви кажа как можем ние да помогнем да се оправят нещата поне в този аспект. Давам примера с мачовете в Европа - когато има боища и разправии на мачовете от белите държави в Европа - камерите се преместват така, че да не покажат дори за миг селските прояви, такава е политиката...
Защото когато това се покаже по телевизията (или в интернет форум), още 50 човека (със съмнителен манталитет и култура) се надъхват да правят същите неща, виждат че хората им се радват, че има зрелище и че стават известни...

Личното ми мнение е че не трябва да се толерират нито хората, които дрифтят в този клип, нито подобни теми, в които се възхваляват тези постъпки. Според мен форума не е просто дъска, на която всеки може да пише каквото си поиска. Форума е една медия, която има властта да помогне нещата да тръгнат в по-добра посока и не мисля че това е трудно.
Съжалявам че пиша в подобен стил, БМВ фен съм, кефя се на дрифта и на състезанията с коли, но мисля че трябва всички трябва да се опитаме да променим някои неща, защото ми се живее в по-добра България.
Съжалявам за дългия пост, писах го в движение. Благодаря за вниманието!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 11 Юни 2009, 23:57

Kambe написа:
^Joreto написа:И аз го гледах и мноо се кефих... Изображение
А след това имаше и репортаж за колите с пернишка регистрация... гледахте ли...? Изображение

вдигат им застраховките щото са заплаха за останалите :) :mhihi: :mhihi: ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Дам щото караме по софия а ВТ****АМ (примерно) не може и до там да се докара :mhihi: та да говорят за заплаха :lol:
Simmargal написа::clap: А относно тея с РК-то- всяка жаба да си знае гьола, Перник им е достатъчен!!! (извинявам се, ако обидих някого)

А относно човекът с гъола да не забравя че баба му и дядо му най веротно са от трън и се опитва да се комплексира с жаби и гъолове
(Извинявам се ако обидих някого) :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 compact 95' 1,6
Мечтае да кара: m3 e92

Мнение от Пецата » 12 Юни 2009, 0:49

Реших и аз да изразя мнение по въпроса.Значи и аз съм голям фен на слайдовете по завоите,както и поничките особенно в града където улиците са си гладки :),но винаги съм се съобразявал дали ще съм опасност за някой преминаващ пешеходец или пък кола и ако съм просто подминавам завоя.Като се замислите след 12ч е шумно за хората от квартала,но пък е най-безопасното време по което може да направиш нещо без да застрашаваш никой,а само себе си.Това е някаква краста,която според мен няма лек,единствения вариант е да се направят писти,но пък никой няма да се заеме с това,така че каквото и да говорим е безмислено.Влязох в гледната точка на всеки един от вас,но според мен единственото което ще постигне всичкия този шум покрай нощния "дрифт" е няколко дена тишина после пак,просто кефа ще надделее понеже доста от хората тук пръскат луди пари за да направят колите си стабилни и мощни само и само за да изпитат този кеф.Лека вечер на всички :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 12 Юни 2009, 1:43

За хората които могат да ходят на пистата....абе някой замислил ли се е как се става "можач" ? Ако правилно си спомням едни курсове бяха някъде към 2000 лева за 2 дни, както и към 400 лева разходи към тях ( за хотел,манджа,бензин и прочее)

И понеже държавата не ни е длъжна - кой по дяволите постави тия рампи за скейтборд срещу университета ? Претендирам лично аз да съм ги построил ако не е държавата...

А колегата много правилно каза...Затвориха една доста безлюдна права пред НИМ и сега тия гонки се провеждат на околовръстното понеже това е единствения нормален и широк участък на който може да се кара.

Защо се случва всичко това посреднощ ? Понеже тогава трафика е много по малко отколкото пред 12 часа на обяд нали ?

И понеже всички вие знаете място където може да караш без да притесняваш никой наокооо, бихте ли били така добри да споделите с мен незнаещия ? Че аз за писта която да става за автомобилни състезания от какъвто и да било тип се сещам да има чак в Дупница(Кюстендил,Пловдив,Плевен) Лично за мен това са разходи за бензин отиване и връщане ( 20 литра бензин=40лв) + разходи за бензин на самата писта ( 20++ литра=40++ лева ) както и да пия 1 сок + сандвич и да кажем 5-10 лева такса за ползване на самата писта и цялата сметка ми излиза грубо към...150 лева ? Еми евалата на хора дето могат редовно да отделят пари за такива мероприятия, аз съм клошарче и най много да ги отделя 1 път в месеца и то при условие че после си смуча х*я цял месец за да не умра от глад...

Да и на мен няма да ми е приятно когато ми се спи да ми вдигат шум под прозореца, но когато НЕ МИ се спи даже ще ми е забавно и ще отида да си полафя с тия момчета ( кайт сърфисти, скайрънери, канални водолази или ако искате сбирката на плешивите брадатковци)

И след като така сте се хванали да обяснявате колко е ужасно да има хопра дето дрифтят по улиците, бихте ли ми обяснили защо вие повечето мечтаете за кола с огромен двигател и по възможност последен модел лимузина, след като вашето мислене би било по подходящо за Фиат Панда 0.750 литра на газ - хем газта е евтина, хем поддръжката е минимална ?

Не целя да обидя никой, ако някой се е видял засегнат от поста ми да ме извини, това е, както казват английско говорящите "Just my 2 cents"
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата