По ниска работна температура на М50?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

По ниска работна температура на М50?

Мнение от danko » 11 Юни 2009, 16:48

Здравейте ..знам че има доста подобни теми за което се извинявам ..
Значи въпроса ми е следния..Двигателя(М50) ми работи при следната температура.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12423598
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12423610
Тук във форума четох че това си е било напълно нормално и нее проблем обаче на мене не ми се струва така да минава средата и да нее проблем дори и 2 градоса да било.
А съм сменил, Водна помпа, термостат (88градуса), виско и промифка на радиатора но стрелката пак си седи така, и тва стана след като се затопли в началото на април месец.Зимата стрелката стоеше точно до чертичката на средата.Пробвах със зацепено виско ..и разликата е че само по бавно загрява и мучи колата повече,а със стария термостат и зацепено виско не помръдваше повече от 70 градуса.
И значи сега съм се вкарал в някав филм и искам да питам дали е възможно?
Докато се ровех из форума открих че имало термостат дето отварял на 80 градуса,и следователно ако сложа такъв термостат и сменя температурния датчит да работи на по малко по ниска температура да речем примерно от 82-87 нещто такова няма ли тогава колата да даржи постоянна температура малко над 80 градуса ? или ако има некав друг вариант за такава интервенция моля да споделите че ми писна постоянно да си гледам температурата на таблото и да карам на страх че сее запътила към другото деление след средата.
Който не харесва моята мелодия бързо да поема свойта лична траектория!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от милен тодоров » 11 Юни 2009, 16:55

Колега аз имах твоя проглем и след смяна на виско водна помпа датчици проглема остана в краина сметка се оказа че радиатора е задръстен смених го и сега стрлката си показва точно на средата все 1 гледаш часовник на 12 без 2мин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 11 Юни 2009, 17:19

Оригиналният термостат е на 80 градуса.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Юни 2009, 17:56

AceMF написа:Оригиналният термостат е на 80 градуса.
А по каталог ваноса го дават на 92 градуса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 11 Юни 2009, 18:10

Колега и мойта стрелка е така 12:01 стои и при мен причината е че термостата ми е на 92 градуса и в дясната част на радиатора има леко запушване мисля защото там е по- малко топъл от другата част - ако си сигорен в това което си направил не виждам къде може другаде да е проблема :roll: То и аз си направих промивка на цялата система обаче радиатора си остана така виж опипай го хубаво целия да няма някаде хладни места когато колата е загряла
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 11 Юни 2009, 18:18

Аз, па си смених и маторя и па така - 12:01, ма нема грижи. Повече оттам не мърда.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 11 Юни 2009, 18:32

Само на едната снимка ми се струва, че стрелката леко е "кривнала" от средата. Стана доста топличко и ако си постоял повечко в задръстваниям нищо чудно да е така. Все пак можеш да провериш виското, обезвъздушена ли е с-мата, най дребните неща и дръж под око стрелката, че бая бързо стига до червената зона ако нещо не е наред. Има разнио добавки за отпушване на радиатора, но внимавай да не го отпуши завинаги! Успех!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Юни 2009, 18:43

saint85 написа:Колега и мойта стрелка е така 12:01 стои и при мен причината е че термостата ми е на 92 градуса и в дясната част на радиатора има леко запушване мисля защото там е по- малко топъл от другата част - ако си сигорен в това което си направил не виждам къде може другаде да е проблема :roll: То и аз си направих промивка на цялата система обаче радиатора си остана така виж опипай го хубаво целия да няма някаде хладни места когато колата е загряла
Колега приината не е в термостата за лятото си сложих термостат на 80 градуса и пак там на 12:01 си седи температурата и аз не знам защо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danko » 11 Юни 2009, 19:21

Сега го видях радиатора навсякаде си е еднакво топъл.А относно обезвъздушаването като развия болчето на радиатора дето е отгоре и затича чиста водица друго нищто.И старият ми термостат дето го сфалих на него си пишеше "88" и новия толкова :confused: :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 11 Юни 2009, 20:20

Aз като купувах термостат си взех BEHR мисля че беше и на 82 или 84*...
Иначе и моята стои на 12 без 2 ...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 11 Юни 2009, 20:48

Колега а водната помпа отливка ли е турбинката или точкована ламарина :?: Кога сменя водната помпа? Как обезвъздушаваш? Вчера смених на един колега от форума Е34М50Б20 термостат и доста си поиграхме, иначе стрелката мърдаше савсем малко, на термостата пишеше 88градуса. След малко играчка температурата заспа;) И колеги да викажа само за инфо, че стрелката на температурата стои на 12:00 от73 до към 115 градуса, лично е изпробвано от мен с термометър;)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danko » 11 Юни 2009, 21:55

Ми требва да е с метал помпата поне доколкото се вижда ама нз каква марка е ..а за обезвъздушаването ... паля и слагам вода докато не задече водата през болчето отгоре кво друго да му правя ?

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Юни 2009, 22:04

danko написа:Ми требва да е с метал помпата поне доколкото се вижда ама нз каква марка е ..а за обезвъздушаването ... паля и слагам вода докато не задече водата през болчето отгоре кво друго да му правя ?
Палиш двигателя да работи и като загрее отваряш болтчето докато от там не почне да излиза само плътна струя вода.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 12 Юни 2009, 0:02

LiTtLeRoCk написа:
danko написа:Ми требва да е с метал помпата поне доколкото се вижда ама нз каква марка е ..а за обезвъздушаването ... паля и слагам вода докато не задече водата през болчето отгоре кво друго да му правя ?
Палиш двигателя да работи и като загрее отваряш болтчето докато от там не почне да излиза само плътна струя вода.

Точно така, но по възможност колата да е под наклон, така че предницата да е по високо от задницата, защото радиаторчето на парното е по високо от пробката за обезвъздушаване и още нещо като обезвъздушаваш завърташ врътките на топло или даваш климатроника на максимално топло, а вентилатора да е изключен;)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 12 Юни 2009, 0:12

Незнам колеги при вас как е, но ми се струва, че бензиновите двигатели вървят в друг топлинен диапазон, не е като при жигулитата :P. Та вашите капачки отварят при 2 бара, което доказва, че системата Ви бачка на по-висока температура... В зависимост от надморската височина може да мине 97-8 градуса. Прочетете в книгата и ще видите колко е точно... Не случайно има и 2 вида термостати: в зависимост от климатичния пояс... пак - ПРОЧЕТЕТЕ в книгата... маного точно е описано :D
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Следваща

Назад към E34