Проблем с фабричната антена (вградена в стъклото)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Проблем с фабричната антена (вградена в стъклото)
Да обесня накратко:
Откакто колата е моя (вече близо 2 години) нямам радио. Тоест имам, но не хваща особено голям брой станции, да кажем ... макс 2
вчера разглобих задните кори и видях антените, отдясно е някакъв бял куплунг, а отляво - черен. Подмених ги с други - 2 черни, от една 328, която хваща много-много станции, дори извън града, но при мен нямаше ефект, въпреки, че я вързах точно както на 28-цата.
Е? някакви идеи? сега как да процедирам? искам си радиото
забравих да отбележа: м52б20 97 година, пробвано с различни сиди-та, няма промяна
Откакто колата е моя (вече близо 2 години) нямам радио. Тоест имам, но не хваща особено голям брой станции, да кажем ... макс 2

вчера разглобих задните кори и видях антените, отдясно е някакъв бял куплунг, а отляво - черен. Подмених ги с други - 2 черни, от една 328, която хваща много-много станции, дори извън града, но при мен нямаше ефект, въпреки, че я вързах точно както на 28-цата.
Е? някакви идеи? сега как да процедирам? искам си радиото

забравих да отбележа: м52б20 97 година, пробвано с различни сиди-та, няма промяна
- rosssii
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320
- Мечтае да кара: М5
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Градски имам абсолютно същия проблем. Нека позная хващаш радио фреш ама като тръгнеш да караш почва да глъхне нали?
Аз откачих кабела на антената от усилвателя и разлика нямаше никаква, което ме навежда на мисълта, че кабелът е прекъснат някъде. Само че съм идиот и така съм си забил плейъра в таблото, че сега не мога да го извадя....

Аз откачих кабела на антената от усилвателя и разлика нямаше никаква, което ме навежда на мисълта, че кабелът е прекъснат някъде. Само че съм идиот и така съм си забил плейъра в таблото, че сега не мога да го извадя....
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
До антенния ти усилвател в лявата колона трябва да влиза едно чисто бяло кабелче!
То ти идва от буксата на радиото /провери и ще го видиш/ и трябва като ти работи тунера на него да има +12В.
Това е, можеш да ползваш изхода за ауто-антена на ЦД-то, а ако нямаш му връзваш рем-контрола.
То ти идва от буксата на радиото /провери и ще го видиш/ и трябва като ти работи тунера на него да има +12В.
Това е, можеш да ползваш изхода за ауто-антена на ЦД-то, а ако нямаш му връзваш рем-контрола.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
mladfen написа:До антенния ти усилвател в лявата колона трябва да влиза едно чисто бяло кабелче!
Това е верния отговор

Антенния усилвател работи само когато му се подадат 12 V.Съответно
белия кабел на буксата се връзва за кабела за автоматичната антена
и проблема изчезва

bmwdriver написа:mladfen написа:До антенния ти усилвател в лявата колона трябва да влиза едно чисто бяло кабелче!
Това е верния отговор![]()
Антенния усилвател работи само когато му се подадат 12 V.Съответно
белия кабел на буксата се връзва за кабела за автоматичната антена
и проблема изчезва
колеги, а на комбито имам две такива кутийки едната е бяла на цвят, другата е черна, бялата се намира зад корите в багажника от ляво и е със ориг номер 65 24 8 373 152 това ли ми е усилавтела на антената ,или пък другата черна която се нмара във капака на
багажника под кората, но не съм свалял кората за да видя ориг номер
питам защото и аз имам проблем със кофти хващане на станциите
ПС току що премерих, до въпросната бяла кутийка на бялото кабелче идва 11 волта при пуснато радио и загасена кола, мисля че си е ок ако това е усилвателя за антената

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Колега, не мисля, че 11 волта е О.К. Имал съм същите чуденки и се е оказвала някаква слаба връзка, може би
Но подаване на захранване към бялото кабелче, за което казаха Колегите, винаги дава резултат
Иначе съм го прекъсвал към прага на шофьора, че не ми се е търсило напред
Успех!!!

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
BAVARIA написа:колеги, а на комбито имам две такива кутийки едната е бяла на цвят, другата е черна, бялата се намира зад корите в багажника от ляво и е със ориг номер 65 24 8 373 152 това ли ми е усилавтела на антената ,или пък другата черна която се нмара във капака на
Този номер,който си дал е усилвател за антената на страничното стъкло,
а другата "кутийка" е усилвател за антената на задното стъкло.Поне
така дават схемата за комби в www.realoem.com
bmwdriver написа:BAVARIA написа:колеги, а на комбито имам две такива кутийки едната е бяла на цвят, другата е черна, бялата се намира зад корите в багажника от ляво и е със ориг номер 65 24 8 373 152 това ли ми е усилавтела на антената ,или пък другата черна която се нмара във капака на
Този номер,който си дал е усилвател за антената на страничното стъкло,
а другата "кутийка" е усилвател за антената на задното стъкло.Поне
така дават схемата за комби в www.realoem.com
ами за FM кой усилвател ползвам

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
12 мнения