кога ще се научи българина на етика?
Модератор: Общи модератори
Замислете се колко неща от държавата са съсредоточени именно в китната ни столичка - колко университета, колко посолства и колко фирми или имат офис или са ситуирани първо в София
Аз като студент съм пришълец от (красивата думичка) "провинцията", дошъл тук да ви прави живота на местните по-гаден (както пищят всички софиянци) като обитава няколко квадратни метра площ и си плаща като поп за това. Плащам си за карта за градския. Хвърлям си боклука в контейнера, не през прозореца. Нямам повече права от "местните", нито е комфортно да свиквам с нов претъпкан град, със смог, да нямам звезди на небосклона и прочие и прочие. Аз съм тук, понеже друг вид образование не ми допадаше - трябва ли да се чувствам виновен за това че всичко вече едва издържа като улици и жилищна площ. Или хората навремето не са си свършили работата с плановете и строителствата?
И имам един галактически въпрос: С какво бибиткането на 6-тата кола на светофара помага първата да се изнесе по-бързо?
Не искам да се заяждам много, но карал ли си САМ в непознат град с подобен трафик като на София разчитайки само на хартиена карта. Даваш ли си сметка колко хора нямат GPS или по някакъв личен проблем веднъж в годината им се налага да карат тук.
Винаги е лесно да се говори - и аз не клоня от това, пишейки мнението си
Имаше една тема - нужна ли ни е втора столица - започвам да си мисля някакви такива неща
Мисля, че за да има етика и морал, човек трябва да е получил някакво възпитание (вкъщи, училище, или с годините) и да е видял ползата от двете неща. Проблема е, че покрай сухото и мокрото гори, и заобиколен от по-глупави хора, човек рано или късно се приравнява до тяхното ниво.
П.с. ако мнението ми е малко крайно - модераторите да го махнат, и дано колегите не се обидят, но ми дойде малко в повече темата от сутринта насам
wikipedia.bg написа:Като следствие от централизираната планова икономика около 50% от БВП на България се пада на столицата. Тук са съсредоточени централите на финансовите институции
Аз като студент съм пришълец от (красивата думичка) "провинцията", дошъл тук да ви прави живота на местните по-гаден (както пищят всички софиянци) като обитава няколко квадратни метра площ и си плаща като поп за това. Плащам си за карта за градския. Хвърлям си боклука в контейнера, не през прозореца. Нямам повече права от "местните", нито е комфортно да свиквам с нов претъпкан град, със смог, да нямам звезди на небосклона и прочие и прочие. Аз съм тук, понеже друг вид образование не ми допадаше - трябва ли да се чувствам виновен за това че всичко вече едва издържа като улици и жилищна площ. Или хората навремето не са си свършили работата с плановете и строителствата?
И имам един галактически въпрос: С какво бибиткането на 6-тата кола на светофара помага първата да се изнесе по-бързо?
Ами подгответе се бре, има карти, интернет, навигации и прочее помагала за ориентиране.
Не искам да се заяждам много, но карал ли си САМ в непознат град с подобен трафик като на София разчитайки само на хартиена карта. Даваш ли си сметка колко хора нямат GPS или по някакъв личен проблем веднъж в годината им се налага да карат тук.
Винаги е лесно да се говори - и аз не клоня от това, пишейки мнението си
Имаше една тема - нужна ли ни е втора столица - започвам да си мисля някакви такива неща
Мисля, че за да има етика и морал, човек трябва да е получил някакво възпитание (вкъщи, училище, или с годините) и да е видял ползата от двете неща. Проблема е, че покрай сухото и мокрото гори, и заобиколен от по-глупави хора, човек рано или късно се приравнява до тяхното ниво.
П.с. ако мнението ми е малко крайно - модераторите да го махнат, и дано колегите не се обидят, но ми дойде малко в повече темата от сутринта насам

Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
- blackrider
- младши ентусиаст
-
LiTtLeRoCk написа:Колега мисълта ми е че не е важно от кой град си а какво носиш в главата си.P1tbuL написа:никога българинът няма да се научи на етика... жалко но факт
Абе аз к'во Ви пиша досега? Ама вместо да четете между редовете го давате по напряко и сами започвате темата град-провинция!!!! Айде стига вече. Ясно е къде е проблема. Не е в регистрациите ами в задкормилните у-ва! Ама тук запомнете ,че има неща с които трябва да се СЪОБРАЗЯВАТЕЕЕЕЕЕ!!!!! Т.Е. когато си си у ВАС ,прави к'вото си щеш ,но когато си у комшията - се съобразявай с неговите правила!
А дано сега Ви стане ясно ,че тази тема не е с цел обиждане кой от къде е! А колко съвест и какво ВЪЗПИТАНИЕ ИМА!!!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Няма да се научи никога! Особено докато еталон за престиж е това да си нагъл тарикат 

Никой не мое ма връне на селу!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
И комшу пак обръщаш ти темата кой къде живее да не би правилата в София да са по различни от тези в цяла България.И ти казах държиш се все едно София ти е собственост.blackrider написа:LiTtLeRoCk написа:Колега мисълта ми е че не е важно от кой град си а какво носиш в главата си.P1tbuL написа:никога българинът няма да се научи на етика... жалко но факт
Абе аз к'во Ви пиша досега? Ама вместо да четете между редовете го давате по напряко и сами започвате темата град-провинция!!!! Айде стига вече. Ясно е къде е проблема. Не е в регистрациите ами в задкормилните у-ва! Ама тук запомнете ,че има неща с които трябва да се СЪОБРАЗЯВАТЕЕЕЕЕЕ!!!!! Т.Е. когато си си у ВАС ,прави к'вото си щеш ,но когато си у комшията - се съобразявай с неговите правила!
А дано сега Ви стане ясно ,че тази тема не е с цел обиждане кой от къде е! А колко съвест и какво ВЪЗПИТАНИЕ ИМА!!!!!
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
LiTtLeRoCk написа:Колега мисълта ми е че не е важно от кой град си а какво носиш в главата си.P1tbuL написа:никога българинът няма да се научи на етика... жалко но факт
да колега знам но проблемът си е цялостен не само на ''дедо Пенчо'' разбираш ли.... ква ти етика като хората няма какво да ядат...

- blackrider
- младши ентусиаст
-
[/quote]И комшу пак обръщаш ти темата кой къде живее да не би правилата в София да са по различни от тези в цяла България.И ти казах държиш се все едно София ти е собственост.[/quote]
Батенце, радвай си се на спокойна Стара Загора ,и не давай съвети за трафика и простотията в столицата. Ами да имам собственост тук в София и съответно се държа като собственик. Също така плащам данъци тук а не там където си ти. Така ,че имам пълното право да искам ред и чистота ,която / пример РК идват ,цапат ,серът ..плюят и кво ли още не ,след което си отиват в ПеЛника на чисто, и на другия ден пак наново!!! /

Батенце, радвай си се на спокойна Стара Загора ,и не давай съвети за трафика и простотията в столицата. Ами да имам собственост тук в София и съответно се държа като собственик. Също така плащам данъци тук а не там където си ти. Така ,че имам пълното право да искам ред и чистота ,която / пример РК идват ,цапат ,серът ..плюят и кво ли още не ,след което си отиват в ПеЛника на чисто, и на другия ден пак наново!!! /

Последна промяна blackrider на 10 Юни 2009, 22:22, променена общо 1 път
кога ще се научиме на етика? когато развиеме себеуважение и самореспект.
защото мое лично наблюдение е, че дори болшинството от хората които са напред с материала в родината дълбоко във себе си знаят че са .. кокошкари и нямат капка уважение към себе си.
защото мое лично наблюдение е, че дори болшинството от хората които са напред с материала в родината дълбоко във себе си знаят че са .. кокошкари и нямат капка уважение към себе си.
Последна промяна alx на 10 Юни 2009, 22:44, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
GTS написа:..дошъл тук да ви прави живота на местните по-гаден (както пищят всички софиянци) като обитава няколко квадратни метра площ и си плаща като поп за това. Плащам си за карта за градския. Хвърлям си боклука ....
Всичко хубаво си го написал, ма едно не ми е ясно...
Оплакваш се, че софиянци ви делят на "гадни провинциалисти", а ти самият делиш хората на такива...

Са трабва да се срамуваме, къде сме родени ли?

Хубаво е да се оплаква човек, но да погледне и себе си, най-вече.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
И комшу пак обръщаш ти темата кой къде живее да не би правилата в София да са по различни от тези в цяла България.И ти казах държиш се все едно София ти е собственост.[/quote]blackrider написа:

Спирам да пиша защото виждам че имаш изкривено виждане за собственост както и че преценката ти за хората от провинцията е много грешна във всяко стадо си има мърша.И може да попиташ дядо си или баща си от къде си дошъл не изключвам че може да си кореняк което много ме съмнява.
Последна промяна LiTtLeRoCk на 10 Юни 2009, 22:48, променена общо 1 път
- blackrider
- младши ентусиаст
-
LiTtLeRoCk
слушай сега,много лично го приемаш май? Сипи си едно и успокой топката. Спри да избиваш комплекси и се радвай на живота. Не навлизай в некви сценарий.
Спора свърши и нека да заключи някой тази тема ,моля!
слушай сега,много лично го приемаш май? Сипи си едно и успокой топката. Спри да избиваш комплекси и се радвай на живота. Не навлизай в некви сценарий.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Аз комплекси нямам за разлика от теб и си мисля че ти пролича приех го лично защото съм от Стара Загора и рег.номер на колата ми започва със СТ.И "слушай сега" ще казваш на децата ти или на някой друг.blackrider написа:LiTtLeRoCk
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Е де, е де... момчета, СТИГА! Мисля, че е крайно време да престанем да определяме кой какъв е по това каква кола кара и с каква регистрация е номерът му. Признавам, че съм се нервела на неадекватни движения на пътя на коли с различни номера от СА, но в същия момент съм си давала сметка какъв стрес е да попаднеш в ужасния Софийски трафик, ако не познаваш града. Наистина си мисля, че трябва да бъдем по-толератни един към друг и да подхождаме с повече разбиране и търпение към хората около нас. Не само на пътя. Нека подхождаме така към другите, както бихме искали да се отнасят с нас...Всеки божи ден се изумявам от агресията и избухванията на шофьори на пътя. И всеки божи ден се стремя цялата тази гняз да не ме повлече и мен... Отвръщала съм с усмивка на псувни, на ръба съм била и да сляза и да се разправям. Не съм от най-спокойните хора... всъщност цял живот се боря с нетърпеливостта си и това да не ме завладяватт изяждащи и унищожителни отрицателни емоции...Не знам доколко успявам, но поне се старая