Комплект гарнитури за двигателя м41

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Комплект гарнитури за двигателя м41

Мнение от th3_pest » 10 Юни 2009, 17:20

Здравейте колеги! Понеже послушах един човек да си събера гарнитурите за двигателя поотделно та са си сърбам попарата...щяло да излезне много по-ефтино. Интерасуваме ,ако някои си има напредстава какво включва комплекта ,защото аз купих : Гарнитура клапани, глава, картер, изходящи колектори, агренажен капак ,маслен ф-р за корпуса ,два семеринга малък и голям за вала...ако някой знае да помага. Пробвах с RealOEM, но ми е малко индия там, а и доколкото разбрах много от нещата се намират трудно и най вече с поръчка и затова искам направо да отида в Дару или Камор и да ги поръчам дори и да излезе малко по-скъпо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 10 Юни 2009, 17:36

Не мога да ти помогна конкретна информация, но аз лично ползвам този сайт, където много по-лесно се ориентирам. Ето линк за моята кола, при теб двигателя е същия:
http://bmwfans.info/original/E36/tou/31 ... M/1996/07/
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... se/engine/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Юни 2009, 21:21

Това което си изброил е достастъчно .... може само и гарнитурата на всмукателните колектори да добавиш понеже така или иначе ще се сваля колектора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от th3_pest » 10 Юни 2009, 22:44

Ми според майстора Никола (sachs) това е било само малка част от гарнитурите и семерингите които съм закупил!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 10 Юни 2009, 23:09

А защо ще сменяш всичките тия гарнитури и семеринги :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от th3_pest » 10 Юни 2009, 23:16

основен ремонт се прави на колата и е нормално да се сменят един куп стари неща

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Юни 2009, 23:19

th3_pest написа:Ми според майстора Никола (sachs) това е било само малка част от гарнитурите и семерингите които съм закупил!

Колега , ти ако тръгнеш да подменяш всички възможни гарнитури и семеринги по колата ще трябва доста парички да дадеш. Тези които си купил са напълно достатъчни. Ако ме питаш мене като се отваря двигателя е хубаво да се сменят - гарнитура на капак , глава , картер , изпускателни колектори, другото е ако се налага или по-желание. А семерингите на коляновия вал винаги можеш да си ги смениш и друг път , те нямат общо с процедурата по отваряне на двигателя ... единия е от пред и се сменява като се свали шайбата , а другия е от зад от към скоростната кутия и се сменява като се свали кутията и маховика , а това са съвсем различни операции и нямат общо с процедурата по отваряне на двигателя.

Назад към E36